Seuraa 

Hei,1v 9 kk poikani on nyt ollut kaksi kertaa sairaalassa hoidossa astmatyyppisestä hengitystiereaktiosta. Ensimmäisellä kerralla oltiin neljä päivää sisällä. Toisella kertaa riitti päivä poliklinikan tarkkailussa.Kotihoidoksi määrättiin hengitettävää Ventolinea, niin kauan kuin yskä jatkuu. Asian piti olla sillä selvä, mutta yskäpä jatkui puolitoista viikkoa ja samana päivänä, kun lopetettiin Ventoline alkoi uusi flunssa, joka parin päivän kuluttua muuttui yskäksi ja vinkuvaksi hengitykseksi. Ventolinen uudelleen aloitus ei auttanut ja taas oltiin sairaalassa hengittämässä spiraa.Jälleen määrättiin Ventolinea hengiteltävän kotona. Sairaalakäynnistä on viikko ja yskä jatkuu (lievänä ja räkäisenä, ei kuivana astmayskänä). Lisäksi hengitys on selvästi kuuluvaa, mutta luulen sen johtuvan tukkoisesta nenästä, koska pallea ei kohoile samaan tapaan kuin astmareaktiossa.Kertokaa nyt kokemuksia. Tulen hulluksi, kun nostelen paitaa ja tuijottelen palleaa, kun puhina kiihtyy leikkiessä. Ventolineahän voi antaa neljän tunnin välein. Olen nyt antanut sitä noin 6-7 tunnin välein ja miettinyt siirtymistä kolmeen kartaan vuorokaudessa, mutta kovaääninen tuhina käy hermoille. Poika myös herää aamuyöstä ja alkaa vinkua tukkoisena, mutta nukahtaa heti saatuaan taas pari suihkautusta Ventolineä. Miten ihmeessä oikein erottaa keuhkoista, kurkusta tai nenästä tulevan rohinan?

Kommentit (5)

Kertomustenne vauhdittamana vein pojan lääkärille viikonloppuna ja saimme Ventolinen lisäksi Flixotidea kahden viikon kuurin. Tuntuu auttavan. Puhina alkaa vasta noin 5 tuntia Ventolinen jälkeen ja on vaimeampaa.Meillä ei tilanne siis ainakaan vielä (koputetaan puuta) ole yhtä paha kuin teillä, vaan tämä oli vasta toinen infektioastma-kohtaus ja muuten ei ole hengitysoireita. Paitsi viimeksi maitoaltistuksessa, jonka jälkeen on kävelty adrenaliinipiikki mukana.Olen kuitenkin jo etukäteen huolissani. Meillä on ollut tosi pahat maitoallergiat ihottumineen ja vatsakipuineen ja nyt todettiin myös siite- ja eläinpölyallergiat (kaikki jatkuvat edelleen). En jaksaisi enää astmaa. Onko teidän lapsenne päiväkodissa? Tuntuu ihan kamalalta laittaa lapsi sinne taas hakemaan tartuntaa, kun on melko varma, mitä seuraa. Yhdyn täysillä viimeisimpään viestiin: paljon mieluummin kärsisi itse kuin katselisi vierestä.

joten olen kotona siihen kunnes tuo pienempi on sen 3v ja tämä meidän astmapotilas on silloin sit 5v, että voi jo huoletta viedä hoitoon (toivottavasti).

Tänään tuli juuri kelan päätös sairaanlapsen hoitotuesta ja saadaan sitä keskimmäistä eli vajaa 200e kuussa, kun on niin vaikea hoitoinen ollut ja sairaala jaksoja ollut paljon.Toivotaan et löytyy meillä oikea lääkitys pitämään kohtaukset loitolla ja ettei teillä tule ainakaan näin pahaksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

meillä tytöllä infektioastma todettiin 7kk ikäisenä.sairasti 6kk vanhana rs-viruksen ja silloin ekaa kertaa henki oli ahtaalla.tämän jälkeen joka flunssan yhteydessä alkoi ahdistus ja vinkuna,käytiin aina sairaalassa spiroilla ja osastojaksoilla. 7kk ikäisenä otettiin käyttöön tuo babyhalerilla hengitettävä ventoline aina tarvittaessa,4tunnin välein.tällä konstilla ei pärjätty vaan kohtaukset johti aina sairaalaan.otettiin flixotide (kortisooni) käyttöön, heti flunssa oireiden ilmaantuessa ja jatketaan flunssan jälkeen 2 viikkoa,sitten lopetetaan ja ventolinea tarvittaessa...ei pärjätty tälläkään...ahdistelua tuli pitkin kesää vaikka ei ollut flunssaa...ventolinea meni hullut määrät ja saatiin ohjeeksi että pahan kohtauksen aikana saa ventoline antaa 2x peräkkäin 15 välein ja sit vielä kerran saman tunnin sisään...ei apua. siiten kokeiltiin että flixotide ei lopeteta ollenkaan vaan menee ihan joka päivä 2x. ja tarkoitus oli ett voitaisiin antaa vain flunssan yhteydessä tupla-annostus eli 2suihkausta aamuin illoin mutta käytännössä menty tuplilla koko ajan...heti jos annostusta yrittää vähentää tulee tuo julmettu yskä ja ahdistus...viime syksynä lääkitys vaihtui pulmicortiin(kortisooni) ja pricanyliin(avaava) ja tilanne joksikin aikaa helpottui..sitten tuli syksy ja talvi ja taas ravattiin päivystyksessä spiroilla useita kertoja kuukaudessa ja välillä 2-5pvää peräkkäin..jos ei osastolle menty...oli tosi rasittavaa..syötiin vielä lisäkortisoonikuureja suun kautta ja välillä osastolla spiralla kortisoonia ja lisähappea...nyt heinäkuussa vaihdettiin lääke seretideen.lääke jossa on sekä kortisoonia ja avaavaa lääkettä samassa eli saa avaavaa lääkitystä koko ajan ja sit kun flunssa/ahdistus/yskä tulee niin ventoline vielä kaveriks...ja eka flunssa tänä syksynä ettei tarvinut käydä spiralla, jee jee !!!

meillä siis meni melkein kaksi vuotta ennenkuin lääkitys edes jotenkin osui kohdalleen...ja tästäkään nyt ei vielä osaa sanoa...tällä hetkellä astma edelleen huonossa hoitotasapainossa...kun seretide menee kuitenkin 2 suihkausta aamuin ja illoin ja kyll tässäkin flunssassa ventolinea kului mut sairaalakeikka jäi tekemättä...

kontrolli sit marraskuussa ett nähdään miten syksy on infektioiden ja ahdistusten kanssa menny...

meillä tyttö nyt siis 2v2kk.meillä on myös infektiokierre,korvatulehduskierre,atopia,infektioyliherkkys,kasvun hidastuma,puheen kehityksen viivästymä,kehitysviivästymä..onko teidän lapsilla muuten todettu refluksitautia? meillä kun astma ei pysynyt missään tasapainossa niin epäiltiin tuota ja tehtiin ph-mittaus ja löytyi lievä refluksi...tuo tauti voi hoitamattomana vaikeuttaa astmaa ja kuulemma aika monella astmaatikolla voi olla piilevänä tuo sairaus..

onko teillä mitään allergioita? meillä kesä oli ihan helv---- koko ajan spiralla,heinät,koivu...tiedän että astman kanssa on vaikeaa ja se huoli mikä meillä vanhemmilla on lapsen hyvinvoinnista on aivan valtava...valvottuja öitä,mietintää koska lähdettävä sairaalaan,hengittääkö se nyt normaalisti yms...

toivotaan että teillä kaikilla tilanne jossakin vaiheessa helpottaa ja kohtaukset vähenee tai pysyy edes jotenkin kurissa...tulihan paljon tekstiä...aurinkoista perjantaita kaikille!

Ja tarvittaessa Ventoline.Poika oli pienenä atooppinen, siis taiveihottumaa, pysyi kurissa kun vältimme yleisesti allergisoivia ruoka-aineita. Nykyään ei mitään iho-oireita, saattaa lehahtaa posket punaiseksi jos paljon syö esim. appelsiinia. Muuten oikeastaan perusrasvaustakaan ei tarvita.Pric-testissä todettu koira +4 ja kissa +2, kuitenkaan ei oireile kyläillessämme koira paikoissa ja kun kävimme paikassa, jossa kissoja annoin Tzyrteciä ennen ja ei oireita. Siitepölyille ei ainakaan tänäkesänä vielä oireillut. Kasvu, puhe, motorinen kehitys ok...ei viivästymiä missään.Itse meinaan oireilen kissoille, vaikka ei todettua allergiaa ole, siksi annoin lääkettä ennen sitä kyläpaikkaa.Meillä alkanu sillain hellittää nuo astmaoireet, tai ei hellittää mutta hidastuu. Ennen kohtaus alkoi kun sormia napsauttamalla, mutta nyt kun lääkitys kokoaikainen, niin ennen pahenemista meni jo kolme vuorokautta flunssan alkamisesta, joten kerkesin reagoimaan ja viedä tervariin spiralle hyvissä ajoin, joten sairaalareissua ei tarvittu. Tosin saimme pari kortisoni tablettia suun kautta otettavaksi ja ihan piipussa ei poika ollut.Se on vaan raskasta katsoa kun toinen hengittää kyljet kuopalla ja auttaa ei voi, kun antamalla ventolineä ja jos ei auta lähe viemään väsynyttä kipeetä lasta lääkäriin. Toki vien sillä saa apua, mutta kyllä se itselläkin voimille ottaa. Kun mä vaan voisin sairastaa pojan puolesta!!

Poika nyt ens kuussa 2v ja infektioastma diagnoosi saatiin keväällä.Kaikki alkoi 12/05 siis viime joulukuun alussa, sitä edelsi keuhkoputkentulehdus loka-marraskuussa, kävimme yksityisellä spiralla, joka hieman auttoi, mutta yöllä jouduimme ensimmäisen kerran viemään pojan yöllä sairaalaan, siellä spirat. Helpotti, selvittiin siis sillä.

Tuolloin joulukuussa tk:ssa spirat ja silloin määrättiin babyhaler ja ventoline tarvittaessa, kuitenkin korkeintaan 4 kertaa vuorokaudessa. Ja saimme muistaakseni suunkautta otettavaa kortisonia, joka laukaisi kohtauksen.Siitä kuukaisi olimme sairaalaassa, yöllä menimme ja osotolle jouduttiin jäämään. 4 vuorokautta oltiin ja spirat+kortisoni, kohtaus laukesi.Kerran kuussa poika sai astmakohtauksen, jopa ilman selvää infektiota. Sitten yksityinen lääkäri määräsi inhaloitavan kortisonin Flixotide, aina kohtaukseen, mutta siitä ei niin käytettynä ollut hyötyä, vaan joka kerta saimme lähteä yöllä sairaalaan spiralle ja saimme suunkautta otettavat kortisonit. Kohtauksen mentyä ohi inhaloitavaa kortisonia käyettiin kaksi viikkoa vielä sen jälkeen ja Ventolineä tarvittaessa, kuitenkin ensimmäiset päivät säännöllisesti.Viimeisin paha kohtaus oli elokuussa, osastolla 4 vuorokautta ja lisähappea tarvittiin. Yrittivät saada laukeamaan ilman suun kautta otettavaa kortisonia, mutta ei vaan se tarvittiin ja aloitettiin spiralla myös kortisonilääkitys.

Tuon jälkeen jatkoimme kotona Ventolinea viikon ajan ja kortisoni inhalaatiot ympärivuoden.Mutta meille on ohjeistettu yksi suihkaus ventolineä tarvittaessa enintään 4 kertaa vrk. Erillisellä ohjeella olemme saaneet antaa ventolinea 6 kertaa vrk, mutta se on meille ohjeistettu. JOs tuntuu, ettei se babyhalerilla auta vie spiralle, auttaa nopeammin ja paremmin. Ja jos pitkittyy ota yhteyttä omalääkäriin, mahdollista kokoaikaista lääkitystä varten.Meillä ei pojalla pysy pois ellei kortisoni inhalaatioita oteta säännöllisesti ja niistä huolimatta juuri oli se paha kohtaus.Nyt olemme menossa kontrolliin ja aion kysyä meille kotiin spiraa, sillä kun kohtaus alkaa tulla päälle, vaikka ventolineä meillä kotona halerilla ennetaan, ei se enään auta vaan spira tarpeeksi ajoissa saattaa pitää pahan kohtauksen pois, mutta joudumme aina lähtemään tervariin tai jopa sairaalaan.Toivottavasti sait jotain irti =)

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat