Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Mannerheimin lastensuojeluliitto on huolissaan liian aikaisin itsenäistyvistä lapsista. Jälleen koulujen alettua moni lapsi on iltapäivällä pitkään yksin kotona.- Suomessa on itsepärjäämisen kulttuuri, jossa ei sinänsä ole mitään vikaa, on oikein pärjätä omin päin. Toivoisin vain, että itsenäistyminen tapahtuisi asteittain ikää ja kehitysastetta huomioiden, kertoo MTV:n Huomenta Suomessa vieraillut Mannerheimin Lastensuojeluliiton pääsihteeri Mirjam Kalland.Yksinolo on Kallandin mukaan yksi laiminlyömisen muoto. Yksinolon seuraksia on myös tutkittu - liian varhain liian paljon yksin olleilla on riski varhaiseen päihteidenkäyttöön ja masennukseen.- Laiminlyöntien ja paapomisen väliltä löytyy hyvä linja. Pitää antaa sopivasti vastuuta ja jaksaa jankuttaa huoneen siivoamisesta, täytyy kestää riitoja ja keskusteluja lapsen kanssa. Toisaalta täytyy antaa riittävästi huolenpitoa, jotta lapsella on turvallinen olo.

Alle 12-vuotiasta ei saisi jättää yksin* -Riittävä huolenpito tarkoittaa sitä, että lapsella on turvallinen olo.Netti-tvKatso MLL:n pääsihteeri Mirjam Kallandin haastattelu* (Huomenta Suomi 15.08.2008)Yleispätevä ohje itsenäistymiselle on 12 vuoden ikä. Kallandin mukaan alle 12-vuotiasta ei pitäisi jättää yksin.- Nyrkkisääntönä tuo ikä on hyvä. Syynä se, että tutkimusten mukaan lapset muistavat huonosti turvallisuussääntöjä. Lapsen on myös vaikea erotella sisäisiä pelkoja ja ulkoisia faktoja - lapsi voi esimerkiksi yksin ollessaan alkaa pelätä jääkaapin ääntä, Kalland kertoo.Haasteena vanhemmuudessa onkin MLL:n mukaan tukea lapsen itsenäistymistä oikeassa aikataulussa. Lapsi voi samaan aikaan olla innokas, halukas ja pelokas. Haasteen Kalland heittää myös yhteiskunnan puoleen.

Kommentit (16)

jos itse teen etätöitä koneella ja 7-vuotias tulee joka päivä koulun jälkeen kotiin? Emme kuitenkaan aina "seurustele", välipalan laitan ja joskus juon kahvin hänen kanssaan. Mutta useimmiten hoitaa itse itsensä kunnes lopetan työt klo 16. Poika pärjää muuten tosi hyvin!12-v raja on kyllä korkea!

kyllä meillä ainakin 12v oli TOSI iloinen, kun olin kotona pikkusiskoa hoitamassa! Oli kiva tulla kotiin, kun se ei ollut tyhjä.Ja... vaikka lapsi ei tulekaan aina kotiin, niin se TIETOISUUS, että siellä on joku, sekin jo auttaa ja luo turvallisuuden tunnetta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

kun on työssäkäyvä yh-äiti. Koululainen on iltapäivät yksin kotona =kavereiden kanssa ulkona tai kyläilemässä ja urheilutreeneissä. Onneksi asuu paljon ystäviä ja isovanhempi lähellä jos hätä tulee.

Lainaus:

jos itse teen etätöitä koneella ja 7-vuotias tulee joka päivä koulun jälkeen kotiin? Emme kuitenkaan aina ;seurustele;, välipalan laitan ja joskus juon kahvin hänen kanssaan. Mutta useimmiten hoitaa itse itsensä kunnes lopetan työt klo 16. Poika pärjää muuten tosi hyvin!12-v raja on kyllä korkea!
noin meilläkin tehdää usein.

ja helpottaa juuri tästä(kin) syystä. Eivät koululaiset enää tarvitse jatkuvaa silmälläpitoa ja hoivaa, heille riittää jo tietoisuus siitä, että siellä kotona on joku aikuinen, jonka puoleen voi tarvittaessa kääntyä ja jolta saa apua. Etätyö on ihan mahdollista, vaikka iltapäivällä kotiin tulisikin koululainen/koululaisia, he hoitavat kyllä itse itsensä suurimmaksi osaksi.

Mua niin aina naurattaa nämä etätyöehdottelijat! Ne ammatit joissa tämän voi toteuttaa ovat kyllä aika harvassa!!!t. etätyöskentelijä mutta jonka mies ei voisi tehdä etätöitä vaikka päällään seisoisi!Minusta 12-vuoden raja on kyllä jo aika liioiteltua.

varsinkin kuopuksen kohdalla kun nuorempia ei hoideta kotona? Ottaisin mielelläni ehdotuksia vastaan.Ellei työpaikkaa ( ja alaa ) vaihda, niin etätyö tai lyhennetty työpäivä eivät ole vaihtoehtoja.

ja tosi surullista.

Ja pahinta on, kun toiset vanhemmat oikein ylpeilee sillä kun "meidän Nicopetteri on niiiiin itsenäinen".

Ja sit ihmetellään kun 14 v Nicopetteri vetää huumeita...

ja mahdottomalta yhtälöltä. Töistä ei mitenkään pääse olemaan lapsen kaverina koulupäivien mukaan ja kuitenkin iltapäiväkerhoja on vain tokaluokkalaisille asti.En kyllä jaksa uskoa, että monikaan 10-vuotias haluaisikaan enää vanhempien olevan kotona joka päivä kaiken aikaa, saati että suostuisi menemään johonkin iltapäiväkerhoon.Meillä on tokaluokkalainen, jonka kanssa ollaan oltu eri mieltä siitä, osallistuuko hän vielä iltapäiväkerhoon vai ei. Jos joku sanoisi hänelle, että siellä pitää käydä vielä yli 4 vuotta, kunnes täyttää 12, niin siitähän se riemu syntyisi.

ekaluokalta asti kuitenkin mennyt aamuisin itsekseni kouluun ja tullut tyhjään kotiin. Aamuhoitoa ei ollut tarjolla ja iltapäivisin karkasin iltapäivähoidosta, tai siis en mennyt sinne ollenkaan. Äitini kyllästyi aika nopeasti päiväkodin soittoihin töihin, ettei tyttöä näy taaskaan ja lopetti sitten koko iltapäivähoidon.

Koskaan en pelännyt olla kotona, nautin siitä, tosin seurana oli kyllä lemmikkieläimiä. Odotin kyllä äitiä kotiin, mutta se ei ollut mitenkään negatiivista odottelua.

Lainaus:

että äiti on kotona siihen saakka kun kuopus on 12 vuotta. Tuskin se isä nyt kuitenkaan on, joka siellä kotona olis.
Lue tuo 9-10 h hoitopäiväketju.Jokainen lapsistaan yhtään välittävä on kotona, piste. Se on vaan järjestelykysymys.Yhteiskunta vois jatkaa kotihoidontukea tuonne 12-vuotiaaksi saakka niin sais av mammat syyn olla kotona.

Lainaus:

ja tosi surullista.

Ja pahinta on, kun toiset vanhemmat oikein ylpeilee sillä kun "meidän Nicopetteri on niiiiin itsenäinen

Ja sit ihmetellään kun 14 v Nicopetteri vetää huumeita...
Mullakin on ýks tuttu, joka oli yh, kun lapsi oli (ala)koululainen. Äiti oli aina menossa. Ja illat ja viikonloput oli baareissa. Ja aina kehui, miten tyttö on NIIN reipas ja itsenäinen ja kyllä se pärjää! Ja koulukin menee hyvin ja mielellään on yksin ja blaa blaa blaa.No... kun tyttö täytti 17v, niin ilmeni, että tämä reipas tyttö onkin vetänyt huumeita jo vuosia ja koulukaan ei enää mennyt kovin hyvin. Tyttö pakotettiin hoitoon, mutta kun täytti 18v ei halunnutkaan enää siellä olla, kun ei mielestään ole hoidon tarpeessa.Eli: viettäkää aikaa lastenne kanssa!! Tsiisus sentään, kyllä sitä äitiä kaipaa vielä 15 vuotiaskin!

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat