Seuraa 

G: Vuosikkaan mitat

Kommentit (19)

Vuosi tuli täyteen 20.9 ja pituutta 76,7 cm, painoa 9 910g ja pipo 44,3 :)

Meillä ei vielä kävellä, mutta kiidetään kovaa vauhtia pepulla, kävellään hyvin tukea vasten ja seistä tapitetaan pitkään tuetta. Hampaita on 8.

Yöt on ollut jo pitkään kokonaisia, paitsi tällä hetkellä flunssan takia välillä heräillään. Kaikki ruoka maistuu hyvin ja kökötkin menee jo pikkuhiljaa.

Poika rakastaa palloja, lukee mielellään kirjoja ja leikkii piilosta. Nauraa paljon ja kiukuttelee paljon...tullut äitiinsä :)

Meillä oli tällä viikolla neuvola, heti synttäribileiden jälkeen. Mitat oli 81,5 cm ja 10,2 kg, eli aika pitkä poika. Sai totaalisen kohtauksen vaa' alla, koska oli päiväuniaika. Yleensä hän on todella rauhallinen, joten yhtäkkinen myrsky sai maminkin hämilleen...Hänen liikkumismuotonsa on ryömiminen edelleen, vaikka osaa vähän kontatakin ja kävelee puita pitkin melko sujuvasti. Rauhallinen luonne näkyy hyvien yöunien ja pitkäänkin paikalla pysymisen esim kirjan parissa siinä, että muksahteluja ei tule kuin joskus väsyneenä. Varmistelee kunnolla että tasapaino on kunnossa ennenkuin siirtyy esim sängyn reunalta patterin luo :)Äiti on ainoa sana, ja se tulee muodossa " häiti" . Olen ihan rakastunut taas uudestaan tähän ihanaan palleroon, koska hän vaan on niin... ihana!!Missäs muut syyskuulaiset luuraa?! Hauskaa synttärikuuta kaikille!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Meillä on 1wee neuvolaa siirretty 2 ellei kolmekki kertaa sairastelun takia. Nyt on toinen antibiootti kuuri menossa 3vkt:n sisään. Tälläkertaa korviin. Ensimmäinen oli nielutulehukseen. Oikeestaan vuoteen ei oo muuten sairasteltukkaan. Nyt sit heti urakalla. Ite oon alottanu työt ja poika perhepäivähoidossa. Todella hyvin on menny! Noin vuoden ikäsenä ruettiin kävelemään sillon ku ite haluttiin. Muulloin piti olla äiti tai isä sormesta pitämässä. Nyt jo kävellään ilman kädestä pitämistä ja todella hyvin menee.

Meillä on 4 hammasta suussa. Samasta kattilasta syyään äitin ja iskän kans ja normaaliin maitoon siirrytty. Maidosta ja viilistä tuli vähä mahan väänteitä, mutta niistäki on päästy.

Yöt meillä on nukuttu 7kk iästä lähtien kokonaan. Sillon jäi myös imetyski poisa. Tuttia meillä syyään. Tutista aateltiin luopua sitte ku ollaan kunnolla parannuttu. Nytki sitä syyään sillon ku ollaan nukkumaan menossa.

Ilmottelen mitat sitte kunhan ollaan sinne neuvolaan asti päästy.

Jokos muilla pukkaa uutta vauva-kuumetta? Muutaman päivän ajan on kypsyny ajatus sisaresta :) Vielä ajatuksena, toivotaan et kohta todellisena :)

Meillä ei vielä kävellä kuin tukea pitkin. Useampia sanoja on alkanu tapailemaan, mutta niiden merkityksestä en kyllä ole ihan varma. Eka sana tuli reilun 10kk ikäisenä, pontevasti kissa =) Sitä onkin nyt sitten hoettu, eikä ilmeisesti s-vikaakaan ole kun niin sujuvasti sieltä sihahtaa :) Äitiä huudetaan aina, kun suututtaa (minkäköhän takia ;))Minä oon palannut myös opiskelmaan ja tyttö on isänsä kanssa kotona. Hyvin on heillä sujunut ja mieskin saanut töitä ihan riittävästi kotona tehtyä, joten me luultavasti jatketaan tätä systeemiä sitten ensi vuoden elokuuhun asti eli olen kotona taas kesän. Meillä on häätkin kesällä 2007, joten niidenkin takia on ihan kiva olla kotona, että on aikaa järjestellä ja juhlia.NEITI21: Meiltä ainakin sitten puuttuu vielä 1-vuotis neuvolan teidot, kun se on vasta reilun viikon kuluttua. Voi sen tietysti tällekin puolelle siirtää, kun ei vauvapuolelle enää pahemmin asiaa ole :)ONNEA PLUSSANNEILLE!!!! Meille tulee pikkukakkonen aikasintaan parin vuoden kuluttua, vaikka kuumetta välillä onkin...Mukavaa syksyä kaikille!!!maaly ja neiti I, 1v3pvä

kävi tänä aamuna 1-v neuvolassa ja tässä tuoreet mitat:Paino 9940g (eli ei vielä 10kg rikki, alakäyrillä mennään edelleen).

Pituus 78,5cm -pitkänhuiskea nainen, vieläkin.=)

Pipo 46cmKävelty on 10,5kk asti ja se sujuu jo hienosti, ihan vähän jo kokeillaan juoksuakin. Sanoja tulee muutamia, sellaisia joista äiti ja isi tietää mitä ne tarkottaa, muut ei välttämättä...mm. äiti, kato, kiik-kaa (nuotilla), setä...Syöminen sujuu ihan hyvin, vaikkakin tavallinen kotiruoka tökkii ja 1-vuotiaiden kaupankaan soseet ei meinaa mennä alas...sihtikurkku.=) Leipäpala murustetaan ja sillä sotketaan, tuttipullosta maitoa menee 6-7dl/pvä, mutta nokkamukista ei juuri mitään. Imetys loppui " virallisesti" 1-vuotispäivän aamuna (30.9), mutta jo jonkun aikaa ennen sitä tissit menetti jo merkityksensä.=) Kakka on tiukassa ilmeisesti tavalliseen maitoon siirtymisen myötä ja meillä pynnätään lasti vaan kerran 2:ssa päivässä.=/Nukuttaminen on tämän hetken ongelma, eli tyttö ei nukahda yöunille itse (päiväunille kylläkin helposti vaunuihin) ja nukuttamiseen kuluu iltaisin aikaa n.30-60min. Yöt on vähän aikaa menny hienosti heräämättä, mutta viime yönä sitten taas valvottiin pari tuntia (vaippa falskasi ja sitä ja yövaatteita vaihtaessa piristyttiin)...myös äidin ja isin keskellä on ollut parempi nukkua aika pitkään. Toivottavasti tähän tulee muutos piakkoin....onhan tässä jo vuosi menty pätkäunilla.=/Muuten neiti nukkuu hyvin. Jo kesällä siirryttiin nukkumaan vain yhdet päikkärit (n.klo 12-14/13-15) ja yöunille mennään klo 20-20.30 aikaan ja heräillään normaalisti 7.30-8 maissa.Vauvakuume vaivaa äidin mieltä aika ajoin, mutta toisaalta on kiva keskittyä seuraamaan vain tämän yhden toitailuja.=) Katsotaan nyt miten asiat muuttuu ajan myötä. Töihin ei tee vielä mieli, enkä raaskisi tyttöä laittaa hoitoon...eli oman asunnon ostokin siirtyy vielä tulevaisuuteen tässä rahatilanteessa, mutta eiköhän sen kestä. Ei lapsi kaipaa lisäneliöitä ympärilleen ja saapahan sitten isompana sen oman huoneen ja silloin se tuntuu hienommalta jutulta varmasti.=)Näillä mietteillä jatketaan syksyä täällä! Raikkaita ulkoilukelejä kaikille syksyisille -05:lle! =)Meillä 1- v mitat olivat 71 cm ja tasan 8 kg. parin kuukauden kuluttua mittaillaan taas, kun ei ole tuota pituutta ja painoa kertynyt tarpeeeksi.

Muuten meillä on kaikki ihan mukavasti. Vielä kun päästäisiin eroon yösyötöistä niin voisin sanoa, että upeasti menee.

Poitsu 77cm 10400g ja kävelee jo nyt aika tohinalla aina välillä pyllähdellen. Oli melkein 2vkoa ettei yksin/ilman tukea askeleita vaan harjoitteli kaiketi tasapainoa mikä nyt paljon parempi...

Meillä edellen ne vain 2 hammasta...Minulle kävi tässä " vähän vanhanaikaisesti" .

Imetin vielä yölläkin kerran kaksi ja sitten tuli plussa raskaustestissä...

En olisi kyllä uskonut plussaavani...(teimme ensimmäistä tyttöä 7vuotta...) elikkä jos vikapäivän ultrassa oikeaksi todetaan niin, kolmatta lasta sitten odotan...

Upeatahan se on, mutta aika nopeasti kun vielä tuokin pieni on NIIN pieni...

Meillä oli neuvola tänään ja mitoiksi tuli 11.030kg ja 76.3cm.Poika osaa kävellä, heittää/potkia palloa ja sai rokotukset.....

siiis osaa tietysti kaikkee muutakin mut nuo nyt " uutuutena" heh...Ruokailut sujuu hyvin ja vihdoinkin kökköruokakin menee, maitoa maistellaan ja mitään oireita ei oo tullu joten siirrytään varmaan pian kokonaan pois korvikkeesta.Nukkuu 2 päikkärit, ap, 1½h ja ip 2-3h, illalla nukahtaa n 20-20.30 ja herää aamulla 7-7.30. ei yöheräilyjä oo ollu n.2kk:teen.tässä tämmönen pikku tietoisku meidän herrasta :)Onnea mami69 plussasta :)Täällä oon käynyt jo kurkkimassa alkuviikosta, että joko syystaaperot on tänne siirtynyt, mutta odottelin tähän päivään ennen kuin kirjotan, koska tänään oli 1-vuotisneuvola. Vaikka meillähän on vauva vielä muutaman päivän, lokakuun puolella vasta täyttää eli 2. päivä..

..juu juu.. on tuntunut kyllä jo hetken taaperolta tuo poika, kun on kävellyt jo 10,5 kuukauden iästä! Ja muutenkin niin iso poika, ymmärtää niin hämmästyttävän paljon asioita, mutta sanoja ei tule kyllä yhtään mittään..!Neuvolassa saatiin rokote (toivottavasti pysyy oireet, kuume, loitolla) ja mitat oli 9845 g ja muutama milli vajaa 78 cm. Että ei mikään suuri mies, keskikäyrillä mennään. Kovasti touhusi tarkastuksessa ja väläytti valloittavan hymynsä USEAAN otteeseen =D Joten hymypojaksi kehuttiin, niinkuin aina :)Kuumetta on ja ei, mutta taidetaan hetki odottaa kuitenkin ennen uuden vauvan yritystä! Tässä yhdessäkin on ihan tarpeeksi hommaa viikolle, päivät menee hurjaa vauhtia.

Hyvää kuunvaihdetta viikonlopun merkeissä kaikille!

Emmuli ja poitsu 3 pvä vajaa 1 v.

76 cm pitkä ja 10 kg, pipo 48

Käyttää vaihtelevasti kokoa 80/86 vaatteissa ja kengät on 19/20.

Osaa pinsettiotteen ja kävelee muutaman itsenäisen askeleen.

Mites teillä muilla?

Meillä poika täytti vuoden 16.9.2006. Mitat 11,5 kk:n iässä neuvolassa olivat: 73cm, 8200 g ja 45 cm. Pikkuinen mies siis.Poika tykkää katsella, kuvakirjoja ja käännellä niistä sivuja. Tarkka pinsettiote on ollut käytössä jo pitkään, kontataan kovaa ja noustaan ketterästi tukea vasten seisomaan, tukia pitkin kävellään, mutta ei seisota eikä kävellä tuetta. Taaperokärryn kanssa kävely sujuu kyllä, mutta uskon, että menee vielä jonkun aikaa ennen varsinaista kävelemään lähtöä. Aika varovainen mies. (Isoveli täysin eri puusta, lähti 10kkn iässä vauhdikkaasti kävelemään eikä ole sen koommin pysähtynyt!)Lopettelen imettelyä parhaillaan :-( Imetän enää kerran vuorokaudessa. Nyt juodaan nokkiksesta ja sporttipullosta sekä tavallisesta mukista hörpyttämällä. Ei olla vielä pottailtu kertaakaan. Hampaita on jo pitkään ollut 6, saas nähdä milloin tulisi lisää.Päiväunia nukutaan joko yhdet tai kahdet. Yöt nukutaan vihdoin kokonaan, liki vuosi meni ennen tätä autuutta!Onko muut vielä kotihoidossa? Vai aloittaneet päivähoidon? Meillä poika aloittaa ensi kuun puolessa välissä hoidossa 2-3 X 5 tuntia viikossa. Asumme Englannissa joten kielikylpyä tulee samalla.Minusta sanoja ei vielä tule, mutta ehkä kuulija voi kuulla sanat " anna, ei, äiti" . Meillä vilkutetaan kun sanotaan " Hei, Hei" , mutta myös, kun sanotaan " Bye, Bye" :-) Niin sitä pienet oppii.Fedjasetä ja pojatYhtä yllättävästi kun sai alkunsakin...

Nyt on sitten koettu keskenmenokin...

Luojan kiitos minulla nämä kaksi ihanaa, tervettä lasta jo...Nyt vain rukoilen, että loput " jälkeiset" poistuvat itsestään...ettei tarvitsisi kaapia!

Tällaisia uutisia ja tämä asia nyt sivuutti pikku 1-vuotiaan synttäritkin tältä viikonlopulta!Meidän ukkelin 1 v mitat, pituus 80cm ja paino huimat 11675g, iso jötkäle siis :)

Alkoi kävelemään 2 päivää yks vuotis synttäreiden jälkeen ja nyt mennään jo lujaa kyytiä :) Poika syntynyt 5.9.05. Kiipeilee sohvalle, rahille, mihin ikinä keksiikin.. vahtimista riittää....6 hammasta, alkoi vihdoinkin syömään kökköruokaa, tosin ruoka ei kovin hyvin maistu :( Puuroa menee iso lautasellinen, kohta juonut jo kuukauden tavallista maitoa.

Sanoja tulee; äitti, ei,amppu, eli lamppu.

Täälläkin odotellaan pikkukakkosta syntyväksi toukokuussa :)

Oli pari muutakin plussannutta, onnea mami69 ja napolttikohan se oli :)onnipapunen eli vanha papu05 ( salasana kun meni hukkumaan :( )... eipä olla käyty neuvolassa kahteen kuukauteen. Seukki kerran mennään ehkä ens vuojen puolella. Meillä kävellään nyt kuukauden kokemuksella. Hampuja on ennätykselliset 13 kipaletta.Tutti meillä leikattiin kahtia ja heitettiin roskiin 5 päivää sitten. Yöimetykset lopetin kuukausi sitten. Mutta miten tuosta yöheräilystä pääsee eroon? Meillä herätään ekan kerran tunnin päästä nukahtamisesta. Yöllä herätään useita kertoja. Ekalla kerralla olen nostanu samaan sänkyyn mun kanssa, lopuilla kerroilla laitan takas makuuasentoon ja pidän siinä nukahtamiseen asti. Nyt olis jo tarvetta saaha nukkumaan yhtäjaksoista unta. Samassa sängyssä nukkuminen ei haittais.

Onnipapusella jokseenkin sama tilanne kuin meillä, eli esikko poika syntyi 5.9.05 ja toukovauvaa odotan!Viime mittauksissa (hiukan yli 12 kuukautisena) pituutta 80cm, painoa 9700g. Painon kanssa ollaan oltu alusta asti hiukan miinuskäyrällä pituuteen nähden, mutta poika kasvaa tasaisesti ja on normaalin terhakka. Hän RAKASTAA kirjoja, niitä luetaan kymmeniä kertoja päivässä. Kävely onnistuu tukien huonekaluja pitkin, varmaan kohta uskaltaa irrottautua...Hampaat on tulleet hitaasti. Alhaalla 2 ja nyt on puhkeamassa ylös 2. Niitä koetellaan välillä äipän poskeen tai käsivarteen. On muuten melkoiset naskalit, kyllä välillä sattuu!Tämmöistä tällä kertaa. Jaksuja kaikille1T.miitu ja pikku-ukkeli

Olisi kiva, jos Neiti21 jaksaisit laittaa sen kehityslistan tänne puolelle.

Mua kiinnostais kovasti vertailaa poikien kasvua. Meijän poika oli hirmu iso pienenä, nyt kasvu hidastunut huomattavasti, menemme kontrollikäynnille kk päästä.

Meillä olisi huomenna 1v. neuvola, mutta saas nähdä siirtyykö, kun tuo pikkuneiti on kovassa flunssassa ja tulis rokotus ja kaikki. Edelliset mitat on 8kk neuvolasta.Meillä on oikeestaan nyt 1v. synttäriviikonloppuna opittu kävelemään ihan kunnolla. Eli meillä mennään kävellen paikasta toiseen, välillä pysähdytään tasapainoilemaan ja välillä pyllähdellään. Sanoja tulee muutamia. Siskonsa nimen oppi sanomaan jo 8 kuukautisena ja nyt viikonlopun on hokenut " kakka " . Äittä ja iti sanoo myös ja hauva. Koko ajan höpöttää ja selvästi odottaa vastausta ja kun ei ymmärretä niin tulee suru. Isosiskon kanssa yrittää rakentaa nuppipalapelejä ja leegoja. Renkaita osaa laittaa siihen " tappiin " . Pehmoleluja paijailee ja vauvanukkeja halii ja suukottelee. Tykkää lauluista ja matkii kun sisko laulaa ja leikkii esim. " piiri pieni pyörii " tai " viisi pientä ankkaa " . Kaikessa matkii isosiskoaan ( 2v10kk ).Minäkin imetän enää iltaisin. Tyttö syö ihan samaa ruokaa ja samoihin aikoihin kun me muutkin. Nyt osaa syödä aikasta kivasti jo lusikalla, tosin sitten kun suurin nälkä on ohi, niin alkaa kamala sotkeminen. Maitoa juo huonosti. Parhaiten menee tuttelitetrasta suoraan pillillä. Maitoa menee noin 2 desiä päivässä. Puurot keitän maitoon ja jugurttia ja rahkaa syödään sitten välkkäpalaksi.Pahempaa eroahdistusta ei ole meillä ilmennyt ja hyvä niin! Kotona olen ainakin ensi kevääseen, mahdollisesti pitempääkin. Parikertaa kuussa olen viikonlopun töissä ja nyt maanantaina ja tiistaina menen töihin ja minun äiti tulee tyttöjen luo. Eli äippä pääsee välillä töihin " lomalle " ja tytöt hoidetaan kotona.Ehkäisyasiat rempallaan täällä. Minipillerit aiheutti kamalia vuotohäiriöitä ja lopetin ne. Tarkoitus olisi hankkia piakkoin uusi ehkäisy, kun vain tietäisi mikä! Kumien kanssa touhuilu ei innosta!Joo, nyt käy kutsu! Kiva kuulla teidänkin kuulumisia

Minsku kera tyttöjen

Meidän tyttö on melkoisen pitkä eli 1v neuvolassa oli pituutta 81 cm ja painoa 10500g.Kaksi viikkoa yli 1v typy lähti kävelemään ja nyt mennään jo tosi hyvin, jopa ulkona kengät jalassa. Sanoja tulee jo aika monta; mm. äiti, anna, omppu, auto, puu, lamppu jne.Ihan alusta asti meillä on tyttö nukkunut mielestäni todella vähän. Nyt mennään jo monta viikkoa yksillä päiväunilla, jotka on keskimäärin 1h. Yöunille mennään n. klo 20.30 ja aamulla herätään 7-8 välillä. Yöt menee onneksi heräämättä kertaakaan.Meillä on myös toinen vauva jo kovaa vauhtia tulossa. Haluttiin mahdollisimman pienellä ikäerolla ja nyt onkin sitten ikäeroa tulossa 1,5 vuotta. Kiirettä varmaankin pitää ensi vuonna... :)napoltti

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat