Vierailija

Kihloihin ollaan menossa lähiaikoina. Onnistuuko se yleensäkin vain niin, että kävellään liikkeeseen ja sieltä saa sormukset vielä samana päivänä? Vai onko teillä ollu tilanteita, että sopivan kokoista sormusta ei oo heti ollu, niin että pitää tilata tms, ?

Kommentit (17)

Sopimus siitä, että aiotte avioitua riittää. Silloin olette kihloissa kun tästä sovitte.Jos taas päätätte menevänne kihloihin, ilman sopimusta avioliitosta, ette ole oikeasti edes kihloissa.

Ei siis ole yhtä oikeaa " kaavaa" . Me esim. sovimme aikoinaan että menemme kihloihin vappuna. Käytiin ennakolta ostamassa sormukset ja otettiin vappureissulle mukaan (ystäväparinkuntien kanssa yhdessä mökillä). Mies sitten sopivana ajankohtana vappupäivänä kosi minua ja laitoimme sormukset sormeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vierailija:

Lainaus:


Sopimus siitä, että aiotte avioitua riittää. Silloin olette kihloissa kun tästä sovitte.Jos taas päätätte menevänne kihloihin, ilman sopimusta avioliitosta, ette ole oikeasti edes kihloissa.
Kihloihin voi siis mennä ilman aviollisia suunnitelmia ja olla, vaikka koko loppuelämänsä VAIN KIHLOISSA:D

Olen tästä ihan samaa mieltä:Vierailija:

Lainaus:


kihlaus on sopimus avioliitosta, eli kun mies (tai nainen) kosii ja toinen vastaa myöntävästi olette kihloissa.
Mekin sovimme siis ensin, että menemme seuraavana kesänä naimisiin ja päiväkin lyötiin lukkoon. Ja sitten mietimme kihlaus/kihlajaisajankohdan edeltävän vuoden vapuksi.

Justiinsa sitä mallia, mitä haluatte, ei välttämättä ole saatavilla oikean kokoisina. Itse teetimme sormuksemme käsityönä, ovat ainakin uniikit. :)

Ihastuimme kultasepälle juuri tulleeseen malliin, jota oli saatavilla vain näytekappalesarja. Mieheni on erittäin kapeasorminen, joten meille kävi sama sormuskoko! Toinen sormuksista tehtiin pikapikaa erikoistilauksena käsityönä, emme kyllä onneksi joutuneet mitään lisähintaa maksamaan.

nykyään kihlaus voi tarkoittaa myös lupausta rakastaa toista ja lupausta yhteisestä elämästä. PISTE!

-kihloissa yli 6vuotta, kosittu kihlatessa, häät suunnitelmissa sitten joskus-

mikä mahtaa olla syynä kihlautumiseen, mikäli ette avioon aio? eikö kukaan sukulaisitanne/ystävistänne ole tätä asiaa aiemmin ottanut esille? luulisi, että kovasti kihlajaisissa siitä hääpäivästä olisi kyselty.

KihlautuminenNykyään kihlautumisella ei mitään lainopillista merkitystä. Kihlaus on kahden ihmisen keskenään tekemä sopimus avioitumisesta. Tämän vuoksi ei ole mahdollista mennä naimisiin ilman kihlausta, vaikkei kihlasormuksia hankittaisikaan tai kihlajaisia vietettäisi. Yksikään oikeustoimikelpoinen ihminen ei voi vahingossa tai tietämättään solmia avioliittoa. Siksi se hetki, jolloin yhdessä päätetään avioliiton solmimisesta, on kihlaushetki. Luonnollisesti pari voi itse päättää, mitä hetkeä he alkavat kutsumaan kihlapäiväksi. Se voi olla päivä jolloin kosittiin, päivä jolloin sormukset vaihdettiin tai vaikkapa kihlajaisjuhlien päivä. Kihloihin mennään viimeistään siis sinä hetkenä, kun yhdessä haetaan avioliiton esteiden tutkintaa. Kihlautumisesta ei tarvitse kertoa kenellekään, jolloin ollaan ns. salakihloissa.Nykyään moni pari menee kihloihin sopimatta tulevien häiden ajankohtaa, päättäen ajankohdaksi ¿sitten joskus¿ tai jotkut menevät vain kihloihin aikomattakaan avioitua koskaan. Viimeisessä tapauksessa pari haluaa näyttää kenties olevansa ¿vakavammin¿ yhdessä kuin vain seurustellen, mutta eivät kuitenkaan halua/uskalla avioliittoa solmia. Tälläinen ¿kihlautuminen¿ ei kuitenkaan tiukasti ottaen ole kihlautuminen lainkaan, sillä kihlautumisen koko idea on juuri sopiminen avioliittoon menemisestä tulevaisuudessa. Toisaalta kihlautuminen on todellakin ainoastaan kahden henkilön keskinäinen sopimus, mitä mikään ulkopuolinen instanssi ei valvo, joten pariskunta voi yhdessäoloaan kutsua ihan miksi haluavat.Kihlauksen kestosta sanottiin joskus menneisyydessä, että soveliasta oli olla kihloissa kolmesta kuukaudesta puoleen vuoteen. Nykyisin kihloissa voidaan olla lain vaatima vähimmäisaika viikko (avioliiton esteiden tutkinta) tai vaikka vuosikymmeniä.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat