Vierailija

että edellytyksenä on hoidon (ainakin hoitoaikasopimuksessa) aloitus elokuussa. Siis jos tarkoitus aloittaa syyskuussa niin tehkää paperi elokuun puolella.

Kommentit (16)

Jos lapsi on aloittanut edellisen vuoden elokuussa hoidon,niin seuraavan vuoden heinäkuu on maksuton.Jos kesäkuussa ei ole yhtään hoitopäivää,niin sekin on täysin maksuton.

Meillä oli lapset pois kesä- ja heinäkuun. Keväällä piti ilmoittaa, lapsilla ei ollut paikkaa kesäksi joten maksuakaan ei mennyt. Olin nämä 2kk hoitovapaalla (nuorempi alle 3v).

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

aloitus ELO-SYYSKUUSSA - ja siihenkin tosiaan riittää aloitus syyskuun 30. päivä. Joissain _harvoissa_ kunnissa ehkä täytyy olla elokuussa...

Meillä ainakin vain yksi iso päiväkoti päivystää ja se on kyllä vain säilytyspaikka, oudot kaverit, oudot hoitajat jne.Mutta jos hoito on alkanut vasta syyskuun alusta, niin puolikas maksu tulee heinäkuusta jos lapsi ei ole päivääkään hoidossa ja koko hoitomaksu jos on päivänkin hoidossa. Joten aika kannattavaa maksaa vaikka edes päivästä edellisen elokuun hoidosta. Kotihoidontuki putoaa vain hieman, hoitomaksu on pieni ja varmistaa että seuraavasta heinäkuusta ei tule mitään laskua. Jos pitää keskuun lomaa, niin siitä tulee meillä vain puolikas maksu ja heinäkuu on maksuton, vaikka lapsi olisikin koko kuukauden hoidossa.Mutta vain päivähoitomaksun tulorajat ja korkeimman maksun määrää lainsäädäntö, kaiken hyvityksen yms määrää kunnat itse omien tarpeiden ja taloutensa mukaan. Joten ennen hoitopaikan hakemista kannattaa selvittää käytännöt.Meillä on ollut lisäksi tapana, että jos hoito alkaa elokuun loppuun mennessä, hoitopaikka vahvistetaan toukokuussa ennen lomia, jos hoito alkaa syyskuussa se vahvistetaan vasta elokuussa. Ja tällä voi joissain tapauksissa olla vielä rahaakin suurempi merkitys. Saattaapa olla että siinä lähipäiväkodissa ei olekaan elokuun kokouksessa yhtään paikkaa enää jaettavaksi.>Sehän on ihan huijausta se maksuton heinäkuu.>Silloinhan vanhemmat on kuitenkin lomalla.

Niin saa maksuvapaa kuukauden. Ja koulujen kesäloman aikana saa kaikilta yli 5 vkoa (se maksuvapaa aika) ylittäviltä täysiltä poissaoloviikoilta maksuvapautuksen kun poissaolo ilmoitettu tiettyyn päivään mennessä (ollut huhtikuussa joskus).Siis kuntakohtaisia eroja on.

Lainaus:

Aloitettiin viimeksi syyskuussa ja kun muksut oli pois hoidosta kesä ja heinäkuun ei tarvinnut maksaa päivähoitomaksuakaan.....
Syyskuussa voi aloittaa meilläkin.

Heinäkuu on maksuton kaikilla. Kesäkuussa poikani oli hoidossa 4 päivää ja lasku tuli noilta päiviltä. Ensi maanantaina aloittaa hoidon ja lasku tulee 18-29 eli 100 euroa. Noi ajat piti ilmoittaa ennen kesää.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat