Vierailija

Olen raskausviikolla 23 ja aina orgasmin jälkeen vatsa muuttuu joiksikin minuuteiksi aivan kivikovaksi kun siihen koskettaa. Onko tuo ihan normaalia, johtuuko jostain kohdun supistumisesta tms.? En ole koskaan kuullut moisesta ennen kuin on nyt itsellä ollut n. kuukauden ajan aina orgasmin jälkeen.

Kommentit (13)

sen lisäksi miehen spermassa on sitä hormoonia, mikä edesauttaa synnytyksen käynnistymisessä. Osahan yrittää la:n liepeillä käynnistellä synnytystä seksillä. On myös käsitys, että se sperma ei käynnistäisi synnytystä ellei ole sen aika tai kohdunsuu niin kypsä. Ennenaikaiset supistukset pehmentävät kohdunsuuta. Mikäli supistelee paljon, niin seksi vähemmälle! Ja kaikki muukin, mikä aiheuttaa supistelua.Meillä kolme lasta, joista kaksi keskosia. En leikkisi asialla, jos kovasti supistelee. Jossain määrin harjoitussupistukset kuitenkin ihan normaaleja. Munkaan supistukset eivät olleet kivuliaita. Ei siis tarkoitus pelotella, mutta lähinnä sitä, että suhtaudu riittävän vakavasti. Jos yhtään meinaa tulla säännöllisin väliajoin tai olla kivuliaita, niin kannattaa rajoittaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jos paljon supistelee seksin jälkeen, niin kannattaa ehkä jättää sekstailut vähän vähemmälle. Ensimmäisen lapseni syntyi aika lailla etuajassa ilmeisesti siksi, kun en ymmärtänyt " varoituksia" eli rankkaa supistelua, joka seurasi seksistä ja kovasta rasituksesta. Jostakin jopa luin senkin, että miehen möhmelössä saattaa olla aineksia, jotka voivat edesauttaa ennenaikaista synnytystä.Tosin kukaan ei jälkikäteen kysynyt sairaalassa, oliko mulla esim. näitä seksin jälkeisiä supisteluja. Mietin silloin, että eivätkö kehdanneet kysyä syyllistämisen pelossa vai eivätkö kysyneet siksi, että olisin kuitenkin valehdellut että seksin jälkeen ei supistellut. Jossakin määrin supistelu kai kuuluu asiaankin, mutta tuskin siinä laajuudessa mitä mulla oli.... :(Näin raskaana ollessa tuntuu erilaiselta kun kohtu on laajentunut niin tuntuu koko vatsan alueella tavallaan kohdun supistelua. Mutta missään nimessä ei ole vaarallista vaan ihan normaalia. Jossain taisi lukea että on vauvalle kuin hierontaa :) Jos kipua tuntuu niin sitten voi lääkärille jutella.

sisältää sitä samaa ainetta (pienissä määrin tietenkin) millä käynnistetään synnytystä, eli prostaglandiinia. Jos supistelee seksin jälkeen, pitää jättää sekstailut vähemmälle." " Supistuksen voi aiheuttaa esimerkiksi orgasmi tai miehen siemennesteen sisältämä prostaglandiini-hormoni" "

Onko se todella supistelua kun ei tosiaankaan tunnu yhtään miltään vaan ainoa " oire" on kivikova vatsa?? En kyllä haluaisi sitäkään, että seksin takia muksu putkahtaa ennen aikojaan...

Eli tarkennuksena vielä näihin sperman supistelua aiheuttaviin kirjoituksiin, että vatsan kovuus tulee myös silloin kun orgasmi on saatu niin, että miehen vehkeet ei ole olleet lähelläkään.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat