Seuraa 

5-vuotias tyttömme on menossa ensi viikolla kielijänteen leikkaukseen terveyskeskuksen hammaslääkärille. Onko kellään kokemuksia hammaslääkärissä tai muualla tehdystä kielijänteen leikkauksesta? Emme saaneet minkäänlaisia ohjeita, miten tilanteeseen valmistaudutaan ja millaista jälkihoitoa vaaditaan. Jonkinlainen esilääkitys on tarkoitus antaa. Kun asiasta keväällä sovittiin, asia ei tuntunut kovinkaan ajankohtaiselta, mutta nyt vähän hermostuttaa ja kiinnostaisi saada lisää tietoa...Kommentit (4)

Meidän suulakihalkiopojallamme yritettiin vastasyntyneenä katkaista kielijänne vain poikki parin päivän ikäisenä siinä onnistumatta. Jänne leikattiin samassa nukutuksessa kuin halkio korjattiin. " Jänteeseen" tehtiin plastia (=korjaus) eli sitä ei vaan katkaistu vaan sitä pidennettiin eli irroteltiin jotenkin. Suussa oli 6 tikkiä. Leikaava plastikkakirurgi oli sitä mieltä, pelkästä katkaisusta ei olisi mitään hyötyä kieln toimivuudessa.

Itseltäni on leikattu kielijännettä ihan aikuisiällä, mutta pikkuveljeni ei kyennyt sanomaan r:ää jänteen kireyden takia. Antavat todennäköisesti jonkin paikallispuudutteen, nipsaisevat jännettä " auki" ja sit olikohan se niin, että jätskii kandee syödä jonnin aikaa, ko onhan se tietty hiukan kipee homman jälkeen. Mutta todella pieni operaatio siis kyseessä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Meidän lapselta leikattiin nukutuksessa. Oli 1v silloin ja leikattiin koska oli todella kireä ja olisi haitannut puheen kehitystä. Varsinkin R-kirjaimen ääntäminen ei onnistu jos kielijänne liian kireä. Helppo toimenpide, ei ollut kipeä jälkeenpäin. Pienelle lapselle voi olla ikävä kokemus jos hereillä tekevät toimenpiteen. Suu pitää olla auki, istua rauhassa paikallaan ja verta siitä kyllä tulee. Kielsin heti alkuun ettei lapselle tehdä sitä hereillä. Tulee vain turhia traumoja. Isompi lapsi, joka jotain jo ymmärtää, selviää tuosta kyllä.

Itse olen 17 vuotias poika ja oma kielijänteeni leikattiin eilen. Operaatio oli sinänsä pieni, puuduttivat ja sen jälkeen ilmeisesti veitsellä leikkelivät, en halunnut nähdä leikkausvälinettä. 3 tikkiä laittoivat sen jälkeen, sanoivat että sulavat pois itsestään viikossa. Sen jälkeen pääsin kotia, mutta puudutuksen vaikutus kun loppui niin helevata soikoon sitä kivun määrää.. en kyennyt sylkemään, nielemään tai puhumaan. Onneksi ei ole kipeä enää, paitsi puhuessa kun kieli liikkuu niin tekee kipeää. Syöminen on tosi vaivalloista tälläkin hetkellä, esimerkiksi banaanitkin pitää soseuttaa kokonaan jotta ne pystyy jotenkun syömään. Harmittaa kun juuri näin joulun alla kävi näin, taitaaa jäädä kinkut syömättä :(

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat