Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Meillä tyttö 2v10kk on oikea purkka-addikti, homma meinaa kohta livetä käsistä. Mieheni on jo sitä mieltä että koko purkkatouhun voisi lopettaa ja heittää roksikseen, mutta itse olen vielä purkkaa aina antanut, " kun se on niin hyväksi" - en vaan enää tiedä kohta kumpi painaa enemmän vaakakupissa, tytön hampaat vai oma mielenterveys.Homma menee siis kutakuinkin näin; tyttö ei malta syödä ruokaa loppuun, varsinkaan jos ei ole jotain lempiruokaa. Maistetaan lusikka ja sitten " KIITOS! PURKKAAA!" siinä ei sitten auta mikään itku ja uhkailu, homma pääsee heti ihan käsistä ja tyttö ihan hysteeriseksi jonka jälkeen lisäsyöntiä on arvatenkin jo ihan mahdoton edes yrittää.Ja kun purkan saa, noin 50% kerroista päättyy siihen ettei itse sitä suostu vapaaehtoisesti sylkemään, vaan taas mennään huudatukseen (tässä yleensä auttaa se että uhataan purkkien menevän roskiin eikä uusia tule). Tämä on ihan sama kun tuttia huudattaisi joka ikinen kerta...arrgh.Eräänä yönä tällä viikolla tyttö heräsi keskellä yötä painajaiseen, että hänen purkat oli sittne lopulta heitetty roskiin kun sillä on niin uhkailtu. ja sitten piti päästä syömään kun ei illalla ollut syönyt kunnolla (vaan purkkaa piti saada heti). Erityisesti kun tuo puuro tökkii, ollaankin annettu nyt iltaisin sitten muutakin (joka uppoaa paremmin) jotta jaksaisi aamuun asti.Onko kenelläkään vinkkejä, luovutaanko purkasta hetkeksi, vai mitä tehdä? Erityisesti mies on jo aivan kypsää kamaa, hänelle tyttä ei purkkaa luovuta koskaan ja sekös miestä tympii. En itsekään jaksaisi aina kuunnella sitä huutoa ruoan jälkeen.

Kommentit (5)

Meilla on saantö, etta jos syö kunnolla, saa purkan. Siis jos vain maistaa vahasen niin ei saa, vaan pitaa syöda mieluiten koko ruoka loppuun asti. Ja joskushan ne purkat sielta pussista loppuu joka tapauksessa...olen joskus nayttanyt tyhjaa purkkapussia ja selittanyt etta purkat on loppu ja lisaa ostetaan kaupasta seuraavalla kauppareissulla. Purkan pois sylkemisesta ei meillakaan tehda numeroa, saatan muistuttaa ettei saa nielaista ja olen selittanyt etta kun purkasta lahtee maku pois, se on sen merkki etta purkka on " lopussa" ja sen voi heittaa roskikseen.Meillä lapset syövät myös mielellään purkkaa, mutta tuommoista addiktiota ei ole tullut. ;0) Mitähän jos ottaisitte selvät säännöt, että on syötävä kunnolla tai purkkaa ei yksinketaisesti tule, vaikka huuto olisi millainen. Ongelmahan on tietysti tuo kunnon syömisen määritteleminen; lapsilla kun tuo ruokahalu tuppaa vaihtelemaan aika paljonkin. Välillä mätetään kamala annos ja pyydetään lisää ja välillä menee lusikallinen. Meillä homma menee niin, että ruokaa on maistettava, mutta jos ei jaksa/halua/maistu niin pakko ei ole syödä, mutta mitään ylimääräisiä välipaloja ei tipu. Purkkaa saa ruoan jälkeen kun kaikki ovat syöneet, siihen saakka on vain odotettava.Tuosta purkan pois sylkemisestä meillä ei koskaan ole tehty mitään numeroa. Molemmat käyvät sylkemässä sen roskikseen kun ovat tarpeeksi mutustelleet. 3-vuotias saattaa joskus pitää purkkaa suussa yli tunninkin, mutta sitten aina haluaa käydä sen sylkäisemässä pois. Kuopuksella (1v 7kk) purkka, tai oikeammin puolikas, saattaa vielä välillä päätyä vahingossa masuun, mutta eipä tuo haittaa. Purkkaa on kuitenkin saatava kun isosiskokin saa. :0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tuli mieleen, että jos ostaisi jonkun ns munakellon, joka on mahdollisesti tosi kivan oloinen ja jonka lapsi pääsee kauppaan mukaan valitsemaan ja sitten, jos sattuisi onnistumaan sopimaan, että kun kello tietyn ajan kuluttua pärähtää soimaan niin siitä purkasta on sitten luovuttava. Ehkä onnistuu, ehkä ei...

Sitten palaatte taas purkalla palkitsemiseen, vasta kun on syönyt todella kunnolla.Meillä myös kiristetään 2v10kk tyttöä, että pitää syödä vielä 5 lusikallista, ja sitten aletaan laskea. Tyttö ei oo vielä hokannut että lasketaan välillä ihan mitä sattuu, ja sitten vasta 10:nnen lusikallisen jälkeen sanotaan että " viisi" ! ;) Näin siis jos ruoka näyttääkin alkavan maistua, että ei turhaan heti anneta sitä palkintoa sen viidennen jälkeen... kun ruokailu on sitten siinä silloin.. joskus myös käy niin usein, että kun on luvattu, että nyt saa sen purkan 5:nnen lusikallisen jälkeen, niin tyttö syö loputkin ruoasta silti. Sillä sen palkinnon saa meilläkin aina vasta kun kaikki ovat syöneet ja on pesty kädetkin puhtaaksi.

Oletteko kokeilleet xylitol-tabletteja purkan sijaan? Niitä ei voi jauhaa tunteja, koska liukenevat suuhun. Ovat hyväksi hampaille, eivätkä aiheuta hampaiden vinoutumista niinkuin purkka.Suostuisiko tyttö vaihtamaan purkan pastilleihin?Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat