Seuraa 

Pitää vähän valittaa, kun tiedän että täällä en ole ainoa joka tappelee 3 vuotiaan kanssa. Miten voikin noin suloinen tyttö olla noin raivostuttava?! Miten lapset oppivatkin niin nopeasti sen, mistä narusta nykäisten äitillä alkaa savu nousta korvista. Tällä kertaa saatiin päiväunista taistelu aikaiseksi. Päätin että lapsihan nukkuu, kun ilman päiväunia klo 17-19 on yhtä kiukkua. No, yritin 2 tuntia saada tuota lasta nukahtamaan mut turhaan! Siinä on itse sitten jo niin hiilenä ja kun tietää että nyt menee ilta päin P:tä, niin eihän se lapsi nuku kun äiti meuhkaa. Jestas! Kun toinen vaan höpöttää kun pitäis nukkua niin milläs suun tukit. Suunnittelin maalarin teippiä ja kotimaista omenaa siihen pieneen suuhun ääntä vaimentamaan... No, ei kaivettu teippiä kaapista mut ei kyllä sitten nukuttukaan. Taidan kaataa tän kaiken miehen niskaan kunhan kotiutuu. Mitäs läksit ;) Alan olla jo hysteerinen ja äskeinen episodi teippi-suunnitelmineen alkaa jo huvittaa. Niin, että kuka ne päiväunet ois todellisuudessa tarvinnut? ;) Jopas helpotti kun sai valittaa. Nyt on parvekkeelle katettu äidille ruoka, taidan mennä " maistelemaan" .

Kommentit (6)

Pari kuukautta sitten tyttö ei suostunut enää päiväunille.Hyppi ja pomppi sängyllä.Sanoi ettei nuku,ei väsytä.Luovutin 1 1/2 tunnin yrittämisen jälkeen.Tätä kesti monta päivää ja päätin etten enää edes yritä.Illalla alkaa 19.00 jälkeen kyselemään koska mennään nukkumaan ja nukahtaa 20.00 maissa heti sänkyyn.Poikakin on jättänyt päiväunet pois.Yöllä nukkuvat 11-12 tuntia.

Minä kun annoin päiväunissa periksi jo paljon aikaisemmin. Eli kun tunnin nukutus ei enää saanut unta aikaiseksi, lopetin koko nukuttamishommat. Hyvin tyttö (pian 4v.) on pärjännyt ilman päiväuniakin. Päiväkodissa saattaa joskus torkahtaa hetkeksi, mutta 95 prosentissa päivistä ei sielläkään.Mutta ymmärrän paremmin kuin hyvin teidän " savu nousee korvista" -fiilikset. Nukahtamattoman nukuttaminen on kypsyttävää touhua. Mutta tarvitseeko 3-vuotias, joka ei kahden tunninkaan nukuttamisella nukahda, niitä päiväuniaan? Ehkä hän rupeaa jättämään jo uniaan pois ja ottaa takaisin pidemmillä yöunilla?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tiedän tunteen. Meillä esikoinen jätti pois päikkärit kolme vuotiaana. Meillä vauva ja toivoin et saisin lepohetken, mutta... Olen sitä mieltä, että unta ei voi lapselle pakottaa. Uni hetkestä tulee vain ikävä ja pelottava. Siis, tokihan meillä mennään iltaisin aikaisin nukkumaan vaikka lasta " ei väsytä" , mutta tiedän et on väsynty ja uni tulee ja riittää aamun asti. Ns. siirtymäkaudet on hankalia. Muistan kun lopulta luovuttiin päikkäreistä ja illat oli itkuisia, mietin, että mikä järki tässä nyt on. Kuitenkin lopulta yöunet pisenivät! Ja lapsi alkoi jaksaa hyvin iltaan asti kun sai uudesta rytmistä kiinni.

Voimia!

Siis ei enää nukahtanut. Aloin laittaa iltaisin aiemmin nukkumaan. Ekat viikot on väsyttäviä, sekä lapselle että äidille, grr... Mutta sitten helpottaa kun uusi rytmi on ja illoista tulee entistä ihanampia, kun saa pienoisen aiemmin sänkyyn. Siis unohda nukuttaminen, keksi mieluummin jotakin rauhallista touhua korvaamaan nukkuminen ja myöhemmin vähemmän " vaativa" ilta, sitten vaan ajoissa nukkumaan yöunille. Siis ajoissa tarkoittaa huomattavasti ennen kuin menee hysteeriseksi itkemiseksi.

hirveän taistelun jälkeen sammahti tyttö 3 vee, vihdoin viimein. kesti parisen tuntia. päiväkodissa (aloittanut kk sitten) menee ihan hyvin nukkumaan, mut viimeisimmät päivät (oli 2 päivää kipeenä kotona) olleet yhtä taistoa noiden päikkäreiden kanssa. ennen sille kelpasi, että " lepäät edes sängyssä, lue vaikka kirjoja" oli ihan ok ja nukahti kun nukahti. nyt ei kelpaa sekään. jos on sängyssään, mutta höpöttelee omiaan niin se ei haittaa, onhan se lepoa kuitenkin, mutta nyt pomppii vaan sängystä pois ja huutaa ja kiljuu ettei aio nukkua eikä levätä eikä lukea kirjoja. uhmaiän juttuja? ja päiväkodin aloittamisellakin voi olla osuutensa asiaan, lapsi elää " kriisikautta" .toivottavasti tämä on vain jokin kausittainen juttu. hulluksi tässä meinaa tulla tosiaan ja jälkikäteen hävettää kun on raivostunut itsekin loppujen lopuksi. eihän se tuota tahallaan tee. kai sillä jokin syy on tuohon vastusteluunsa. joka kylläkään ei tarkoita sitä, että saisi määrätä nukkuuko vai ei. meillä kanssa menee ilta ihan hirveeks jos ei niitä nokosia oteta eli on niiden tarpeessa vielä.hyvä tietää ettei olla ainoita joilla näin. tosin olisi kivaa jos kellään ei olisi näin :-)jaksamista!

Meillä oli kanssa hirveetä tappelua päiväunille meno. Mua ihan itteeni aina hirvitti etukäteen, kun tiesin, että taas saa taistella.

Pari kertaa mulla meni hermot ja päätin, että ei tässä ole mitään järkeä. Tulee huono fiilis itselle ja lapselle. Meillä ei ole nyt nukuttu muutamaan kk ja hyvin lapsi jaksaa. Menee klo 20 nukkumaan ja nukkuu yleensä 8.riffa ja tyttö 2,5v.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat