Vierailija

Meillä on tytöllä ilmeisesti ens vuoden alussa edessä karsastusleikkaus, hänellä karsastavat molemmat silmät. Tietysti pelottaa lapsen leikkaus ja nukutus, sekä että onko leikkauksesta hyötyä...Olen lukenut että silmät joudutaan monesti leikkaamaan useamman kerran, tai että leikkaus ei edes mahdollisesti auta. Onko teillä kenelläkään kokemusta karsastuksen vuoksi tehdyistä silmäleikkauksista, miten ovat mennet ja onko auttanut?

Kommentit (14)

sen jälkeen on käynyt vuosittain. Yllättävän hyviä testejä on noin pieneillekin, suomalainen Lea Hyvärinen on ne niitä kehittänyt. Kyllä pienenkin silmät voi tutkia hyvin. Kehoitankin etsimään hyvän, lapsen karsastukseen erikoistuneen silmälääkärin. Aikoja on vaikea saada, mutta kannattaa sitkeästi etsiä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vaikka karsastusta oli vain toisessa silmässä, niin lapsella oli päänsärkyjä ja vaikea keskittyä tehtäviin tai lukemiseen jne. Venytti sitä karsastavaa silmää "vinosilmäksi", ilmeisesti auttoi näkemään paremmin. Lisäksi kaikenlainen tietokone- tai pleikkaripelien vähäinenkin pelaaminen aiheutti huonoa oloa.Kaikki nämä vaivat ovat nyt poistuneet, ja lisäksi tietysti on mukavaa kun kosmeettinenkin haitta poistui, lapset voivat olla julmia pientenkin asioiden takia. Totta on, että leikkaus tod. näk. joudutaan uusimaan tulevaisuudessa, mutta mielestäni on hyvä että näitäkin vaivoja voidaan nykyään hoitaa suhteellisen helposti.Meille muuten sanottiin, että lappuhoitoja ei enää nykyään tehdä, ovat "menneet muodista" kuulemma. Niillä ei ilmeisesti ole sanottavaa vaikutusta.

karsastus vasemmassa silmässä mykiölihaksen halvauksen takia. Siihen aikaan leikkaushoito oli vähän fifty-fifty onnistuuko vai sokeutuuko ja onneksi äitini ei siihen lähtenytkään.Pääsin sitten akupunktiolääkärin koepotilaaksi ja jo yhdellä kerralla saatiin 30% näköä lisättyä sekä kosmeettinen haitta kokonaan pois!!! Suosittelen! Olin sillion 11v eli tämä pitää tehdä ennen murrosiän alkua jotta elimistö on mukautuva.

Täysin kivutonta ja nopeaa, parempiin tuloksiin näön kanssa olisi voitu päästä jos olisin suostunut menemään useamman kerran mutta inhosin sitä lekuria.Kosmeettinen korjaus oli silti kaikkein tärkein! Vieläkään nyt 48v ei kukaan tiedä että silmissäni on jotain vikaa.

ja ihan ammattiataitoiselta on vaikuttanut. On sanonut, että koska karsastaa ulospäin, nuo tietyt toimet auta. Ja näköä kyllä testasi, minulle jäi se kuva, että oli ok, kun ei kerran laseja tullut.Mutta ehkä sitä voisi yrittää silti ns second opinionin käydä hakemassa. Osaisitteko suositella jotain pääkaupunkiseudulta karastukseen erikoistunutta lasten silmälääkäriä?T: se siristelijän äiti

Ainakaan laseja ei ole määrätty eikä kyllä lappuhoitoakaan. Lapsi on nyt 2,5 v enkä tiedä, miten tarkkoja ne näkötesti oikein on tuossa iässä. ;s

Teillä kyseessä luultavasti ns. laiska silmä ja sen silmän kehitys pystytään turvaamaan lappuhoidolla ja karsastuskin saattaa poistua kun silmälasit otetaan käyttöön ja molemmilla näkeekin yhtä hyvin!

Ensimmäinen tehtiin ollessani n.8 vuotias. Molemmat silmät leikattiin juuri kaksoiskuvien vuoksi. Homma onnistui, enkä muista kipuja tai muuta. Vaiva hävisi.24 vuoitiaana opiskelin ja huomasin, että silmälihaksissa on taas vikaa. Liitutaulua oli mahdoton katsoa varsinkin väsyneenä. Kaksoiskuvat palasivat. Uusi leikkaus silloin sitten tehtiin, kaikki oli ok. Nyt taas olen toisinaan huomannut samaa. Tästä viimeisestä leikkauksesta on kulunut aikaa, mutta muistelen lääkärin silloin sanoneen, että enää asialle ei voi mitään. Silmälihakset on kiristetty sen minkä pystyy. Jos vaiva pahenee, täytyy kuitenkin käydä kyselemässä silmälääkärissä. Näköni on kuitenkin aina pysynyt hyvänä, enkä laseja ole tarvinnut.Minusta leikkauksista on ollut paljonkin hyötyä, eikä jälkikipuja juurikaan ole. Ainoa mikä oli hankalaa, oli lappujen pitäminen silmillä jonkin aikaa. Oli ns.sokeana muutaman päivän.

työkaverilleni on tehty 3 kertaa, se on aika normaalia, sillä lapsen kasvaessa tulee tarve usein leikata uudestaan. Ei se ainakaan työkaveriani ole kauheasti haitannut, on loistava valokuvaaja

ts. kun sillä silmällä alkaa nähdä hyvin, vai onko siitä siristelystä jo tullut muuten niin tapa ettei enää auta? Meidän lapsi nyt 2,5 v ja leikkaus kuulemma vasta alakouluiässä.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat