Vierailija

Kommentit (20)

Eihän se liha minuutilleen pilalle mene. Eli minusta kannattaa miettiä sitä, kuinka kauan liha oli lämpimässä matkassa kaupasta jääkaappiin ja kuinka kylmä jääkaappisi on. Jos toit lihan kotiin 5 minuutissa ja jääkaappisi on lämpötila on varmasti +4 tai alle, niin uskaltaisin kyllä käyttää. Jos taas matka kaupasta kesti puoli tuntia ja jääkaappisikin lämpötila on epävarma, en käyttäisi.

Viimeinen käyttöpäivä tuotteissa kertoo, ettei sen jälkeen tuotetta ole enää turvallista käyttää. Sen takia nopeasti pilaantuvissa tuotteissa on tällainen merkintä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hyi hitto, jauheliha on jo lähellä viimeistä käyttöpäiväänsä sellaista ällön väristä ja maku/haju muuttuu. Saatika viimeisen käyttöpäivän jälkeen!Itse käytän vain ja ainoastaan tuoretta lihaa!

Meillä ainakin lämpötila +7, ellen erikseen säädä täydelle teholle, mikä mielestäni turhaa sähköntuhlausta. Suurimassa osassa liha- ja kalatuotteita kuitenkin lukee että säilytettävä alle +4 asteessa... Onneksi keittiöremppa pian tulossa ja saadaan uusi jääkaappi, taidetaan ottaa sellainen jossa jääkaapin ja pakastimen välissä 0-asteinen tila. No, tästäkin huolimatta olen siis syönyt parikin päivää vanhaa jauhelihaa, ja toisaalta joskus heittänyt pois sellaista, jonka viimeinen käyttöpäivä vasta parin päivän päässä, kun on silminnähden alkanut tummua=mennä huonoksi.

Vierailija:

Lainaus:


Hyi hitto, jauheliha on jo lähellä viimeistä käyttöpäiväänsä sellaista ällön väristä ja maku/haju muuttuu.
Joskus olen huomannut sellaisiakin paketteja, että vaikka päiväykseen on vielä matkaa, jauheliha osittain tummunut. Sellaista EN söisi.

10

Viimeinen käyttöpäivä

Helposti pilaantuvista elintarvikkeista ilmoi­tetaan viimeinen käyttöpäivä. Näitä ovat maito ja kerma, tuorejuusto, munavalmisteet, tuore liha, elimet sekä veri, jauheliha­ ja muut kypsentämättömät lihavalmisteet, tuore, tuoresuolattu, savustettu ja hiillostettu kala, mäti, äyriäiset ja einekset, jälkiruoat sekä konditoriavalmisteet, joita ei ole kuumennettu. Elintarviketta ei saa myydä eikä käyttää viimeisen käyttöpäivän jälkeen.

vähän niin ja näin...eli jauheliha oli vielä käyttökelpoinen eilen klo 23.59 ja on pois heitettävä tänään klo 00.01?Todennäköisesti liha on ihan ok, kypsennät sen vaan hyvin, eiköhän se sitä (edelletyksenä myös, että se on ollut kylmässä koko ajan).Toisaalta itse en todennäköisesti söisi - pakastan jauheliha aina heti ja otan sieltä käyttöön juuri sen verran mitä milloinkin tarvitsen.

Maito on parasta ennen tarkistakaa vaikka purkista!!"

Sama kina nousi kun sanottiin hyg.passin opettajalle että ei niissä oo viimeinen käyttö päivä!! Vaan eipä uskonu.. No ruokalassa varmaan opee nolotti!

Hyvin voi käyttää. Paistat vaan kunnolla.

Kyse on näissä päivissä vaan siitä että mikrobikannan lasketaan kasvavan tietyllä nopeudella ja tuona viimeisenä käyttöpäivänä tulee täyteen elintarvikeviraston tjsp valvovan viranomaistahon asettama raja-arvo. Lisäksi raja-arvot tietysti asetetaan reilusti oikeasti vaarallisten pitoisuuksien alle.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat