Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

.

Kommentit (10)

Asuntojen hinnat voivat laskea, mutta mikään erityisesti ei nyt viittaa siihen, moni asia on toisin kuin 90-luvulla. Korot ovat matalalla ja vakaat, kun on iso valuutta, ja laina-ajat ovat pitkiä.Pahinta tällä hetkellä on kahden asunnon loukku, koska jos moni empii, myyntiajat saattavat venyä. Mutta ensiasunnon ostajalla ei sitä riskiä ole, joten ihan oman tarpeen mukaan kannattaa toimia. Ja tosiaan ostaa kun mieleinen löytyy. Nyt valinnanvaraa on aika paljon, eli sikäli erinomainen tilanne ostajalle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Nyt on sikäli hyvä aika ostaa asunto, että pitkästä aikaa alkaa olla ostajan markkinat. Kun myyntiajat ovat pidentyneet, niin on varaa tinkiä myyntihinnasta. Toisaalta korot ovat nousseet, mutta kukaanhan ei voi tietää mitä niille tulee käymään ja pitkähköllä laina-ajalla korotkin ehtivät elää vielä moneen kertaan. Kannattaa ottaa huomioon myös se, että vuokrat nousevat jatkuvasti: kuinka kauan kannattaa maksaa vuokraa ja odotella asuntojen hintojen putoamista, joka on kuitenkin aika epävarmaa?

Lainaus:

Kuitenkin teimme asunnolla reilusti voittoa myytyämme sen.
Muutitteko siis nyt vuokralle, kun voittoa teitte?Minusta ei ole nyt järkevää ostaa ensiasuntoa, ollan varmaan aallon harjalla. 2-3 v päästä ollaan varmaan selvästi alemmissa hinnoissa ja en usko, että ennen vuotta 2013 lähdetään takaisin ylöspäin. Aika näyttää, miten käy, että olenko oikeassa vai veikkaanko väärin.

että myyjänkin on tosissaan puntaroitava, tuleeko edes toista ostajaehdokasta. Pk-seudullakin monia asuntoja, jotka viikkokaupalla myynnissä eikä niistä esitetä ainuttakaan tarjousta. Silloin se ainokainenkin on vahvoilla. Ja tinkiä kannattaa ainakin 10%, jos on ollut vähänkin pidempään myynnissä. t. eräs joka ei ihan 'vihreä' asuntokauppa-alalla

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat