Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Meillä on nt viimein alettu käymään potalla. Kaikki pissat ei vielä tule pottaan mutta kakat tulee.Mitenkäs nyt toimitaan, kun lähdetään esim. kauppaan? Pannaanko vaippa? Lapsi ei osaa vielä ilmoittaa, että pissa tulee. Itse menee vaan potalle istumaan ja pissaa sinne. JOskus tekee lattialle. Eli luotanko siihen että kaupassa kertoo hädästään vai laitanko suosiolla vaipan? Mietityttää vaan että jos vaipan laitan niin se taantuu taas siihen vaippaan ja et se jotenkin häiritsee pottailua. Tosin onhan lapsella öisinkin vaippa.Miten nopeaa teillä muilla on lapsi oppinut muuten pottailun, että on aloittanut potalla kännin siihen, että on jo täysin päiväkuiva ja osaa ulkona ollessa ilmoittaa hädästään?Ikää tasan 2v.

Kommentit (7)

tyttöä pissalla esim. jossain kahvilan vessassa, jos oli mahdollisuus. Oppi näin käymään muissakin vessoissa, eikä koskaan jännittänyt niitä.

Meillä ollaan siis laajennettu reviiriä pikku hiljaa. Ensi oltiin omassa pihassa ilman vaippaa, sitten läheisessä puistossa. Kaupungillekin lähdetään vielä vaipalla, mutta jos lapsi huomaan hädän mennään kipin kapin vessaan. Housuvaipat on aika mukavia, eikä musta oo ainakaan hidastanut kuivaksi oppimista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

kolme ja puolivuotiaana pottaan pissailu ja otin vaipan pois. Oppi heti. Vahinkoja tuli ehkä viisi yhteensä. Vuorasin kangassohvan muovifroteella. Kakan tekee aina pottaan jo kaksivuotaasta lähtien, mutta pissan vasta noin myöhään. Selvisin helpommalla, kun aloitin myöhään. Sinuna laittaisin markettiin vaipan.Jos lähtisin lentokoneella ulkomaille, niin varmaankin laittaisin vaipan vielä viisivuotiaallenikin. Sen verran hankalaa saattaa tietyissä tilanteissa olla pääsy vessaan.

Pesettekö niitä jotenkin ensin? Minusta ne ovat iljettäviä ja usein tosi likaisia. Siitähän voi tarttua vaikka ripuli tms mahatauti? Miten ne potat putsataan kätön jälkeen?

Sitten kun lapsi oppii pissimään ' käskystä' eli pissa tulee pottaan aina ennen kuin lähdetään reissuun. Pari tuntia on hyvä osata olla kuivana. Ja sitten vielä kaupassa (tai minne sitte ollaankaan menossa) on hyvä käyttää vessassa. Kun nämä ehdot täyttyvät, niin sitten luopuisin vaipan käytöstä. Ei se lapsi siinä sekoa, vaikka välillä on vaippa ja välillä ei.Nolompaa se on lapselle, että tulee pissavahinko reissussa kuin että vielä opetteluvaiheessa käytätte vaippaa reissussa.Päiväkuiva lapsi on mielestäni vasta sitten kun osaa itse huolehtia vessa käymisistään. Satunnaiset vahingot ei haittaa. Tähän menee aikaa, lapsesta riippuen, muutamasta viikosta pariin kuukauteen.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat