Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Työskentelen kodinhoitajana suuressa kaupungissa,ja toimiessani hyvin erilaisissa perheissä lasten kanssa olen huomannut kiintoisan seikan-itsellänikin on kaksi lasta joten tällaiset asiat pistävät silmään;

Mitä varakkaampi perhe,sen todennäköisemmin lapset eivät ole päästä varpaisiin Ticketin tai Reimatecin ulkovaatteissa,vaan se on oikeasti yleisempää ns. duunari/lähiöperheissä. Jännä ilmiö vaatteiden hinta huomioonottaen, enkä tiedä millä se selittyy,mutta sisävaatteissa taas selkästi ns. rikkaammissa perheissä vaatteet ovat kalliita merkkejä,ulkovaatteina on monesti ihan tavallisia marketpukuja.

Niukkavaraisemmissa perheissä sisävaatteet ovat perus henkkamaukkaa jne. mutta päällysvaatteet ovat aina kallista merkkiä.

Sivut

Kommentit (57)

niissä perheissä, joissa on tarvetta. Lastensuojeluperheet tietysti, sitten vaikka kaksososvauvojen perheessä, perheissä joissa ylipäätään on sosiaalinen tarve tilapäiselle avulle. Siis vanhemman sairastuminen (kotiäidillä jalka poikki) esim.

Ei oo kiinni varakkuudesta, vaan tarpeesta. Toisaalta varakkaita neuvotaan hankkimaan yksityistä apua.

Mitä rikkaampi perhe, sitä vähemmän yleensä korostavat tulojaan. Eli lähinnä se näkyy lasten ulkovaatteissa (aika moni tunnistaisi heti Reimatecin tai Ticketin haalarin) sen sijaan sisävaatteissa on kalliimpaakin merkkiä joukossa, mutta harvemmin sellaista, mistä kukaan lappuun katsomatta tunnistaisi vaatteen kalliimmaksi.Sama pätee monessa muussakin, esim rikkaiden lapsilla saattaa olla sama pyörä ala-ja yläasteella käytössä, vaikka olisi jäänyt pieneksikin. Muitakin esimerkkejä löytyy paljon.

Vierailija:

Lainaus:


Asia on just päinvastoin

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vierailija:

Lainaus:


Kosteussuojatun puvun voi vain pyyhkiä kostealla.
Meillä oli aiemmin kosteussuojattuja talvihaalareita ja kostealla pyyhkiminen ei kyllä riittänyt alkuunkaan kuin hyvin harvoin. Haalarit olivat koko ajan sotkuisen näköiset. Ihan samalla tavalla täytyi kuriksia käyttää kuin muidenkin haalarien kanssa.

Se muta-sävyinen poikien puku oli jotain järkkyä, samaten ne aniliininpuna-vaaleanpuna-pinkki-viritelmät tytöille! Tai ne viime kevään kiljuvat limenvihreät. YÖKS!

ja valtaosalla täällä meidän alueella on Jonathania. Meidän esikoisella on Ticketin hanskat, mutta Reimateciä en ole juuri nähnyt. Ja ollaan siis hyvätuloisia, velattomia, erittäin hyvällä alueella. Ja lapsille ostan tosi paljon käytettynäkin vaatteita, koska usein se " käytetty" on vain käväissyt päällä.

Sellaiset ns. duunarivanhemmat haluavat lapsille parasta päälle. Juuri sellaisia vaatteita, joista näkee merkin jo kauas! Samoilla perheillä on kotona Teema-astiasto ja ikkunoissa Marimekon unikkokuosiset verhot.Mikä siinä Reimatecissä on niin ainutlaatuisen hyvää muuten? Meillä aina Lassien haalarit olleet lapsilla, eikä koskaan ole pylly kastunut. Sade- tai loskakelillä tietysti kurahousut olleet päällä.Nytkin oli tarjouksessa Citarissa 25e Lassien haalarit. Ostin heti tyytyväisenä molemmille lapsille. Meillä kun on kaksoset, eli aina saa kaiken ostaa kertaa kaksi.

Meidän lapselle ostin ekan reimatecin, ihan siksi kun olin kaupassa oikeaan aikaan = puku alessa ja toinen puku oli sitten cittarin mammuttialesta (markettipuku?). Kumpaankohan päähän nyt sitten kuulun? Välissähän ei ole tietenkään mitään.

en ole tiennytkään, että lastenhoitajat tai kodinhoitajat kyttäilevät lasten vaatekertojen merkkejä ja korreloivat niitä vanhempien varakkuuteen tai sosiaaliseen statukseen.Itse tapaan ammatissani joka päivä kohtalaisen määrän kaikkia sosiaaliluokkia edustavia ihmisiä (pomosta pultsariin). He riisuutuvat päällysvaatteista usein ilkosilleen kohtaamisen aikana, mutta eipä ole koskaan tullut mieleeni tarkastella minkä merkkisiä vetimiä heillä on/oli yllään. Enemmän tulee keskityttyä itse asiaan.t: lääkäriäiti

SYY: Pitävät tosi hyvin vettä,ja voin kaikille suositella varsinkin reimatecin kintaita!! Kurahanskat päästi veden läpi,mutta reimat eivät. Ovat myös kauniimman näköisiä,kun jotku lassiet. Rumia ja huonoja pukuja...

ilmeisesti oli, että köyhät koreilevat ulospäin puistossa ja rikkaat eivät tai miten se olikaan? meillä ainakin taviksessa keskituloisessa perheessä lapsilla on sekä että: kuluvimmat käyttövaatteet sisällä ns. halpismerkkejä eli sitä henkkamaukkaa, ulkovaatteet juuri sitä reimaa ja ticketiä, jotta kestävät lapselta toisella (ovat kestäneet) ja pitävät minkä lupaavat. sisävaatteista löytyy mysö merkkivaatteita mutta niitä ei pidetä esim. hoitovaatteina. mä en siltikään vielä ymmärrä, että mikä ap:n pointti tosiaan oli?

ehkä nämä tavisperheet haluavat panostaa laatuun ulkovaatteissa, koska siellähän vaatteet joutuu oikeesti kovalle koetukselle. Kun taas siäsvaatteet ei niinkään..Itse olemme tavallisia keskiluokkaisia ja Reimatecit ja Goretexit olenhankkinut siksi, että ne säilyy useammalle lapselle hyvinä eli uskon tällä säästäväni verrattuna markettihaalareihin, jotka menevät ehkä yhdellä, mutta jo toisella nukkavieruuntuvat.

Sisävaatteina on Hm yms. jos jonkun mielestä se on outoa, niin olkoot. Minun mielestä meidän lapset ainaki on puettu siististi ja asianmukaisesti joka tilanteeseen.

Ei tietenkään automaattisesti, mutta keskimäärin. Enkä tosiaankaan menisi yleistämään että rikkaammat eivät panosta lapsiinsa, ei minustakaan merkkivaatteiden ostaminen ole ainoa tapa " panostaa" . Ehkä näille varakkaammille muut arvot (henkiset) ovat tärkeämpiä, ehkä he eivät vaan jaksa kiinnostua vaatteista ja muodista?On vaan jotenkin surullista että Suomessa tämä kulttuuri on tällainen, itseensä ja lapsiinsa ei sovi laittaa paljon rahaa ja " rumat ne vaatteilla koreilee" . Euroopassa on hyvin tyypillistä pukea lapsetkin kauniisti, täällä se nähdään vaan turhamaisuutena. 23

laadukkaita ulkoiluvaatteita ostaa ne vanhemmat jotka ulkoilee lastensa kanssa. Tuskinpa mitkään uraohjukset edes ehtii lastensa kanssa ulos.

ei minulle sellaiset asiat ole niin tärkeitä. Eikä toivottavasti lapsillekaan tulevaisuudessa.Vaikka en olekaan mikään merkkitietoinen, niin osaan silti minäkin pukeutua tyylikkäästi. Ja lapset puetaan järkevästi!29

Vierailija:

Lainaus:


Omat tuloni n.3500, miehellä n.4500. Lapsilla Reimatecia ja sisävaatteina H&M:ää.
vähän tasaisemmat tulot vaan. Ollaanko me sitten ap:n tarkoittamia köyhiä?Ja Reimatecit on ostettu, koska ne pitää oikeasti vettä ja on sopivan lämpimiä jne. Mulle on ihan yks lysti, mitä muut sitten siitä ajattelee.

Syyt ovat yksinkertaiset: Ticket oli 50% alessa ja pitää kokemukseni mukaan paljon paremmin vettä kuin joku Lassien välikausihaalari, Hintaeroa oli 30 euroa. Maksan tämän mielelläni siitä hyvästä, ettei kuravermeitä tarvita.Reimatecissä rakastuin juuri siihen kokonaan mudanväriseen haalariin - menee meillä sekä tytölle että pojalle. Meillä siis pyritään pitämään yksi talvihaalari kahdella lapsella. Reimatec +:n ostin siksi, että se kestää kuivausrummun ja päiväkodin kuivauskaapin ja edelleenkään niitä kuravaatteita ei tarvita. Samasta syystä täysin vedenpitävät kengät on hankittuna molemmille lapsille.Sisävaatteet ovat kaikki H&M:stä.

Sivut

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat