Vierailija

Osaan aina tyriä tuon kanssa..ensinnäkin siitä tulee ihan jauhopaakkuista ja vaaleaa. Kertokaa minulle pliis perus helppo ohje, kuinka paljon laitan rasvaa pannulle, paljonko jauhoja? Kauanko niitä ruskistan ja paljonko vettä? Lihaliemikuutio?

Jauhelihakastikkeen teko minulta onnistuu kun ensin paistan jauhelihan ja lisään siihen jauhot ja sitten vedet ja lihaliemikuution. Nyt haluaisin tehdä kastikkeen lihapullille. Auttakaa pulassa olevaa. =)

Kiitokset.

Kommentit (11)

niin mun mielestä ne maizena sun muut pahoja



öljyä ja voita pannuun ja jauhoja ehkä 1-2 rkl, rasvaa oltava riittävästi. Löysä koostumus



Sekotat KOKOAJAN niin että ruskistuu



Sitten KUUMAA vettä sekaan (ettei tule paakkuja)



lihaliemikuutio+mausteet

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

ja esim makkaralle tällainen kastike 4dl vettä ja lihaliemikuutio, kiehautat ne ja lisää desiin vettä 4rkl vehnäjauhoja, voit pyöräyttää ne esim. sauvasekoittimella. Suurustat lihaliemen sillä vesi/vehnäjauhoseoksella ja laitat vielä 1rkl soijakastiketta. hauduta 10min. Voit lisätä lopuksi jos haluat, mustapippuria ja sinappia. Ja jos haluat suuremman annoksen niin tee kastike kaksinkertaisena.

Itse opin aikanaan tekemään ruskean kastikkeen sellaisesta kirjasta kuin "Maija keittää", ikivanha teos ja oikein perusohje, mitä olen muokannut vähäsen.



Tässä sinulle ohje omilla lisäyksillä:



Ruskea kastike



2 rkl voita tai margariinia

2rkl vehnäjauhoja

1 iso sipuli

puoli litraa vettä

1 lihaliemikuutio

mustapippurirouhetta

(soijakastiketta loraus väriksi ja antaa myös suolan makua)

(ketsuppia loraus mauksi ja estää muuten närästämistä!)



Laita vesi kiehumaan kattilaan ja lisää sekaan lihaliemikuutio.



Kuori ja hienonna sipuli pieneksi silpuksi. Sulata paistinpannulla voi (varo ettet polta!) ja lisää sekaan vehnäjauhot. Muista sekoittaa koko ajan esim. puulastalla, seos palaa tosi herkästi pohjaan ja saat muuten kitkerän kastikkeen. Kun seoksessa alkaa olla vähän väriä, niin lisää joukkoon sipuli ja jatka sekoittamista ees taas, koko ajan. Kun seos on saanut väriä niin kaada joukkoon vesi ja tuolloin voit sekoittaa esim. vispilällä, niin ei tule paukkuja.



Tässä vaiheessa kaadan yleensä kastikkeen paistinpannusta takaisin kattilaan ja lisään ripauksen mustapippurirouhetta, lorauksen soijakastiketta ja ketsuppia. Kannattaa maistaa ja maustaa sitten lisää jos tuntuu siltä. Suolaa ei tarvitse mielestäni laittaa ollenkaan, koska sitä on lihaliemikuutiossa ja soijakastikkeessa. Anna kastikkeen kiehua hetken niin sipulit pehmenee.



Jos et tykkää sipulista, niin jätä se pois ja muuten teet ihan tuon ohjeen mukaan.



Kastikkeen tekeminen on kyllä sitä, että siinä hellan vieressä on oltava alusta loppuun, muuten palaa pohjaan! Kauhean pienellä ei oikein levy voi pitää, muuten ei tule väriä. Yleensä aloitan kuutosella ja lasken lämmön ruskistusvaiheessa viitoselle.



Toivottavasti oli vähän apua... :)

Laita jauhoja rasvan sekaan kun se on sulanut noin 2-3 lusikallista. Sekoitat puulastalla sitä koko ajan. Anna sen ruskistua. eli seisot vieressä ja sekoittelet ja se ei pala vaan ruskistuu ensin, hajusta tiedät milloin on palanutta. Kun se on ruskeaa laita kuumaa vettä hieman ehkä desin verran? laita levy neloselle. Sekoittelet sitä ja se siinä hieman porisee. Kun neste on hiukan haihtunut pitäisi pannulla olla tummaa mömmöä. Lisäät taas vettä saman verran kuin äsken. ja taas sekoitat. koko ajan lastalla tasoittelet ja sekoittelet. Kun olet toistanut edellisen noin 4 tai 5 kertaa laita esim kasvisliemikuutio ja lisää vettä muutama desi. Sekoittelet koko ajan. näin kastike valmistuu.



tuosta tulee pieni määrä mutta laita tuplaten niin saat enempi.



Tällaista vanhanajan tummaa kastiketta ei monet enää itse tee. On työläämpää kuin ostaa valmispussi kaupasta tai tehdä noita eri versioita.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat