Vierailija

sain eilen pussillisen omenoita ja nyt pitäs alkaa urakalla leipomaan pakkaseen. sosetta en viitsi tehdä kun sitä on jo tarpeeksi.



olisi siis kiva jos kerrot mikä ohje ois mielestäsi hyvä.

Kommentit (12)

Ota poralla pois keskiosa, laita täyte (voita, sokeria, mantelimassaa)

Laita kertakäyttöuunivuokaan ja pakasta.



Ota talvella käytöön sitä mukaa kun haluat.



Voit myös pakastaa viipaleita omenapiirakkaa varten.

Omena-rahkapiirakka



uunipellillinen



Taikina 1

8 dl

Myllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja

3-4 dl

sokeria

2 tl

leivinjauhetta

2 tl

soodaa

2-3 tl

vaniljasokeria

250 g

pullomargariinia tai Oivariinia



Taikina 2

½ taikinasta 1

1 muna

2 dl

piimää



Täyte

6-10 kotimaista omenaa

2 tlk

maitorahkaa

1-1½ dl

sokeria

2 munaa

2 tl

vaniljasokeria

1 sitruunan raastettu kuori ja osa mehusta











Valmista ensin täyte. Poista omenoista keskusta ja viipaloi ne. Vatkaa munien rakenne ja sekoita joukkoon muut täytteen aineet.



Sekoita taikinan 1 kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon rasva. Jaa taikina kahteen osaan. Lisää toisen osan joukkoon muna ja piimä ja levitä tämä taikina leivinpaperoidulle uunipannulle.



Levitä päälle rahkaseos, sen päälle omenaviipaleet ja ripottele pinnalle murumainen taikina 1.



Paista uunin keskiosassa 200 asteessa n. ½ tuntia.



Resepti: Kati Nappa

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Pohjaksi siis murotaikina, pinnalle omenaviipaleita, hiukan sokeria ja kanelia, ja päälimmäiseksi sulatettua rasvaa, kaurahiutaleita, sokeria ja vaniljasokeria sekoitettuna. Ihanaa (ja rasvaista...)!

Apple Spice Cake

(isoja muffinseja n. 12-15 kpl)



3 dl ruokaöljyä

7 dl vehnäjauhoja

1 rkl kanelia

1 tl vaniljasokeria

1 tl ruokasoodaa

1 tl suolaa

4 3/4 dl sokeria

3 isoa munaa

n. 7 dl omenakuutioita (3-4 isoa omenaa)

2,5 dl erilaisia rouhittuja pähkinöitä (voi jättää poiskin)



Kuutioi omenat. Laiskan emännnän vinkki: pilko omenat isoiksi paloiksi monitoimikoneeseen. Pyöräytä leikkuriterällä sopivan kokoiseksi silpuksi.

Sekoita keskenään kuivat aineet.

Mittaa monitoimikoneeseen tai yleiskoneeseen öljy, sokeri ja munat. Sekoita täydellä teholla kunnes seos on sitruunankeltaista. Anna koneen käydä keskiteholla ja kaada varovasti joukkoon kuivat aineet. Sekoita vain sen verran, että ainekset sekoittuvat tasaisesti. Lisää omenakuutiot ja pähkinärouhe.

Annostele taikina voideltuun muffinsivuokaan (tai paperivuokiin tai silikoniseen muffinsivuokaan).

Paista 175 asteessa noin 1-1.5 tuntia tai kunnes ovat kypsiä.



noin 2kg omenoita

noin 1kg porkkanoita



kuori omenat ja porkkanat

palastele

keitä omissa kattiloissa ( omenat kypsyvät nopeammin kuin porkkanat)

soseuta ja lisää sokeria tai hedelmäsokeria ( jos laittaa hillosokeria pitää keittää sokerin lisäämisen jälkeen noin 10 min.)

yhdistä ja sekoita soseet

kannattaa pakastaa, ei ole erityisen hyvin säilyvää



Olen käyttänyt kääretortuissa ja kakuissa ihan tavalliseen tapaan.

voitaikinaa ohueksi kaulittuna



Täyte

reilu puoli litraa karkeaksi raastettua omppua

50 g sulaa voita

1 muna

1 - 2 rkl vehnäjauhoja

1 dl sokeria



sekoita täyte





Esipaista pohjaa muutama minuutti, lisää täyte ja paista 15 - 20 min.

Namia vanijakastikkeen kera.



Happamat omput parhaita tähän.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat