Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Olen luvannut eräälle raskaana olevalle ystävälleni meiltä joutavia vauvan vaatteita. Nyt kuitenkin olen saanut tietää, että vuosia lapsettomuudesta kärsinyt siskoni on raskaana. Tietenkin haluaisin heille nuo joutavat vaatteet+tavarat antaa, ovathan he opiskelijoitakin joten raha ei puissa kasva ja varmasti kaikki hyvä kelpaa.

Eroa lasketuilla ajoille ei ole kuin muutama kuukausi, joten tuntuisi hullulle, että ensin vaatteet olisivat ystävälläni ja sitten antaisin siskolleni.Teenkö törkeän tempun, jos en nyt tuolle kaverille annakaan noita? Heillä on kuitenkin varaa ostaakin (kaksi työssä käyvää aikuista)...

Kommentit (21)


Olet kuitenkin selvästi luvannut vaatteet kaverillesi ja kaverisi on tehnyt suunnitelmansa tähän lupaukseen luottaen. Mutta voit tosiaan pyytää, että kaverisi antaisi pieneksi jääneet vaatteet sisarellesi.Sitä paitsi käytettyjä vauvanvaatteita saa kirpparilta niin halvalla, että sisarellasikin on kyllä varaa ostaa niitä sieltä. Vaivaahan se toki vaatii. Isommat tarvikkeet ovat toki eri juttu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Raskaus on siskollani vasta vielä niin alussa, etten uskalla ystävälle vielä kertoa (joka siis nyt luulee saavansa meiltä ' kaiken' ).

ap

tälle ystävällesi tai selittäisit tilanteen, miksi haluaisitkin antaa vaatteet siskollesi. Jos et mitään selitä, niin sitten olet sikamainen.

Toki voit kaveriltasi kohteliaasti kysyä, voisiko hän antaa vaatteet edelleen siskollesi (siis ne, jotka ovat jo jääneet tarpeettomiksi, kun sisaresi saa vauvan). Jos olet aikaisemmin luvannut vaatteet vain lainaksi, voit tietenkin pyytää kaveriasi palauttamaan ne sitä mukaa, kun ne jäävät pieniksi.

Reilusti vaan kerrot tilanteen kaverillesi - omat ystäväni eivät ainakaan moisesta loukkaantuisi. Jos sen sijaan et puhu mitään kaverillesi teet kurjasti häntä kohtaan.

Olet luvannut kaverillesi eli jos et pidä lupausta, kaverisi loukkaantuu jokatapauksessa. Siskollasi taas ei rahaa, eli loukkaantuu jos et hänelle anna. Paras vaihtoehto kertoa molemmille tilanteesta ja antaa jotain sille sun kaverille ja siskolle loput.

Jos olet vaatteet jo luvannut jollekin, niin minusta ne pitää silloin antaa sinne.Ihan niin kuin muidenkin sanomisien takana täytyy seistä myöhemminkin.tai on idiootti jos ei ymmärrä. Kirjoitithan, että olet sanonut että katsot mitä voisit antaa - annat muutaman huonomman vaatteen ystävällesi ja suurimman osan siskollesi.

Jos ystäväsi ei ymmärrä, että mieluiten annat lapsesi tavarat ja vaatteet lapsen serkulle niin silloin ystäväsi on lapsellinen ja itsekäs.Vielä sinun ei tarvitse antaa mitään mihinkään - odotata, että siskosi raskaus etenee ja sitten voitkin kertoa asiasta ystävällesi. Ja tosiaan sanot suoraan, että suurin osa menee lapsesi pienelle serkulle :)

Mutta jos luottamuksella kertoisit, ja vannottaisit, ettei kerro eteenpäin. Jos kaverisi on fiksu, niin hän tajuaa oma-aloitteisesti sanoa, että nythän siskokin tarvii niitä kamoja. Mieti etukäteen hyvin, miten asiasta puhut. Vaikkapa tyyliin: siskolla on nyt paljon hankittavaa edessä, mutta kyllähän se on odottanutkin, että pääsee tavaroita järjestelemään (huom. ei hankkimaan). Tai jotain muuta.Mutta minäkin olen sitä mieltä, että sisko on niin paljon läheisempi, että hänelle ne tavarat kuuluvat. Lupasit ne kaverille vain koska luulit, ettei sisko niitä ikinä tarvitse.

osta vaikka joku uusi vaate, niitä kai saa varsin halvallakin. tai jos osaat niin tee itse joku myssy tai töppöset.tokihan sun kamat on sun kamoja iha siihen saakka kunnes niistä luovut, ja ymmärrän sinua tässä tilanteessa oikein hyvin.osoita kuitenkin kaverillesi ettei hänen tilanteensa ole sinulle yhdentekevä, ja että jollei kyseessä olisi oma siskosi niin ilamn muuta antaisit tavarat kaverille.

ystävänä ymmärtäisin jos tavarat menisikin ihmiselle joka on läheisempi ja niitä enemmän tarvitsee!

Eli selittäisin ystävälle tilanteen ja antaisin tavarat siskolle.

Kun siskosi on jo selvästi raskaana, kaverisi tuskin odottaa sinulta enempää. Oletko luvannut hänelle muita tarvikkeita? En jotenkin muutenkaan usko, että ystäväsi odottaa saavansa sinulta kaiken.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat