Vierailija

ja tuli mieleen, että monella kissanomistajalla on varmasti pikkuvinkkejä siihen miten elämä kissanomistajana helpottuu.Meillä on 3 kissaa, joista yksi aina välillä pissaa sohvalle, syytä en tiedä, ja toki asia ärsyttää sen hajun takia, sitä on yllättävän vaikea saada pois sohvalta, mutta toistaiseksi toiminta ei jatkuvaa, joten sitä seuraillaan.Mutta onko kellään vinkkiä siihen kun kissan käyvät asioillaan ja poistuessaan tiputtavat sitä kissanhiekkaa vessan lattialle. Olen yrittänyt laittaa pyyhkeen eteen niin että se on osin hiekkalaatikon alla, mutta se ei auta kun peitellessään usein myös puolet pyyhkeestä ja eteisen matto on kissanhiekan päällä, onhan se huvittavaa mutta toisaalta myös raivostuttavaa. Sitten ne hiekat kastuvat ja liiskaantuvat lattiaan ja tulevat jaloissa pitkin asuntoa.. tuttua varmaan aika monelle kissanomistajalle. Eli vinkkejä kehiin tähän ongelmaan, joku hyväksi todettu matto tms.

Kommentit (14)

ne on juuri tarkoitettu tuohon tarkoitukseen. Lisäksi meidän hiekka-astia on sellainen, että siinä on "kierreportaat", jotka johtavat sinne hiekalle, ja kun kissa sitten tulee sieltä hiekalta pois suurin osa siitä hiekasta jää niille portaille. On sellainen vähän ufon mallinen hiekka-astia, niitä myydään myös eläinkaupoissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lisäksi me käytetään niitä puupellettejä, ei tule sitä inhottavaa savista hiekkaa niin kuin normaaleista kissanhiekoista. Puupelleteistä tulee vähän sahanpurua, mutta se ei ole niin ikävää kuin se savi.

en ole koskaan huomannut sellaisia eläinliikkeissä, mutta sen tapaisen varmaan voi väsäillä itsekin (siis laittaa kätevämpi mies väsäämään)Onko muuten muilla sellaisia kissoja, jotka "peittävät" ruokansakin kun ovat syöneet? Tämä ei ole mikään ongelma, mutta jotenkin hassu tapa, ihan kuin sillä olisi joku mielipide ruoasta :) oikeasti se on vaan niin ahne, että kaipa luulee peittävänsä ruuat muilta.. kyseessä on pentu.Jotkut ovat ehdottaneet etikan käyttöä vääriin paikkoihin pissimisen lopettamiseksi, että sillä jotenkin pestäisiin, mutta miten sillä voi pestä esim sohvan?

Ainakaan meidän kissat eivät mistään karkotusaineista ole moksiskaan. Sohva on kyllä hankala, koska vaikkei se enää haisisi omaan nenään, saattaa kissan nenä sen vielä haistaa ja vessaksi tunnistaa.Pystytko ennakoimaan tilanteita, jolloin sohvaan pissataan? Kun kissat ovat itsekseen kotona? Onko mahdollista vetää jokin peite sohvan päälle silloin? Entä irtotyynyt, voisiko niitä pinota niin ettei tasaista pissausalustaa löydy? Auttaisiko puhtaanapitoon irtopäällinen, jonka alla on froteinen kumilakana tms? Entä onko hiekkalaatikolla ruuhkaa, onko teillä vain yksi laatikko kolmelle kisalle?

just sitä savivelliä. Eläinkaupoissa myytävät mikrohiekat on ihan ehdottomia, vaikka ovat vähän kalliimpia, niin ovat niin paljon laadukkaampia että niihin kannattaa kyllä satsata.

jonne mennessään, ja josta tullessaan, kissat kävelevät jonkinlaista käytävää/tunnelia. Tämä kuulemma myös ehkäisee kissanhiekkaa lattioilla. Tisn, matto, mitä monet tässä edellä ovat ehdottaneet, on myös oikein hyvä.

Mulla on vessan edessä sellainen suht tavallinen kylppärinmatontyyppinen, sellainen "hapsumatto". Ei kuitenkaan ohutta hapsua, kuten kylppärimatot vaan vähän paksumpaa. Aika hyvin uppoaa sinne hiekat tassuista. Mä käytän kaupasta saatavaa sitä valkoista ööööh... miten mä en nyt osaa mitään termejä.. :) Siis sitä ei hiekkaa, vaan niitä "kristalleja", mutta en Rainbow'n halpaa, vaan jotain toista, minkä kiteet on kulmikkaita, ei pyöreitä. Ne pyöreät kantautuu ihan HIRVEÄSTI.

Eli revin sanomalehtiä/mainoksia astiaan. Sinne kun tulee jotain niin otan pussin ja puhistan sen astian kokonaan sinne pussiin (pussi roskiin) ja huuhtasen astian veden alla ja revin taas uutta lehteä. On oppinut paperin silppuun myös vanhemmat kissat. Olen muös sitä mieltä että on helpompi puhdistaa ja ei haise pahalle. Ei tarvi ostaa hiekkaa ja astia on aina puhas.

Äidin kissalla on tuommoinen matto katollisen hiekkalaatikon edessä, siinä on kohoraidoitus, joten hiekat jää sinne koloihin. Helppo puistella pois. Kissa myös tykkää peitellessään repiä tuota mattoa, mutta vaikka ponteva onkin niin matto on kestänyt jo vissiin viisi vuotta : )Pissimisen suhteen en osaa auttaa.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat