Vierailija

Välillä meinaa hermo mennä pelkästään 2-vuotiaaseen, joka saattaa välillä huutaa ja kirkua koko kauppareissun. Haluaisi juoksentelemaan lattialle, mutta jos päästää, juoksee kaupassa minkä kintuistaan pääsee, repii tavaroita lattialle ja kauppareissu meneekin sitten perässä juostessa. Jos tähän vielä yhdistää pienen vauvan, niin eihän siitä mitään tule!Vinkkejä siis otetaan vastaan miten saatte vilkkaan parivuotiaan olemaan rauhallisempi kauppa- ja muut reissut?

Sivut

Kommentit (41)

kolme 2,5-vuotiasta ja 5-vuotias. Minusta tärkein onnistuneen kauppareisun takaaja on se, että olen itse hyvällä tuulella ja luotan, että asiat sujuvat - ja ne tosiaan yleensä sujuvat. Jämptit ohjeet lapsille ja nopeus ovat valttia. Koita antaa 2-vuotiaalle vaikka pieniä tehtäviä, oma pikkukärry tms. Meillä kaikki auttavat tosi miellään.

Helpolle lapselle säännöt menee perille parista kerrasta. Vilkkaalle lapselle saa sanoa kakssataa kertaa, eikä se silti usko.Mutta muuten ei auttavia ohjeita ole. Meillä kaksivuotias istuu kärrin istuimessa ja katselee. Vauva on turvakaukalossa kärrin kyydissä. Joten helpolla päästään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Meilläkin on tosiaan 2,5 villikko ja refluksitautinen allerginen vauva, enkä voisi kuvitellakaan, että kaupassa käynti olisi jotenkin ongelmatonta. Eikö sinua, 21 todellakaan haittaa yhtään jos kassajonossa kuopuksesi huutaa kuin hyeena ja esikoinen juoksee ja huutaa ja heittelee tavaroita? Vai eivätkö lapsesi tee tuollaista? Silloin kyllä väitän, ettei sinulla ole mitään kokemusta todella villistä kaksivuotiaasta tai todella kipeästä vauvasta.

Myöhemmin pienempi oli ostoskärryssä ja isompi käveli vieressä.

Alusta alkaen oli säännöt ja sopimus että kulkee kärryn vierellä, tavaroita ei kosketa muutoin mitä äiti pyytää kärryyn laittamaan. Sitten seuraava vaihe oli että molemmat käveli ja vuorotellen noukki tarvittavat tavarat kärriin.Ei ongelmia ja voin vakuuttaa että tempperamenttia löytyy molemmilta.

Sinulla on ilmeinen auktoriteetin puute mitä lapseesi tulee. Olet lipsunut " lupauksista" tai siis tarkemmin et ole toteuttanut uhkauksia. Annat periksi.Jos nyt et tee asialle jotain ja ota tilannetta haltuusi se lapsi on pomo jatkossakin.Miten täällä on näin avutonta sakkia? Lapset kaipaavat rajoja. Yksi niistä on,ettei lasten anneta terrorisoida muita ihmisiä. Joten kakarat valjaisiin kauppareissujen ajaksi. Taisteltava on ja töitä tehtävä,jos aikoo lapsista täyspäisiä kasvattaa.

Älä välitä noista. Niillä on rauhallisia lapsia, ja sitten kuvittelevat olevansa sinua parempia kasvattajia vain sillä perusteella, että heille on sattunut syntymään rauhallinen lapsi. Höpöakkoja ovat.

Ja nauttii vielä kaksinverroin, kun lisäksi huuto saa sinutkin hämmentymään. Kaksivuotiaat huutavat, se on totuus. Miksi sinä sitä häpeilet.

Oli vikkelä ja villi 2 vuotias ja vauva. Mies viikot poissa kotoa, joten pakko oli ottaa tenavat mukaan. Kerran olimme juuri päässeet kassalta ja lähdössä kotiin, kun 2-vuotias kekkas lähteä takaisin liukuportaisiin porttien läpi karkuun. Meillä ei ollut koskaan mitään huutokonsertteja, mutta esikoinen niin nopealiikkeinen, että en kerennyt edes ajatella mitä hän voisi tehdä, kun hän sen jo teki.Mutta nyt, kun esikoinen vähä yli 3 ja kuopus vähän yli 1, kaupassakäynti on todella helppoa, ei mitään ongelmaa yleensä. Tätä nyt kestää jonkin aikaa, kunnes kuopus on sen 2 vee=) vaikka näyttäisi vähän siltä että on hiukan rauhallisempi kuin isoveljensä, että saas nähdä. TÄSSÄHÄN NYT OLI KYSE LÄHINNÄ 2-VUOTIAASTA. Helppohan se on nyt minunkin lesottaa että mitä ihmeellistä nyt muka kaupassakäynnissä on, kun ei ole sitä 2-vuotiasta. Ei se ole mistään kasvatuksen puutteesta kyse, jos sattuu olemaan hiukan vilkas lapsi. Se jolla tällaista ei ole, ei ole oikea henkilö arvostelemaan.Joten olen varma ap, että vuoden päästä sinäkin voit jo täällä huviksesi vaikka moralisoida ja luoda katseita kaupassa sellaisiin äiteihin, joiden lapset eivät osaa käyttäytyä kaupassa....jotka rauhallisesti istuskelevat vaunuissa ja katselevat maisemia.

Näiltä vanhemmilta tulee usein muuten myös niitä paljon merkitseviä mulkaisuja...No, pitää kai vain kasvattaa toleranssia!

enkä ole kertaakaan käynyt kaupassa niin, että molemmat olisivat mukana. Ei ole tullut vielä sellaista pakkotilannetta. Kai sitä jotenkin selviäisi niin, että vauva on kantoliinassa, mutta ei se hauskaa olisi. Meillä vauva on maitoallergikko, joka on huutanut lähes koko valveillaoloaikansa ekat 3 kk ja on edelleen levoton ja 2,5 v on TODELLA vilkas. Voisin kuvitella, että kauppareissulla huutaisivat niin lapset kuin äitikin ja parkkipaikalla parivuotias juoksisi auton alle tms. alta aiakyksikön.

Ja olen käynyt kaupassa ihan niin kuin muutkin ihmiset. Tuplarattailla tai sitten niin, että isompi kävelee ja pienempi istuu kärryissä.Mitä ihmeen vaikeaa siinä on? En nyt tajua.

Työläimpiä tilanteita aluksi oli minulle mm. se, että sai esikoisen pysymään rauhallisena ja aloillaan sillä aikaa, kun nukuttaa kuopusta päikkäreille. Ja muutenkin se rytmien sovittelu, esikoinen kerhoon vienti ja haku niin, että kuopus nukkuu sopivaan aikaan, eikä hikoa tai palellu reissulla jne. ja kaikkien pitäminen tyytyväisenä ja koko se sellainen pikkuasioiden rumba, joka vaatii oman tottumisensa. Siksi minä en ole koskaan kokenut, että juuri se kaupassakäynti sinänsä olisi jotenkin koetinkivi. Minusta se oli ihan samanlaista kuin koko se muukin elämä ensi alkuun kahden kanssa.21

Eräskin pikku äiti valitteli, että vauvalla on valtaisat masuvaivat ja siksi liikehtii nukkuessaan. Hahhaa! Aivan kuin masuvaivainen pystyisi edes nukkumaan lainkaan!Kaikki on suhteellista.

Mutta ota retkieväät jostain muualta mukaan, älä kaupan hyllyltä.Ajattele vaan, että koirat haukkuu, karavaani kulkee. Hetken toi teidänkin lasten pahin aika kestää. Yleensä ne ei loputtomiin kilju ja melskaa.

Kun sännöt ovat selvät niin asiat menevät paljon paremmin. Lapsi tottuu nopeasti siihen, että kun mennään kauppaan niin sitten istutaan rattaissa.

Auto mahdollisimman lähelle ovea. Haen ostos kärryt 2-vuotias istumaan ja vauva omassa turvakaukalossa poikittain kärryn toiseen päähän. Ainakin meidän kaukalo pysyy siinä tukevasti ja välistä mahtuu vielä ostokset tiputtelemaan.(ei tosin onnistu ihan pienillä ostos kärryillä).


Osta vauvallesi kantoliina. Näin liikut yhtä hyvin kuin ilman vauvaakin..Tai osta kaksostenrattaat. Isompi niihin ja pidät sen rattaissa, huusi tai ei.Tai laitat vauvan kauppakärryyn (joissain kaupoissa on kärryt, johon saa vauvan istumaan istuimeen ja taaperon vierelle penkkiin)Ja tärkein:

OPETA KÄYTÖSTAVAT ja rajat sille 2 vuotiaallesi!!

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat