Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

noin vuoden päästä siitä, kun lapsi sai ekan pahan kohtauksen. Siinä vaiheessa katsottiin tilanne jatkuvaksi. Onko teillä oma vakilääkäri seuraamassa tilannetta? Meillä on ja se auttaa kovasti.

Kommentit (15)

Täytyy varata aika yksityiselle, jos vielä noita tulee. Nyt täytyy vain hallita hermonsa kun koko ajan kuulostelee tuon pienen rohinoita.ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

-lääkkeitä suihkeina.

Lääkitys saatiin kun oltiin oltu pari kertaa osastolla, eka kerta jo 4kuukautisena.

Tällä hetkellä poika on 3vuotias, ja moneen kuukauteen ei olla lääkkeitä annettu. Talvella tietty useammin tulee infektioita, mutta sairaalalta vältyttiin esim. viime talvena kokonaan. Tilanne siis helpottuu ajan myötä.

Oletko käynyt yksityisellä?

kun vakituinen lähti virasta, eikä kai uutta ole vielä oikein löytynyt.Ihan kivasti kuitenkin päästään aina neuvolan kautta lääkäriin kun halutaan. Toisaalta tuntuu hölmöltä, kun en minä noita pihinöitä ja röhinöitä erota toisistaan, niin tulee turhiakin käyntejä.Tosin sen ekan kerran jälkeen en kyllä enää jätä menemättä, eikä sitä kukaan terveysasemallakaan ihmettele, meidän vauvamme sai koko laitoksen aika sekaisin silloin viime talvena, ennen kuin saivat ambulanssilla lähetettyä sairaalaan, eivät kuulemma ole niin huonokuntoista vauvaa siellä ennen nähneet :(

Johtuiskohan siitä että ekan ja toisen kohtauksen välillä oli vain viikko. Siitä asti Flixotiden käyttö on ollut säännöllistä, tosin nyt kesällä ollut niin hyvä tilanne että on pärjännyt Singulairilla.

Montako kohtausta teillä on ollut, ennen kuin olette saaneet astmalääkityksen? Ihan siis oikean, ei vain ventolinea.Meillä on ollut kaksi sairaalahoitoa vaativaa kohtausta, ensimmäinen oli tosi paha, toinen lievä, ja tilanne stressaa aina kun lapsella on flunssa.En tietysti halua turhaa lääkitystä lapselle, ainahan niissä on haittoja, ja toivotaan tietysti, että tästä ollaan kasvamassa pois, siitä pahasta on jo yli puoli vuotta.

oli lapsi hiukan yli vuoteinen, kun vein hänet yksityislääkärille (lasten) ja sanoin olevanni ihmeissäni jatkuvista keuhkoputken tulehduksista (neljä puolen vuoden aikana). Sai silloin ventolinen ja pyynnön tulla kolmen viikon kuluttua uudelleen..Yöt olivat katkonaisia ja lapsi aloitti aina aamu yöllä rajun yskimisen ja lopulta aina oksensi limaa. Seuraavalla lääkärireissulla saatiin sitten mukaan fliksotide ja singmulair (pureskelutabletti).Vähitellen yöt rauhoittuivat ja kesän lapsi pärjäsi ilman lääkitystä..on ensimmäinen flunssa kesän jälkeen ja pärjäämme ventolinella vielä toistaiseksi..

Suosittelen että varaat ajan asiaan perehtyneelle astmalääkärille. On suuri etu jatkossa, että on joku tietty lääkäri, joka tuntee teidän lapsen sairaudet ja osaa paremmin arvioida lääkkeiden tarpeet. Ns. tavalliset lääkärit ei uskalla kovin helposti määrärä kortisoneja tai tehdä diagnoosia. Meillä tyttö sai toisen sairaalajakson jälkeen lääkityksen (flixotide+ventoline) ollessaan 10 kk ja silloin todettiin infektioastma. Nyt tyttö jo 3v ja viimeisestä sairaalareissusta on peräti 1,5 v. Pärjäämme lähes yksinomaan singulairilla. Tosin flunssien yhteydessä otetaan edelleen flixoa ja ventoline mutta parempaan ollaan menossa.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat