Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Hei,

pohdin lapsemme tulevaa päivähoitoa ja haluaisin hänet työmatkamme varrella olevaan yksityiseen päiväkotiin, josta vieminen ja noutaminen sujuisi hyvin, lisäksi tietäisin millaiseen paikkaan lapsi pääsee ja miten siellä toimitaan. Tuo päiväkoti on naapurikunnan puolella ja oma kuntamme ilmoitti tylysti että ei tue hoitoa kunnan ulkopuolella vaan meidän olisi tyytyminen kunnan tarjoamaan palveluun eli tässä tapauksessa perhepäivähoitoon, jonka sijainin ja hoitajan saa tietää vasta viime metreillä! Haluamme päiväkoti edustaa samoja arvoja ja intressejä kuin meillä kotona on.

Mitä kokemuksia teillä muilla on?

Kuinka kauhean paljon kalliimmaksi hoito tulee ilman tätä kuntalisää, onko kenelläkään vastaavasta kokemusta?

Työmatkamme ovat pitkät ja senkin tähden hoitopaikan sijainnilla on erittäin suuri merkitys. Pienikin koukkaus ´väärään suuntaan´lisää entuudestaan pitkää päivää.

Miksi kuntamme on näin sulkeutunut, emmehän me käy töissäkään oman kunnan puolella mutta kannamme kyllä verot omaan kuntaan. Oikein sapettaa. Ja vielä mainostavat itseään perheystävällisenä kuntana :-/ vaikka vaihtoehtoja ei ole, eikä anneta! Missä joustavuus ja tapauskohtainen käsittely? Paikallinen viranomainen, jonka kanssa keskustelin kuulosti juuri siltä kuin olisin rintamakarkuri ja lapsia ymmärtämätön oikkuilija?!Huokaa nelijalka...Kommentit (7)

Kun jos ei vie lasta kunnalliseen päivähoitoon, pitäisi saada joko kotihoidon tuki tai yksityisen hoidon tuki.Erikoista, että kuntaraja on esteenä... Onneksi kuntaliitokset ovat nykypäivää niin yksilöiden elämä ja byrokratia helpottuu ainakin joidenkin kohdalla!

Meilläpäin alle 3v yksityinen päiväkotipaikka maksaa noin 920 ja yli 3v 690 euroa kuussa. Ja siihen saa kelan tuen ja kuntalisän. Kelan tuki on kai 150? Tai ainakin yksityisessä perhepäivähoidossa tuki on sen suuruinen. Eli riippuen lapsen iästä, niin meilläpäin ilman kuntalisää päiväkotipaikka maksaisi 500 eurosta eteenpäin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

olikin kyse KUNTAlisästä. Hmm.. Kunta kait voi aika vapaasti päättää kuka sitä saa ja kuka ei. Ainakin kotihoidontuen kuntalisä vaihtelee kunnittain todella paljon. Toisissa kunnissa sitä saa kolmivuotiaaksi asti, toisissa ei niin pitkään..

Hieman arveluttaa, että kunta saisi rajata päivähoitopaikkaa kunnan perusteella, kuulostaa äkkiseltään mahdollisesti kilpailulain vastaiselta, että kunnan maksamaan tukeen tehtäisiin muu kuntakriteeri kuin tuensaajan asuinkuntaan liittyvä.

Yksityisen tuen lisäähän haetaan Kelalta, joka sitten laskuttaa kuntaa.

Sinuna ottaisin yhteyttä Kelaan ja pyytäisin saada puhua jonkun yksityisen hoidontukea tuntevan asiantuntijan kanssa, niin saat tietoa.

kuten sanoin. Siis yksityiseen päiväkotiin kunnallista llisää haetaakin kunnan omalla lomakkeella.

Se paljonko kalliimmaksi tulisi riippuu ihan suoraan siitä minkä suuruista kuntalisää kotikuntasi maksaa yksityisestä päiväkodista.

Mutta edelleen epäilyttää, että tuollainen rajaus olis ihan laillinen.

Asut ilmeisestin ilmeisesti pienehkössä kunnassa? penkoisin sinuna asiaa, jos Kela ei osaa auttaa, niin ihan sosiaali- ja terveysministeriö saattaisi neuvoa. itselläni on hyviä kokemuksia neuvonnasta.

sitten omasta pussista melkoisesti. Hoitopaikka maksaisi 255 e, mutta ilman kuntalisää se on reilusti yli 500 e eli vuodessa se tekee 12 x n. 280... =OBTW: kirjoitin jo Terveys- ja sosiaaliministeriöön kyselyn asiasta!

t. yrittänyttä ei lannisteta

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat