Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Minkä ikäisenä keskosenne ovat kääntyneet selältä mahalleen ja milloin alkaneet ryömiä?

Kommentit (5)

Poika syntyi rv 34, kääntyi 4 kk ikäisenä, alkoi ryömimään ja konttaamaan 8 kk iässä ja liikkui tuettuna 9 kk ikäisenä. Kävelemään oppi ilman tukea 1v3kk iässä. Ja kyseessä siis kalenteri-ikä.

meidän keskos poika (syntyi viikolla 34) on lähtenyt liikkeelle aikas äkkiä. kääntyi selältä mahalle muistaakseni 5kk ikäisenä, nousi itse tukea vasten seisomaan ja käveli tukea vasten 7,5kk iässä. Eli tosi aikasin. Nyt on kohta 8kk vanha ja aivan varmaan kävelee pian. Ei ole kiva kun meno on ihan holtitonta. Pojalla ei ole vielä mitään refleksejä, että laittaisi esim käden alle kun kaatuu. Joten kaatuu ihan suorin vartaloin. Ja keskonen kun on, niin ne refleksit kehittyy varmaan vasta myöhemmin. Hui apua jos olisi normaali aikaisena syntynyt, ni kuinkakohan äkkiä tuo ois liikkeelle lähtenyt..ei uskalla edes miettiä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

siis nuo on oikeesta syntymisestä laskettuja ikiä. Jos ois lasketun ajan mukaan (eli 1,5kk aikaisemmin) ni poika ois kääntynyt 3,5kk iässä, noussut ylös tukea vasten 6kk iässä ja kävellyt tukea vaste 6,5kk iässä.

Meidän pikkukeskosemme (30+4 rv, 1040g) kääntyi 10 kuukauden iässä ja lähti ryömimään ollessaan 1v 2kk. Korjatun iän mukaan oli vajaat 8kk ja 1v.

Nuo iät siis todellisia kalenteri-ikiä. Jos lasketaan lasketusta ajasta, pitää vähentää 1,5 kk. Meillä siis suht iso keskonen (syntyi rv 33). Kovasti on ollut liikkuvainen, että ei ole vaikuttanut keskosuus kovinkaan paljoa.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat