Vierailija

4-5 vuotiaiden muskarissa on villiä menoa. Ryhmässä on 8 lasta, joista 1-2 aloittaa huutamisen ja juoksemisen miltei heti. Eikä kauaa mene, kun levottomuus " tarttuu" ainakin puoleen ryhmästä. Ope yrittää puhua, että lapset rauhoittuvat mutta mekkala loppuu vain hetkeksi, jos ollenkaan. Tuntuu, että opella ei ole taitoa toimia lapsiryhmän kanssa. Kokemattomuus näkyy puheessa sekä tunnin vetämisessä yleensä. Varmaan melkein puolet ajasta menee lasten rauhoitteluun ja ne jotka olisivat valmiita soittamaan ja laulamaan, jäävät ilman opetusta. Kun yksi lapsi alkoi itkeä äidin ikävää kesken tunnin, ope kantoi häntä sylissä ja ilmeisesti muutti tunnin ohjelmaa, että saisi pojan rauhoittumaan.

Ope on varmasti aivan taitava muusikko mutta muskarin vetämiseen tarvitsisi koulutusta. Lapset ovat siis ilman vanhempia, olen vaan eteisen puolelta seurannut tilannetta.

Onko muilla ollut tällaisia kokemuksia? Pitäisikö antaa palautetta opelle vai ylemmälle taholle vai ottaisiko lapsen pois kalliista muskarista?

Kommentit (9)

Minusta open pitäisi puhua niiden villien lasten vanhempien kanssa. Onko siellä jotain vanhoja kaveruksia keskenään? Vai onko ryhmä heti hoitopäivän jälkeen? Tai onko siinä muuta vastaavaa? Ja jos lapsi ei kerta kaikkiaan esim. asetu ryhmään ilman vanhempaa, niin sitten pitäisi sanoa siitäkin, koska muuten niiltä muilta menee ilo sivu suun.

Monet muskariopet ovat valitettavasti melkoisia kukkahattutätejä, jotka suunnittelevat opetuksensa hyvin tyttömäiseksi.Pojat, niin pienet kuin isommatkin, eivät välttämättä osaa ymmärtää epäsuoria vihjauksia lainkaan (pienemmillä " yritetään vähän rauhoittua" menee ihan samalla lailla ohi korvien kuin isommilla " roskat voisi viedä ulos" ). Kun tilanne pääsee muskariryhmässä kerrankin lipsahtamaan pois hallinnasta, voi sitä olla tosi vaikea enää kursia kasaan myöhemmin.Meillä oli pojan ryhmässä yksi poika, joka ei millään meinannut pysyä paikoillaan, vaan juoksenteli ympäriinsä. Nuori muskariope, yritti sitten saada ryhmää kuriin sorminuken avulla. Tytöt kuuntelivat kiltisti, mitä nukella oli sanottavaa, ryhmän villikko juoksenteli opettajan puhuessa ympäriinsä ja sai pienen hetken päästä ryhmän muut pojat peräänsä. Veikkaan, ettei pojista yksikään kuunnellut sanaakaan opettajan puheista! Yleensä tilanne päättyi siihen, mitä villikko pohjimmiltaan halusikin, hän sai opettajan huomion hetkeksi yksin itselleen. Seuraavalla kerralla hän tietysti turvautui hyväksi koettuun keinoon saada lisää huomiota...Onneksi muunkinlaisia muskariopeja on olemassa. Tunnen monia upeita opettajia, jotka saavat ryhmädynamiikan toimimaan, oli ryhmä sitten tyttö- tai poikavaltainen! Mitään yleispätevää arviota ei voi vetää sen mukaan, kuka muskarin järjestää. Tunnen aivan erinomaisia yksityisiä muskarinpitäjiä ja aivan onnettomia musiikkiopiston muskarinpitäjiä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

mutta en voi kuvitellakaan, että siellä meno olisi tuollaista. Ope on suunnitellut tunnin hyvin, mutta kykenee aina muuttamaan ohjelmaa tilanteen vaatimusten mukaan niin, ettei siitä tule mitään häslinkiä. Osaa vastailla vilkkaampien juttuihin niin, ettei kuitenkaan rohkaise niitä liikaa, ja osaa vetää mukaan hiljaisempiakin lapsia. Tunnit ovat hauskoja, mutta kuitenkin myös sellaisia, että lapset oppivat niillä aina uusia asioita. Ja kyse on 3-vuotiaiden muskarista. 3-vuotiaita on sentään vielä vaikeampi hallita ryhmänä kuin 4 -5-vuotiaita.

muskarissa myös " villikko" lapsi. Opettaja tulee tunnin jälkeen jututtamaan äitiä ja kertoo (yrittää vihjaista), että lapsi ei oikein ole keskittynyt. Oma lapseni sanoo, että siellä tunnilla on yksi poika joka vain riehuu. Itse olen yh ja yli 100euroa maksava muskari ei ole minulle pikku juttu. Harmittaa, kun tuollaisia erityislapsia tuodaan tunnille, jotka pilaa muiden musiikkinautinnon! Ihan selvästi muskari ei ole tämän riehujan paikka. Onko kaikkia edes vietävä mihinkään kerhoon? kyllä vanhemmat tuntevat lapsensa parhaiten ja jos itselläni olisi kyseinen lapsi, muskari olisi viimeinen paikka minne sen veisin.

vai jonkin musiikkiopiston? Taitaa siinä olla nyt siitäkin kyse, että opettaja ei halua puuttua villikoihin, jotta ryhmäkoko pysyisi riittävänä ja tunti yleensä pidettäisiin. Jos on musiikkiopiston, on niin kallis, että sillä sitten taas pitäisi kyllä jo saadakin jotakin sillä maksulla.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat