Vierailija

Ei noi lukiot tee onnelliseksi, vaikka ihan hyviä olisivatkin. Kyllä muualatkin hyvin pääsee opiskelemaan.

Sivut

Kommentit (23)

että rekrytointitilanteessa jotain kiinnostaa pätkän vertaa se, mistä lukiosta joku on valmistunut. EI TODELLAKAAN. Kyllä se on se opiskelumenestys lukion jälkeen ja varsinkin työkokemus joka määrää kelle ne parhaat hommat menee.Lainaus:

saatte ne jämähommat ja ne eliittikoulujen kasvatit saavat oikeat työt. Haloo, aikuistu vähän. Ei se pelkkä lääkikseen pääsy vielä taivaita avaa!

Kyllähän noissa eliittilukioissa saa luotua tärkeät suhteet tulevaisuutta nähden, mutta 15v yksin Helsingissä on altis kaiken maailman vaaroille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

mielestä 2-vuotiasta ei voi viedä hoitoon? Herranen aika! Jos tytön menestys ja elämä on siitä kiinni, käykö jonkun SYK:n tai ei, niin sitten on. Tietenkään et päästä 15-vuotiasta 500 km:n päähän yksin asumaan. Aivan järjetöntä heitteillejättöä pelkkä ajatuskin. Ettehän te pysty mitenkään huolehtimaan ja valvomaan alaikäistä lastenne noin kaukaa!Mitä eliittilukioihin tulee, niin varmaan niissä saa suhteita, mutta ihan yhtä hyvät todistukset ja jatko-opintomahdollisuudet saa pikkulukioista. Ja jatkohan on aina itsestä kiinni!

että pääseekö lapsesi mihinkään?Nykyään on oikeasti hyvä panostaa kunnon kouluun, sinun aikanasi oli toisin. 15-vuotias pärjää kyllä, jos on järkevästi kasvatettu.

Ei tuo julmuutta ole, vaikka lapsesta siltä tuntuisikin. Ja 15-vuotias on tosiaankin lapsi. Kaikista lukioista on samanlaiset mahdollisuudet päästä opiskelemaan; sehän on opiskelijasta itsestä kiinni eikä siitä, minkä lukion on käynyt.

kyllä sinne helsinkiin ehtii isompanakin. toi on just tota nuoruuden idealismia, et helsinki ois jotain erityistä.15-vuotias on lapsi. sinisilmäinen ja lapsellinen. turvaton isossa maailmassa.nimim. 16-vuotiaana kotoa muuttanut ja säkällä hengissä selvinnyt

Tarpeeksi hirvitti vuosi sitten sekin, kun muutti yksin kirkonkylälle jotta voi käydä lukion. Mutta kirkolla on pärjännyt hyvin ja tarpeen tullen kirkolla asuva mummi on ollut tytön apuna.

saatte ne jämähommat ja ne eliittikoulujen kasvatit saavat oikeat työt. Haloo, aikuistu vähän. Ei se pelkkä lääkikseen pääsy vielä taivaita avaa!

sillä toimin erään TOP10 pörssiyrityksen henkilöstöpäällikkönä. Koskaan en ole tänne ketään valinnut töihin sen takia, että on käynyt "eliittilukion".Lainaus:

ei joudu edes niihin rekrytilanteisiin vaan työpaikat tulee suhteilla. Get real!

Mutta ei ne sen kummenkin ole pärjänneet. Toki jonkin menestykseen varmaan on vaikuttanut vanhempien suhteet ja asema, mutta siihen sinänsä ei koulu vaikuttanut, ne suhteet saadaan jo syntymästä.

Ja opiskelukavereistani parhaiten on menestynyt Mikkelissä lukionsa käynyt....

Ehkä sitten, jos Helsingissä olisi joku läheinen sukulainen tms ystävä, joka ottaisi tytön luokseen asumaan ja samalla olisi valmis ottamaan vastuuta tytön asioista ja "kasvatuksesta". Ja harvalta sukulaiselta viitsisin edes pyytää moista.500 km on ihan eri juttu kuin kirkonkylä.Itse muutin 40 km päähän lukion kakkosella. Se toimi hyvin, mutta kävin kotona lähes joka viikonloppu ja ostin ruokani äidin kauppatilille jne.

Mutta sitä mietin, että ei kai se tyttösi ihan kauhea "mamman tyttö" ole, kun on itsekseen lädössä niin pitkälle koulua käymään. Kunnianhimoa ainakin löytyy, hieno juttu! Sitä voitte sitten lapsen isän kanssa miettiä, että kannattaako em. piirrettä tukea juuri niin, että päästää tytön Helsinkiin asti lukioilemaan. Luulen kyllä, että mamman kainalosta päästyään terästäytyisi niissä kotiaskareissakin ..

Eli meillä ei ole siellä mitään sukulaisia. Ajatteli hakea opiskelija-asuntoa tai sitten yksiötä yksityisiltä markkinoilta. Ja minähän tämän lystin maksaisin...ap

Tytöllä on kyllä tosi hyvä keskiarvo, että kyllä on hyvät mahikset päästä noihin sisään. Mutta taitaa nyt olla niin, että en päästä tyttöä Helsinkiin. Eri asia olisi, jos haluaisi johonkin erikoislukioon (esim. Sibis).Vähän tuntuu, että pelkkänä motiivina on se, että pääse asumaan Helsinkiin...ap

Lainaus:

että rekrytointitilanteessa jotain kiinnostaa pätkän vertaa se, mistä lukiosta joku on valmistunut. EI TODELLAKAAN. Kyllä se on se opiskelumenestys lukion jälkeen ja varsinkin työkokemus joka määrää kelle ne parhaat hommat menee.Mun eliittikouluni on haastattelijan toimesta mainittu KAIKISSA työhaastatteluissa ja kaikki työt olen myös saanut....Olen tosin menestynyt opinnoissakin erinomaisesti jne. mutta (itseasiassa) yllätyksekseni tuo koulu on aina otettu esiin...En silti lähettäisi omia lapsiani Helsinkiin yksi eliittilukioon (asumme nykyään kauempana!). Se ei ole kuitenkaan sen arvoista!Lainaus:

saatte ne jämähommat ja ne eliittikoulujen kasvatit saavat oikeat työt. Haloo, aikuistu vähän. Ei se pelkkä lääkikseen pääsy vielä taivaita avaa!

Voin uskoa että vanhempien suhteilla saattaa olla joskus merkitystä tyyliin "isi on proffan kalakaveri", mutta kyllä koen että _lääkiksen_ aikana ja sen jälkeen olen luonut kaikki ammatillisesti merkittävät suhteet enkä suinkaan lukioaikana. Ainiinmäenkäynytkään Sykkiä tai Ressua.T. toinen Hgin lääkiksestä valmistunut, suurehkon kaupungin parhaasta lukiosta tullut

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat