Vierailija

Tiesittekö, että ruotsin kielellä voi saada opiskelupaikan huomattavastihelpommalla! Ainakin Åbo Akademissa on linjoja, joissa hakijoita on vähemmänkuin aloituspaikkoja - eli kaikki pääsevät sisään .Palvelualalla vaadittava ruotsinkielen taito tulee samalla hankittua. Kannattaa tutkia myös muiden alojen tilannetta.

Kommentit (8)

Ai, tämä olikin tiedossa. Mutta onko joku oikeasti kokeillut vai pidetäänköpääsemistä turhaan vaikeana? Käsittääkseni lukioruotsilla pääsee sisään.Suomenkielisille on sitten ruotsin kielen kursseja lisänä. Ja kielitaito karttuuopiskellessa nopeasti.

on kyllä suurin osa Österbottenilta, eikä ole rikkaita, vaan ihan taviksia. Mutta on siellä tietysti rikkaita kulttuuriperheitä joukossa. Ei niilläkään gucci-laukkuja näy, mutta huomaahan sen silti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

eivätkös ruotsinkieliset ole onnellisempia, ehkä se tarttuisi.. Muuten, ruotsinkielisten yleisin ammatti taitaa olla kalastaja, joten se siitä bättre folkista. Onhan niitä muitakin ruotsinkielisiä kouluja kuin Åbo Akademi.

Mutta sitten sun tulee opiskella ja tenttiä sillä kielellä.

Opiskelemaani ainetta pääsi suomenkielisellä puolella opiskelemaan 13 % pääsykokeisiin osallistuneista, ruotsinkielisellä puolella 100 %. Helsingin yliopistossa siis:-)

Mutta sitten on oltava tosi hyvä ruotsin kielen taito, se kyllä testataan ennen kun hyväksytään! Noi ruotsinkielisten kiintöpaikat jne. on kyllä aika väärin...

Åbp academi pyörii pääasiassa yksityisellä rahoituksella. Kyllä ne valtioltakin saavat rahaa, kuten kaikki yliopistot Suomessa, mutta suurin osa niiden varoista tulee yksityiseltä puolelta. Minun puolestani sillä rahoitustaustalla saa vaikka myydä opiskelupaikkoja...

b-ruotsilla ei ollut mitään ongelmia sen kielikokeen kanssa. Mulla kuitenkin kävi niin, että åboon en päässyt sisään ja suomenkieliseen yliopistoon pääsin, vaikka ala oli suomeksikin erittäin suosittu.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat