Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

hieman ikuisuuskysymys, mutta... Valmistuin parisen vuotta sitten ja olen tehnyt noin puolitoista vuotta toimistoalan töitä. Nyt olen ollut jo jonkin aikaa työttömänä ja tilanne on siinä mielessä huono, että toimistoalan hommiin on aikamoinen tunku. Siis ihan sihteerit, assarit jne.Olenkin miettinyt ihan muiden alojen töiden hakemista, sillä periaatteella, että " ihan sama vastaako koulutusta, kunhan saa palkkaa ja työ ei ole ihan ahterista." Onko tällaisten töiden näkyminen CV:ssä hyvä vai huono juttu, jos jatkossa kuitenkin meinaa ihan oman alan hommia hakea..?

Kommentit (17)

Mä opiskelen tradenomiksi parhaillaan... Ihan ite pitää tehdä lukujärjestys ja suunnitella opintonsa (pakolliset kurssit on tietty pakollisia...). Kyllä tämmönen aikuisopiskelija tahtoo olla ihmeissään kun ei ole aikaa luuhata koululla kyttäämässä vastaanottoaikoja ym. neuvokkipalveluita. Kukaan ei kyllä oo ottanut kädestä ja neuvonut, voi kun oliskin. Taitaa olla eri koulu kun se mitä sä kävit?

Toimistoalalle on todellakin tunkua! Jopa haastatteluihin on miltei mahdotonta päästä.Itselläni on myös cv:ssä pari vuotta sellaista työkokemusta (siivoushommia), joka ei ollenkaan vastaa koulutustani. Joskus, tiettyjä työpaikkoja hakiessa, olen jättänyt tämän työkokemuksen pois kokonaan koska en rehellisesti sanottuna ole varma onko siitä enemmän hyötyä vai haittaa.Suosittelisin sua vaan jatkamaan sinnikkäästi työnhakua, joskushan se oman alan työpaikka varmasti tärppää!Minkä alan tradenomi olet? Jotain jatkokoulutusta (kapeammalle sektorille) voisit myös ehkä harkita?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Siis, eikö ole ihan tradenomitasoisia johdon sihteereitä sun muita. Ja enivei koulutusaste kohoaa koko ajan tässä maassa. Ennen muinoin pääsi lähihoitajaksi vuodessa, nykyään se on peruskoulun jälkeen sama 3 vuotta kuin muissakin peruskouluissa.Mutta enivei. Tee ap rohkeasti kuten itse haluat, ja työhaastattelussa voit myös perustella samoin syin tekemisiäsi ratkaisuja, jos niistä kysellään. Enemmän ehkä kyseltäisiin työttömyysjaksoista tms, tai ainakin työhönottoihin liittyvissä psykotesteissä niin tehdään (kokemusta on ja joku psykologi kyseli). Rohkeasti luota itseesi ja oma-aloitteisuuteesi. Yrittäjyys, rohkeus ja kunnianhimoisuus ovat arvoja sinänsä.T: merkonomi (jolta myöhemmin keksityt tradenomit söivät arvoa ;) )

tasoero on huikea, lähes aivan kuin merkonomi ja ktm-tutkintojen välinen ero ennen. Tradenomiopinnoista puuttuu kaikenlainen omatoimisuus ja akateeminen vapaus, lähes kädestä pitäen ohjataan ja seurataan lukujärjestystä. helppo paikka olla, mutta ihminen ei kypsy siellä samalla tavalla kuin ylemmän asteen koulutuspaikoissa tekemään itsenäisiä päätöksiä ja kantamaan vastuuta.

Mikään koulu ei valmista johtajaksi. Kaikkien on aloitettava " pohjalta" ja sieltä pääsee ylös omilla ansioilla. Toki koulutus avaa hieman polkua ja useinhan parhaimpien papereiden takaa löytyy ne lahjakkaimmat ja kunnianhimoisimmat, mutta silti työ se on, joka sen tulevaisuuden viitoittaa.terv. johtotehtävissä oleva

Web site of the Finnish Polytechnics: www. jobstep. netFinnish employment agency: www. mol. fiFinnish jobs on line: www. monster. fiExtremely Nice Job OY: www. rekry. fiCimo: the Centre for International Mobility in Finnish and English.

Cimo advertises also FINPRO work placements in Finnish Commercial sections of Finnish embassies worldwide: http: //www .cimo. fi/Resource. phx/cimo/mainpage/mainpage. htxUlkoasianministeriö Rekrytointi: http: //global. finland. fi/rekry/index. phpAarresaari is the network of Academic Career Services representing and good links to a number of other work related pages www. aarresaari. netRecruiting agency: www. eilakaisla. fi (for Finnish students)Recruiting agency In Finnish and English: www. adecco. fiNote: Check the web sites of companies you would like to do a work placement for.

Most companies offer work placements during the summer months and some companies offer students the possibility to do a Bachelors¿ Thesis.In the European Union or other International Organisations

Euroopan unionin toimielimillä on vaihtelevia käytäntöjä harjoittelun järjestämisessä http: //www. valtioneuvosto. fi/vn/liston/base. lsp?r=29494&k=fiWork experience in the European Union organisations:

http: //europa. eu. int/epso/working/training_en. htmEuropean Mobility portal

http: //europa .eu .int/eures/home .jsp?lang=enNote: There are more than 3000 offices representing Associations, Federations, Regions, Cities

in Bruxelles. Most of these offices hire students for a work placement

Information about a career in the European Union and much more

http: //europa. eu. int/epso/working/workhome_en. htmUnited Nations Human Resources: https: //jobs. un. org/elearn/production/home. htmlInternships in the various areas of the UN: http: //www. un. org/esa/socdev/unyin/internships. htm

...mutta 11 pitää hiukan korkeamman tason opinnoista myös tulevaisuudessa. Eikä kauppakorkean jälkeen kauheesti noi keskiasteen koulut innosta.

Huhhuh.. :D Joku innostunut linkkien kanssa. No hyvä niin, mutta ei 2 vuotta alalla olleen tarvitse vielä panikoida mistään " urakehityksestä" :D

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat