Seuraa 

Heips!Mies on siis hakenut usasta (Los Angeles) töitä ja nyt vihdoinkin mies sai tarjouksen, jossa oli palkkasumma, optio-oikeus, vakuutukset (terveys+hammas+henkiv.).Mielestämme palkkasumma oli todella alhainen. Olimme laskeneet, että miehen pitäisi tienata vähintään (tai lähes, en nyt muista miehen laskelmia ulkoa) $100 000/vuosi, jotta voisimme pärjätä ko. alueella nelihenkisenä perheenä (lapset nyt 1v 2kk ja laskettu aika helmikuussa). Palkkasummaksi oli ehdotettu reilua $70 000/vuosi =(Millaiset tavat näissä palkkaneuvotteluissa usassa on yleensä? Onko tapana, että mahdollinen tuleva työntekijä tekee vastatarjouksen jossa ehdottaa reippaasti korkeampaa palkkaa? Voiko mies ehdottaa jopa $30 000 suurempaa palkkaa kuin firman lähettämässä tarjouksessa? Tuntuu todella suurelta summalta....Henkivakuutuksista sen verran. Millaisia summia yleensä henkivakuutusten korvaussummat ovat, jos firma maksaa vakuutuksen? Mielestämme firman tarjoama summa oli aika pieni verrattuna vakuutukseemme suomessa. Onko tapana ottaa firman tarjoaman vakuutuksen lisäksi omakustanteisesti lisähenkivakuutus?Saimme siis tarjouksen perjantaiaamulla ja on viikko aikaa hyväksyä/hylätä tarjous, joten nyt on suhteellisen kiire selvittää kaikki asiat.Kiitokset etukäteen jo mahdollisista vastauksista!- tiklu + muu poppoo

Kommentit (8)

Jos hän on h1b viisumi tyontekijä niin se on ihan kohtuullinen palkka. H1b viisumeissa firma sponsoroi vihreän kortin anomuksen ja se tulee kalliiksi.Saatte muuto kustannuksiin 8 tonnia, eli miehesi vuosi palkka firman silmissä on se 78k.

Henkivakuutus on useinmiten 50k tai vuosipalkka.Miehelläsi ei ole paikallista tyokokemusta ja noihin isompi palkkaisiin tehtäviin pitää olla paikallista tyokokemusta. Maasta toiseen muuttaminen on aina askel taaksepäin. Kaikki haluavat paikallista tyokokemusta.Henkivakuutus ei mielestani ole mitenkaan yleinen etu, esim, minulla erinomaiset edut noin muuten mutta ei henkivakuutusta firman puolesta. Miksi se teille olisi niin tarkea? Jos olette suht nuoria ja terveita niin ei se ole kallis ottaa omakustanteisesti. Karsikaa etuja joita etta valttamatta tarvitse, ja koittakaa silla tavalla neuvotella palkkaa ylos. Aika suuri kuilu on kuitenkin odotuksien ja tarjouksen valillla, mutta kylla nelihenkinen perhe tuon sata tonnia vuodessa tarvitsee etta tulee toimeen ja pystyy elamaan normaalia (huom, ei mitenkaan luksus) elamaa. Entas asuinkustannukset - voisiko firma sitoutua kattamaan niista edes osaa, sehan auttaisi myos...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

palkkaneuvotteluissa on taalla jenkeissa " kilpailuttaminen" , eli kaytannossa se, etta teilla on toinen tarjous toisesta tyopaikasta. Sellaisen avulla voi oikeasti nahda, kuinka paljon firma on valmis tulemaan vastaan ja todella haluaa tyontekijan itselleen. Mutta ehkapa tama malli ei nyt sovellu teidan tilanteeseen, mutta tulevaisuudessa kannattaa pitaa mielessa....

Olemme katsoneet mitä miehen koulutuksella, työkokemuksella jne pitäisi palkkaa saada LA:ssa ja se olisi n. kaksinkertainen palkkatarjoukseen nähden.Nyt mietimmekin, tekikö firma siksi niin pienen tarjouksen etteivät halua miestäni sinne töihin...? Todella outoa. Miksi olisivat vaivautuneet tekemään toisen työhaastattelun ruotsissa puhelinhaastattelun lisäksi. Ja lähettämään useita sähköposteja miehen suosittelijoille...Henkivakuutus ei ole niin oleellinen sopimuksessa, mutta kysyin sitä lähinnä mielenkiinnosta kun ei ole tietoa millainen käytäntö usassa on. Luulisin (täytyy varmistaa), että suomalainen vakuutuksemme olisi myös usassa voimassa. Ja jos ei ole, niin tietenkin ottaisimme usasta henkivakuutuksen jossa olisi riittävät korvaussummat.Optio-oikeuden ' arvo' ei ole vielä selvillä, selvitellään asiaa... Mutta vaikka se olisikin huomattava summa, niin ei niillä pääse tienaamaan kuin vasta vuoden työskenneltyään. Ei paljon auta, kun pitäisi se 1. vuosikin jotain syödä :(Muuttokuluiksi oli laitettu tarjoukseen vain max $8k ja muuttokontti suomesta La:han on n. 6-8k¿ + lentoliput kolmelle hengelle n. 5k¿. Eli aivan liian alhaiset nuo muuttokustannuksetkin.Kysynpäs nyt osaatteko sanoa, mitä pitäisi miehen vähintään tienata per vuosi, jotta me nelihenkisenä perheenä pärjäisimme LA:ssa? Tarkoitus ei ole tietenkään elää mitään luksus-elämää beverly hillsissä, vaan ihan tavallista elämää. Olemme laskeskelleet miehen kanssa minimipalkkaa, jonka alle emme voi missään nimessä harkita lähtevämme mutta olisi kiva kuulla teidän mielipiteitänne asiasta.Kiitokset jo vastanneille!- Tiklu

mar1anne:

Lainaus:


Saatte muuto kustannuksiin 8 tonnia, eli miehesi vuosi palkka firman silmissä on se 78k.
Tämä EI pidä paikkaansa. Palkka on kiinteä kustannus, muuttokuluissa puhutaan kertakorvauksesta, näillä ei ole mitään tekemistä keskenään. (Siis toki todellinen kulu firmalle on ekana vuonna tuo 78k mutta se ei ole osa palkaa, edes firman silmissä!)Lainaus:

Miehelläsi ei ole paikallista tyokokemusta ja noihin isompi palkkaisiin tehtäviin pitää olla paikallista tyokokemusta. Maasta toiseen muuttaminen on aina askel taaksepäin. Kaikki haluavat paikallista tyokokemusta.
Valitettavasti tämäkään EI (automaattisesti) pidä aina paikkaansa. Meillä on muuteltu ja vaihdettu maita ja aina on asema ja palkka noussut, miksi muuten olisimme muuttaneetkaan???iidaEn osaa tarkemmin sanoa kohtuullista palkkaa, mutta $70k kuullostaa aika alhaiselta, jos miehelläsi todella on jotain erityisosaamista ja kokemusta, jonka takia juuri hänet halutaan töihin. Enemmän vaikuttaa aika vastavalmistuneen palkalta. Kannattaa yrittää selvittää, mikä on firmassa palkkataso muilla vastaavissa tehtävissä olevilla - voi kyllä olla hankalaa...Firmasta riippuen myös optio-oikeus saattaa olla todella huomattava, joten ottaisin sen kyllä huomioon mahdollisena palkanlisänä - jos siis optioilla on realistinen mahdollisuus " tienata" . Eli silloin mielestäni matalampi peruspalkka on firman puolesta perusteltavissa.Kannattaa tietysti yrittää neuvotella palkkaa ylöspäin, yrittää neuvotella jotain lisäbonuksia, parempaa palkkaa ensimmäisen vuoden jälkeen (" normaalikorotusten" lisäksi) ym. ym. Ja tietysti firman pitää kattaa muuttokulut (en huomannut siitä mainintaa listassasi). Ja asumiskuluja kannattaa myös neuvotella. Jotkut firmat käyttävät (tai ovat ainakin käyttäneet aloilla joilla työväimasta on pulaa) myös " sign-in bonusta" eli sopimuksen allekirjoitettua saa sovitun ylimääräisen bonuksen. Siis muuttokulujen ym lisäksi.Oman kokemukseni mukaan firmojen tarjoamat henkivakuutukset ovat kohtuu alhaisia ellei korota summaa omalla kustannuksellaan. Useimmat ottavat lisäksi oman vakuutuksen, se on parempi siitäkin syystä, ettei ole sidoksissa työnantajaan ja työsuhteeseen.Itse en heti lähettäisi kovin korkeaa vastatarjousta, vaan kyselisin pikimmiten firmasta yleistä palkkatasoa vastaavantasoisissa tehtävissä ja selvitystä todellisista elinkustannuksista alueella ja miten palkka (muilla työntekijöillä) riittää koko perheen riittävään elintasoon alueella. Toki toisin ilmi, että olin kuvitellut selvästi suurempaa summaa, mutta neuvotellen. Ja aloittaisin neuvottelut heti, en odottaisi viimeiseen vastauspäivään. En olisi huolissani siitä perjantaista, jos aloitatte neuvottelut sitä ennen. Joskushan sopimuksia neuvotellaan hyvinkin pitkään.

Onpa kyllä tosi alhaista summaa tarjottu! Jenkit puhuu palkoista aika avoimesti joten jos miehelläsi on paikallisia kontakteja niin kannattaisi heiltä kysellä kommentteja.Totta on se, että optio-oikeudelle voi laskea jonkunlaisen odotusarvon mutta se ei kuitenkaan näy vielä tässä hetkessä kun sitä rahaa normaalissa arkielämässä tarvitaan. Tuolla tarjotulla palkkasummalla ei mielestäni kannata Suomesta pois lähteä. Asuminen täällä Kaliforniassa ei ole halpaa: vuokra-asunto (teillä ehkä 2br?), autot (bensat + vakuutukset + mahdolliset autolainat), sähkö jne¿ Nopeasti saatte pelkästään näihin menemään ainakin 3000-3500 kuussa. Tämä arvailu tekee vuodessa ihan mukavan summan. Meillä täällä hieman pohjoisempana veroihin yms. uppoaa kuussa about 40% eli sillä laskien ei miehesi palkka riitä teille.

Itse olemme täällä paikallisella sopparilla ja muutto maksettiin kokonaan (iso kontti, muuttomatkan aikana 4 hotelliyöpymistä, lentomatkat ja vielä tähän päälle kahden kuukauden palkka ¿muuttokorvauksena¿). Tämän lisäksi soppariin on sisällytetty paluumuuton maksaminen mikäli firma irtisanoo mieheni. Suomessa jätettiin henkivakuutus voimaan eli täältä ei olla otettu henkivakuutusta.

Itse silloin muuttoa pohtiessamme laskimme jonkinlaisen minimipalkan minkä alle emme olisi lähteneet. Jos tarjous olisi ollut reilusti tämän alle, niin olisimme suoraan kieltäytyneet. Kertoohan sekin jo jostain jos firma ¿arvostaa¿ noin reilusti alakanttiin.

vaikea sanoa ilman etta tietaa minka alan toita miehesi tekee ja minkalainen koulutus tausta on. Palkan neuvotteleminen on yleista taalla, eli aina kannattaa yrittaa.

Tsekkaa salary.comista palkkataso miehesi alalla. Saat viela rajattua palkkatason alueen mukaan on ilmainen, ala valita niista kaikista mainoksista.

Saat ainakin osviittaa paljon on mahdollisuus pyytaa. Jos miehella on jotain erityisosaamista jota taalla ei kaikilla ole sita kannattaa painottaa, kuin myos sita etta palkan tulee olla sen tasoinen etta silla elattaa koko perheen jos sinulla ei ole tyolupaa.Onnea matkaan!Nuutti

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat