Vierailija

asumme kerrostalossa, melko tilavassa huoneistossa. meillä on kissa ja koira.

Kissan vessa sijaitsee kylpyhuoneessa ja se puhdistetaan usein. Koira on sisäsiisti.

Roskat viedään ulos lähes päivittäin ja siivoamme usein.Mutta tuntuu että meillä haisee aina pahalle! Mistä hitosta se haju tulee ja mitä sille voi tehdä? Tietysti noista eläimistä tulee sitä hajua, mutta se ei voi olla ainut syy.

En yhtään osaa sanoa että mikä haisee ja mistä tulee.

Kommentit (8)

ee teillä. Katsastaisin myös koiran ruokavalion, sillä ruoka vaikuttaa turkin rasvan hajuun. Kotiruoalla syötetty koira tuoksuu parhaimmalle.

ajan myötä haisemaan ja siitä hajusta ei sitten pääse eroon kuin heittämällä lakanat huitsiin.Kloritet sun muut eivät auta. Haju tarttuu armotta myös kaappiin. Pese kaappi hyvin ja pidä kaappia käyttämättömänä viikkoja/ kuukausia. Tuuleta ja pidä ovea auki mahd. usein. Pese aina välillä.Kuinka usein pyyhit lattiat? Kerran viikossa olisi hyvä vetäistä mopilla. Toki useamminkin...Kuuraa kerrankin keittiö ja kylppäri kunnolla.Vaihdatko lakanat kerran viikossa?Missä kunnossa teillä on patjat, peitot ja tyynyt? Olisiko aika uusia?

Tyynyjä on hyvä pestä väh. 4 kertaa vuodessa. Peitoille riittää kaiketi kerta vuodessa.Missä kunnossa sijauspatja? Vaihda se, ellei ole uusi. Tai ainakin pese.Pese kotisi pikkuhiljaa. Kaikkea ei tarvitse tehdä kerralla.Hajusteet ovat ihania mutta vain puhtaassa kodissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Siellä nyt kaikki lemu leviää joka huoneistoon eli jos naapurisi säilyttää jätteitä kämpässään ei auta vaikka kuinka jynssäät omaa luukkuasi.Nim. kerrostalosta pois päässyt

Sittenhän on näitä eteerisiä öljyjä, teatree on hyvä, ei tarvi kuin muutama tippa. Tosin ovat käsittääkseni tosi myrkyllisiä, että tarvisi onnistua varjella lapsilta ja eläimiltä.

haisee. Pese vessan lattia siltä kohdin, missä voi olla pissaa kloritella tms, että bakteerit kuolevat. Ja elukoiden pissakohdat myös. Sitten on olemassa ilmanpuhdistimia, jolsa on myös hajuihin vaikuttava aktiivihiilisuodatin pölysuodattimen lisäksi. Meillä on sellainen, mutta mieheni ei siedä koko puhdistinta, josta lähtee kuulemma otsonia. Ei liity siihen aktiivihiilisuodattimeen se otsoni siis.

Ensinnäkin tuuleta usein, siis joka päivä. Kun ilma seisoo pitkään paikoillaan, siitä tulee tunkkaisen ja pahan hajuista. Viherkasvit muuten parantavat huoneilmaa, tiesitkö? Jotkut kasvit ovat erityisen ilmaapuhdistavia kuten esimerkiksi rönsylilja, joka on myös todella helppohoitoinen! Meillä tosin kissa syö sen jos pääsee käsiksi, joten amppelissa on. (näin aiheesta toiseen hypäten)Sitten keittiö. Pese kunnolla pesuaineiden kanssa tiskiallas, onko sinne viemärinsuulle jäänyt ruuantähteitä? Jos teillä on pesukone, sekin voi haista. Käytä joskus ihan tyhjänä se pesuaineen kanssa. Vaihda vanhat tiskiharjat ja rätit tarpeeksi usein uusiin. Onkos roskiskaappiin levinnyt roskia ja tahroja roskapussien läpi? Ota joku päivä inspis ja tyhjennä koko roskiskaappi ja pese roskaämpärit ja koko kaappi esim. tolulla. Tee sama jonain toisena päivänä jääkaapille.Ja toinen tärkeä paikka on vessa. Pese pönttö ja lavuaari kunnolla, ja myös lattia etenkin pöntön ympäriltä. Hanki pönttöön semmoinen raikastinpala. Siivoa kissanlaatikko tarpeeksi usein, ja pese välillä astia kuumalla vedellä. Vie roskat tarpeeksi usein, ja jos et oo aikoihin pessyt niin pese roskakori pesuaineella. Yksi tärkeä hajunestäjä: vaihda pyyhkeet tarpeeksi usein! Niihin tulee ajan kuluessa tosi ummehtunut paha haju joka leviää muuallekin. Sama pätee myös vuodevaatteisiin.Vielä tuli semmoinen kikka mieleen, joka oli jossain telkkarin siivousohjelmassa: ripottele esim. vaniljasokeria tai muuta mieleistäsi tuoksuvaa maustetta imurin pölypussiin kun vaihdat uuden, sieltä leviää hyvää tuoksua imuroidessa koko asuntoon. Koska olet muuten vaihtanut pölypussin viimeksi? Millainen imuri sinulla on? Onko siinä hyvät suodattimet, vai haiseeko imurin puhaltama ilma pahalle? Olisiko uuden hankkimisen paikka?Sit on tietysti kaikkia tuoksukynttilöitä, suihkutettavia hajusteita, tuoksuvia oikeita kukkia voi käyttää jne. esim vessassa/kylpyhuoneessa ja miksei koko asunnossa. Ei kannata mennä niitten kanssa kuitenkaan liiallisuuksiin ettei tuu pää kipeäksi :)

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat