Vierailija

Me asutaan aika ahtaasti (kaksi lasta, asutaan kaksiossa), mutta lapset on vielä pieniä. Meillä olis varaa muuttaa isompaan, MUTTA se tarkoittaa sitä, että pitää muuttaa laitakaupungille. Me halutaan asua keskustassa.Tästä asiasta kun olen puhunut joidenkin ihmisten kanssa, niin he ovat tuominneet meidät täysin. Ovat sitä mieltä, että lapset kärsivät ahtaudesta, saasteista ja keskustaelämästä, koska me vanhemmat halutaan asua keskustassa. Lapset eivät vaikuta kärsiviltä, puistot ja muu löytyy kotioven vierestä.Entä sinä, tuomitsetko sinä meidät?

Kommentit (6)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Te olette varmaan niitä kiireisiä uravanhempia ja haluatte asua keskustassa kun on teatteria, oopperaa, kauppoja...Lapset tykkäävät aina mielummin asua maalla!

Tuon kokoisessa kaksiossa asusti jokunen vuosikymmen sitten kevyesti kymmenen hengen perheitä :) Kätevämpää ja ekologisempaa elämä on, kun ei ole moottoriliikenteen varassa. Ja Helsingin ilmansaasteet, hmm, ne eivät ole oikeita saasteita nähneetkään...

Ja minkä ikäiset lapset? Kyllä esim. jo kouluikäisille lapsille maalla asuminen pitkine välimatkoineen (kavereita ei lähellä, kouluun pitkä matka) aiheuttaa jo rasitteitakin. Saati sitten teineille, jotka järjestäen haluaisivat korvesta jonnekin "jossa tapahtuu jotain"...Muutenkin aika idioottimaista ilmaista jokin oma subjektiivinen oletuksensa yleisenä totuutena. Mistä sinä tiedät, että kaikki lapset haluavat mieluummin asua maalla? Ja miten sinä tosiaan määrittelet ne "lapset"? Ekojen ikävuosienko perusteella?Isojen kaupunkien keskustoissa on nykyään upeita ja paljon käyttettyjä puistoja. Lapset saavat ulkoilmaa ja virikkeitä ihan siinä (usein paljon enemmänkin) kuin kotipihassa landella, ja saman ikäistä leikkiseuraa (+ äideille vertaistukea) on tietysti jopa enemmän. Kukin asuu ja elää juuri omien mieltymystensä mukaan. Ja se ratkaisu, mikä on ko. perheelle kokonaisuudessaan paras, on sitä myös varmasti lapselle/lapsille.

Ja valinnastahan siinä tosiaan on usein kyse. Miettikääpä, kuinka monta ok-tönöä jostain puskista saisi jollain Etu-Töölön kt-asunnon hinnallakin? Aika monta. Jotkut vain HALUAVAT asua kaupungissa.

Kukin tekee omalla tyylillään ja kukin tykkää omanlaisestaan asumisesta. Jos olette onnellinen perhe ja kaikki perheenjäsenet tyytyväisi tilanteeseen, niin tietysti asutte missä haluatte. Voisin itsekin kuvitella asuvani keskustassa, tosin me ei enää kaksioon mahduttaisi, meitä on 6, joten se voisi olla stressaavaa ja ahdistavaa. Mutta jos tarpeeksi iso luukku löytyisi, niin muuttaisin kyllä. t. äiti Tammisalosta

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat