Vierailija

eli onko 4-6 keskaria ok?

Sivut

Kommentit (30)

Promille on kymmenestuhannesosa. Itse en ihan periaatteesta juo imetysaikana lainkaan, mutta en voi lakata hämmästelemästä sitä, miten hukassa perusasiatkin joillain on kun rinnastetaan raskauden ja imetyksen aikainen alkoholinkäyttö!

Eli jos halutaan lähteä sille linjalle, että ei promilleakaan alkoholia, niin älkää ihmeessä antako Jekovit-tippojakaan.Yhden oluen/siiderin alkoholimäärä veressä ei vielä kovin isoa humalaa aiheuta, eli tosiaan on kyse siitä, että turvallinen IMETYSajan raja menee siinä, että pystyy käsittelemään vauvaa turvallisesti.Ja raskusaikainen juominen on muuten ihan eri asia, sikiö nimittäin saa vereensä saman verran alkoholia kuin äidin veressä, eli sikiö on käytännössä " juonut" yhtä vahvaa alkoholia kuin äiti. Imetettävä lapsi taas saa sen verran alkoholia maidon mukana, kuin mitä äidin veressä on promilleja, eli käytännössä juo alkoholia saman verran kuin joissakin ihan turvalliseksi luokitelluissa elintarvikkeissakin voi olla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

niin pari heistä katsoi minua ihan silmät pyöreällään, vaikka kuinka selitin että paljonko siihen rintamaitoon oikeastaan tuleekaan sitä alkoholia... luultavasti eivät ymmärtäneet promilleista mitään.

Tosiaan, ne jotka eivät halua antaa alkoholia lapsilleen rintamaidon kautta, ovat varmaankin tarkistaneet, etteivät anna sitä myöskään esim. d- vitamiinitippojen mukana ;)

Minulle humahti imetysaikana alkoholi tuplat paremmin pipoon kuin sen jälkeen, joten en todellakaan olisi 4-5 oluen/siiderin jälkeen imetys/lapsenhoito kunnossa. Siitähän siinä on kyse, että pystytkö lastasi hoitamaan vielä noiden olusten jälkeen. Perhepetiinhän ei ainakaan voi ottaa sitten yhtään juoneena. (yli 1 annos kun juotu => lapsi omaan sänkyyn nukkumaan)

Eikö lapsesi ansaitse puhdasta rintamaitoa sen pienen ajan, mitä hän sitä tarvitsee?Ja muuten. Tuskin kutonen tarkoitti, että rintamaito on yhtä alkoholipitoista kuin olut. Minä olen nimittäin samaa mieltä, että jos haluaa alkoholia antaa vauvalle (minkä hyvänsä määrän, mitattuna sitten promilleilla tai prosenteilla), sen voi tehdä myös suoraan pullosta, niin ymmärtää sen, että myös siitä rinnasta vauva todellakin saa alkoholia maidon mukana!

juoda vaikka kossupullon jos vaan kykeneen hoitamaan vielä lapsen mitä tuskin pystyy...Mun mielestä ihan turvallisesti voi juoda 3-4 olutta saunajuomaksi. Siitä eu vielä edes tule känniin.

Vaikka olisi 5 promillea veressä, se maidon alkoholipitoisuus ei vauvaa vahingoita vaan äidin humalatila ja varomattomuus. Comprende? Mutta nämä moraalinvartijat ovat matemaattisille tosiseikoille sokeita ja pyhään äitiyteen ei " alko" sovi, niin että turha näille on mitään perustella.

Eli jos äiti on 1 promillen humalassa, maidossa on alkoholia 1/1000.

Jos vauva juo vaikka 2 desiä niin alkoholia tässä määrässä on 0,2 ml, eli aivan mitätön määrä!

Saman määrän saa varmaan jo d-vitamiinistakin.

jotkut jaksavat olla niin hysteerisiä tän asian kanssa. Kyllä aika moni asiantuntijataho on aika vakuuttavasti sen todennut, että imettävä äiti voi huoleti nauttia alkoholia, kunhan ei lapsenhoitokyky vaarannu. Kenenkään ei ole pakko juoda, joten olkaa te, joiden ei tee mieli ihan rauhassa juomatta, mutta jos joku haluaa muutaman oluen tai viinilasillisen ottaa, niin antakaa heidän se myös tehdä ja unohtakaa ne tyhmät saarnanne.

Maidossa on saman verran alkoholia kuin veressä. Mikäli haluat antaa alkoholia imeväisikäiselle lapsellesi, voit myös laittaa sitä suoraan tuttipulloon ja juottaa siitä.

Vierailija:

Lainaus:


siinä nyt oli mujstaa valkosella edt hyvin voi muutman kaljan ottaa. on vähän eri asia jos on raskaana kun imetys...Terv.8


Verenkierrosta sikiö saa saman määrän promilleja kuin rintamaidostakin.

Mä EN VOI KÄSITTÄÄ, miten kukaan voi haluta olutta NIIIIIN paljon, ettei kykene olemaan sitä ilman raskaus ja/tai imetysaikana.Luonteen heikkoutta.Toivottavasti tämäkin aloitus on HUONO VITSI.

rintamaidossa on saman verran alkoo kuin veressä, monet ajattelee, että veressä on saman verran kuin esim oluessa.

Ihmisen elimistökin muuten muodostaa alkoholia...

Mutta niin, oikeasti muistan kouluajoilta kuinka vähän jotkut tajusivat ihan perusmatikkaa...

-nimimerkillä promillet haltuun

ALKOHOLI JA IMETYSKun äiti juo alkoholia, sitä imeytyy äidinmaitoon samalla lailla kuin äidin vereenkin. Jos äiti siis on " yhden promillen humalassa" , myös maidossa on alkoholia yksi promille.Tämä on niin pieni määrä, että kun vauva juo tätä maitoa, vauvan verestä ei enää alkoholia pysty mittaamaan. Tällä perusteella neuvolan lääkärikin voi sanoa, että voit aivan hyvin juoda sen saunakaljan ja toisenkin ja imettää vauvaasi samantien.Paljosta alkoholista lapsi voi tulla väsyneeksi, veltoksi ja nukkua tavallista raskaammin, mutta tutkimukset eivät ole osoittaneet lasten kärsivän vahinkoa jos imettävä äiti juo kohtuullisesti eikä kovin usein.Alkoholi kuitenkin on myrkkyä, joten ymmärrettävää on sekin, jos joku haluaa ottaa varman päälle eikä halua yhdenkään pisaran joutuvan varsinkaan kovin pienen vauvan herkkään elimistöön. Kaikkeahan ei tiedetä esimerkiksi kasvavan lapsen aivojen herkkyydestä. Jotkut raportit myös viittaavat siihen, että lapsen psykomotoriseen kehitykseen ja kasvuun saattaa vaikuttaa, jos äiti juo säännöllisesti, vaikka määrät eivät olisikaan suuria.Jos siis et halua imettää kun maidossa vielä on alkoholia, kuinka kauan sinun täytyy odottaa?Alkoholi poistuu maidosta samaa vauhtia kuin verestä, eli esimerkiksi Alkosta saatavista taulukoista voit katsoa kuinka kauan juomasi määrän kestää palaa elimistössä (yksi ravintola-annos n. 2 tuntia). Maito ei tietenkään kulje maksan kautta alkoholeistaan eroon pääsemässä, mutta alkoholin molekylirakenne on niin pieni, että sitä on tasaisesti kaikissa ruumiin nesteissä ja niistä se myös tasaista tahtia huuhtoutuu pois.Ei siis ole mitään tarvetta lypsää pois niitä " etummaisia" maitoja, jotka ovat muodostuneet sinä aikana kun alkoholia on nautittu. Jos et ole enää huppelissa, ei alkoa rintamaidossakaan enää ole.Kun miettii lähtemistä vauvan kanssa juhliin, joissa käytetään alkoholia, kannattaa ottaa huomioon myös, että lapsi saattaa säikähtää aikuisten muuttunutta käytöstä ja kohonnutta äänenvolyymiä tai vaikka äidin outoa tuoksua, vaikka juhla ei remuamiseksi menisikään. Hiprakassa myös lapsen käsittely on epävarmempaa ja onnettomuuksien riski kasvaa, mutta tämä lie itsestään selvä asia.Entä alkoholin vaikutus maidon määrään? On tutkittu, että äidin nautittua alkoholia lapset saavat vähemmän maitoa kuin muuten. Toisaalta oluen juominen on vanha " kansankeino" lisätä maitoa, ja moni äiti on kokenut, että saunasiideri tai vappusima " menee suoraan rintoihin" eli maitoa suorastaan tulvii pienen alkoholiannoksen jälkeen. Jos tapanasi ei ole juoda ja imettää monta kertaa viikossa, maidon määrän vaihtelu alkoholin vuoksi tuskin on merkittävää suuntaan tai toiseen.

Kirjoitin, että " minkä hyvänsä määrän, mitattuna sitten promilleilla tai prosenteilla" . Jos päättää antaa alkoholia, niin sitten antaa. Missä menee raja? Voiko antaa promillen äidinmaidon välityksellä? Vai 1,5 promillea? Vai 2? Tätä tarkoitin.Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat