Vierailija

Vielä ei ole vauvaa, mutta suunnitteilla kyllä. Koska tulomme eivät ole suuret, yritin jo tässä vaiheessa miettiä mihin kaikkiin kustannuksiin pitää varautua. Koska vauvoista ei ole kokemusta, en tiedä mitä kaikkea vauva oikeasti tarvitsee? Kaupat ovat väärällään kaikenlaista, mutta mitä mielestänne kannattaa ja pitää ehdottomasti hankkia?Itselleni tulivat ensimmäisen vuoden ajalta mieleen ainakin seuraavat:

- Vaunut / rattaat

- Vaipat

- Vakuutus

- Kalusteista sänky + patja + parit lakanat + hoitotaso

- Leluja ei varmaan montaa alle vuoden ikäinen tarvitse

- Vaatteita saa varmaan käytettynä aika edullisesti + äitiyspakkaus

- Ruokaan tuskin hirveästi menee, jos imetys onnistuu

- Jos auto on, niin turvaistuinMikä muu on pakollista, josta ei voi tarvittaessa tinkiä?

Sivut

Kommentit (26)

Toiset pärjäävät pelkällä kantoliinalla- vaunujen tarpeellisuus riippuu täysin tarpeistanne! Vaippojakaan kaikki ei käytä ja kestovaipoilla sästät selvää rahaa (halvimmat harso+ kuori yhdistelmä). Vakuutus ei ole suomessa oikeasti tarpeellinen. Vauva voi nukkua äitiyspakkauksen laatikossa tai vaikka vanhempiensa välissä. Meillä pinnasänky jäi käyttämättömäksi. Imetykseen kannattaa tosiaan panostaa, se on todella iso säästö. Vaatteita tarvitsee eri määrän, riippuen vähän vauvan puklailuista, ohikakkailuista ymv. Ja omasta pesuaktiivisuudesta riippuen.Ainoa todella tarpeellinen äitiyspakkauksen lisäksi on tuo turvakaukalo. Niitä saa toki vuokrattuakin ja jos vain satunnaisesti ajatte lyhyitä matkoja, niin esim. britaxin freeway on turvallinen jo ihan vastasyntyneelle (siis ihan testienkin mukaan), ei vaan yhtä mukava. Säästätte siis kaukalon hinnan ostamalla suoraan turvaistuimen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Näillä eväillä on viisi lasta pärjännyt

-vaipat.

-ruoka( rintaa tai korviketta)

-turvakaukalo

-vaunut

-hoitopöytä (oli meillä kylläkin tarpeeton, koska vaipat on helpompi vaihtaa esim. sängyn päällä.

-sänky

-pumpulia

-desinfiointiliuosta

- pieniä vaatteita.

-kylpyamme

oikeastaan mitään muuta ei olla kaivattu, eikä tarvittu.

Alkuperäinen vastaa (en saa jostain syystä kirjoitettua nimimerkkikenttään):Vakuutuksen aion ottaa. Itselleni on sattunut aika, jolloin lääkkeisiin yksistään meni kelakorvauksen jälkeen 1000 mk vuodessa. Lisäksi tuli sairaalamaksuja ja lääkärikäyntejä. En tiedä kuinka kauan olisi mennyt julkisen puolen kautta, että olisin edes päässyt kunnon hoitoon, kun ei ollut ns. vakava sairaus, mutta paljon elämää haittaava. Ja kun eivät ne julkisenkaan puolen hoidot ja käynnit ilmaisia olleet. Ei tarvinnut miettiä onko varaa ostaa kallis lääke tai juosta lääkärissä.

pätkääkään, ja molemmilla lapsillani on vakuutus.Kun sattuu omalle kohdalle (esim. minulla lähiomainen kuoli) hoitovirhe tai muu moka, niin avaa kyllä silmät aika tehokkaasti!

Esikoiselle ostettiin kaikkea mahdollista, ihan turhaakin kamaa..

Rahaa paloi aivan sairaasti..

Lisäksi kaksiomme alkoi muistuttaa varastoa.. En edes muista mitä kaikkea ostettiin.. varmasti kaikki mitä mainoksissa ehdotettiin vauvan tarvitsevan.

Jaa.. mitäs meillä oli:

-yhdistelmät

-rattaat

-matkarattaat

-pinnasänky

-kehto

-jalallinen hoitotaso/amme kylppärissä

-makuuhuoneessa hoitopöytä

-sitteri

-parvakevaunut

-pari turvakaukaloa (molemmissa autoissa yksi)

-rintareppu

-jumppalelu

-jumppamatto

-kävelynopettelutuoli

-syöttötuoli

.....

siinä niitä tilaa vieviä.Lisäksi oli

-itkuhälytin, jota ei tarvittu (parvekkeelta kuului itku hyvin muutenkin)

-kaikenmaailman mobileita

-iso laatikollinen leluja

-20 tuttipulloa

-tutteja kaikkia merkkejä, yhteensä varmaan 30 erilaista samaan aikaanJoo tiedän.. hurahdin vauvahulluuteen esikoisen kanssa.

Ehdin jo myymään kaikki vauvakamat pois, kunnes aloitin odottaa toista.

Silloin mietin, mitä OIKEASTI tarvitaan.

Asuimme tilavammassa asunnossa, jossa sauna.Hankimme seuraavat tavarat:

-amme, tavallinen. Ammetta pidettiin saunan alimmalla lauteella kylvetyksen ajan

-Kantoliina

-yhdistelmävaunut

-matkarattaat

-YKSI turvakaukalo (sitä voi vaihtaa autosta toiseen!)Parhaimaksi vaipanvaihtopaikaksi tajusin pesukoneen päällystän. Siihen vaan hoitoalusta, vaipat roikkui pyyhekoukussa " yöpukupussissa" peppupyyhkeen vieressä.

Sitteriä ei tarvittu, koska vauva kölli aluksi vaunuissaan ja sen jälkeen viihtyi lattialla köllien.

Esikoiselta säästettiin vai muutama helistin ja suosikeiksi muodostuneet lelut, korkeintaan 10 kpl.Tietysti hygieniatarvikkeet (nenän niistin, vanulaput, tuttipullot, tutit) hankittiin myös, mutta ne nyt ei paljoa kustanna. Varsinkaan jos ei osta 20kpl pulloja ;) vaan muistaa, että 5:llä pärjää jo loistavasti.Alkuperäiseen listaani tuli vielä mieleen vanhemmille tulevat kulut: Eli raskausaikana ja todennäköisesti sen jälkeenkään en mahdu kaikkiin vanhoihin vaatteisiini eli niitäkin pitää varautua hankkimaan. Kuluiksi varmaan voisi laskea myös tulonmenetykset.

Sinä puhut nyt asiasta mistä et mitään tiedä.

Riittävä on joo, perus sairauksille, mutta vakuutuksen turvin voit saada jopa ulkomailta apua harvinaisiin sairauksiin.

Älkää ottako riskiä että lapsenne syntyy terveenä tai ei sairastuisi.

Vakuutuksen voi aina perua kun näyttää että lapsi on terve ja sitä ei tarvitse, mutta sitä te ette tiedä ennen kuin lapsi on syntynyt ja elänyt vähän aikaa.

Kiitos vakuutuksen, meidänkin poika on hengissä hyvin harvinaisen sairauden voittajana, ja ilma vakuutusta, hän ei olisi saanut sitä hoitoa mitä tarvitsi.

että sänkyäkään ei vauvalle hankittu, vaan vauva nukkui perhepedissä (kuten esikoinenkin, jolta jäi pinnasänky ja kehto kokonaan käyttämättä).

Ekalta on jo lopetettu. Sitten sen niistäjän lisäksi ainakin aluksii tarvitset keittosuolatippoja. Vauvat saattavat alkuviikkoina olla vielä kovin tukkoisia. Nenä aukeaa keittistipoilla. Monet täällä mainituista tarvikkeista kannattaa toki hankkia vasta, kun vauva jo on. Kun on vähän itsellä kokemusta, että mitä voisi tarvita. Kantoliinaa enkä sitteriä esim. ihan suorilta ostaisi..

lastenklinikalla, tai ainakin näitä isoimpia juttuja). Lisäksi minulla on pienillä viikoilla syntynyt keskosvauva, joita ei edes hoideta missään yksityisellä puolella suomessa. Lisäksi kaikki tuon keskosen erikoissairaanhoidon poliklinikat (silmä, keuhko, neuro, kuntoutus, puhe, kirurgi ym...) ovat aina hoituneet julkisella puolella. Vakuutusta olemme tarvinneet vain ja ainoastaan joskus iltaisin tavalliseen korvatulehdukseen kun ei olla haluttu mahdollisesti jonottaa.Lastenklinikoiden kummien lehdestä luin juuri pojasta joka kiidätettiin herkuleskoneella ruotsiin hoitoa saamaan. Ei sitä vakuutuksesta maksettu. Suoraan sanoen en usko, että suomessa saisi vakuutuksella sellaista hoitoa, mitä ei julkisella puolella saa. Toki yksityisellä se voi olla nopeampaa ja miellyttävämpää.

12

Lapsi sairasteli paljon ensimmäisenä vuotena ja kesällä päästiin yksityiselle leikkaukseen ilman jonottamista! Maksoi yli 1100¿, mutta vakuutuksesta saatiin takaisin. Korvasivat samalla viime talvelta lääkäri maksut ja lääkkeet. Täällä ei ainakaan julkinen terveydenhuolto toimi hyvin, joten käymme yksityisellä.


nenänniistäjä (pikkuinen ei vielä osaa itse niistää ja niistäjällä saa imettyä rään pois) sekä Panadol-suppoja jos tulee vaikka kipua rokotteen tai hampaiden tulon takia, lääke vain peppuun.

johon ei saa julkiselta puolelta vielä pätevää hoitoa. Sairaus johtuu synnytyskomplikaatioista ja hän tarvitsee lääkkeet ja säännöllistä terapiaa. Lääkkeet ovat hirvittävän kalliit ja terapia löytyy vain yksityiseltä.Hänellä on ennen syntymää otettu vakuutus, joka korvaa kaiken.Älä yleistä omia kokemuksiasi! Tai ainakaan rupea niiden pohjalta neuvomaan. Se on hyvin vaarallista ja vastuutonta yksisilmäisyyttä.

Meillä kolmella ekalla oli ja yhdelle oli käyttöä, kun oli korvatulehduksia... neljännelle emme ottaneet. Muutimme paikkakunnalle, jossa julkinen terveydenhuolto toimii tarpeeksi hyvin. Ei esim tuntikausien jonotuksia lapsen kanssa. Muilta sanoimme vakuutukset juuri irti. Se mitä niihin menee vuodessa on aika paljon, sillä summalla käyttää tarpeen vaatiessa yksityisellä

kuin aivan perusjutut (sänky, vaunut, turvakaukalo). Hoitotasoa ei välttämättä tarvitse. Kaikille vauvoille ja äideille ei sovi kantoliinan käyttö. Äitiyspakkauksessa on hyvät perusvaatteet. Leluja saa lahjaksi. Vaatteita saa myös lahjaksi vauvan synnyttyä.Vauvalle riittää tissimaito ja läheisyys, siitä lähdetään. Materiaa voit hankkia sitten, jos tuntuu, että välttämättä jotain tarvitset.

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat