Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Kommentit (27)

Mutta ei tietenkään kaikki ne ole tyhmiä, jotka eivät ole opiskelleet, hei HALOO!Yksinkertaisia löytyy myös täältä palstailijoista ja kotona lasten kanssa olo tekee monista mammoista aika tomppelin, et varokaa vaan sanojanne!

Riippuu ihan siitä, mitä on sitten hommaillut.Valitettavasti kaikki tietämäni tällaiset tapaukset ovat kuitenkin yksinkertaisia ja uskoisin että näin se yleensä meneekin.... En kuitenkaan yleistä, poikkeuksia varmasti on.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

On monia vanhempia ihmisiä, joilla ei ole muuta virallista koulutusta kansakoulun jälkeen.Nykyään kuitenkin kaikilla on mahdollisuus koulutukseen, joten hieman outona pidän, jos eivät moista ole hankkineet.

Ei siinä mielessä ole tyhmä, että on löytänyt omanlaisensa keinon ansaita elantonsa ja tulee rahallisesti hyvin toimeen. Tulee myös toimeen ihmisten kanssa, joten hänellä on jonkinlaista sosiaalista fiksuutta.Mutta maailmankuva on jollain lailla suppea kuitenkin. Vaikka on matkustellut paljon ja nähnyt eri mantereita, niin silti ajatukset eivät ole avartuneet niin, että pääsisi niistä omista vanhoista ajatusmalleista eroon. Ja ne ovat joskus hiukan kapeakatseisia.Ja sitten tietysti sitä yleissivistystä puuttuu, joten hänen kanssaan ei voi keskustella kovin monesta aiheesta.

Molemmat alle 30 v. Toisella 2 omaa firmaa ja peruskoulun päättötodistus oli nippa nappa että läpäsi sen. JOissain asioissa yksinkertainen mutta en sanoisi että tyhmä koska firmoilla menee hyvin.

Toinen on päällikkötason paikalla menestyvässä firmassa. Tämä kaveri on erittäin fiksu. Aloitti firmassa ihan myyntitehtävissä ja nousi siitä nopeasti.

Hänellä on oma firma ja menestyy hienosti. Itse olen maisteri, enkä minä mielestäni mitenkään fiksumpi ole, ehkä minulla on paremmat perslihakset, kun olen jaksanut istua pitempään luennoilla...

Voin hyvin kuvitella, että esim. myyntityössä usein riittää, että on supliikki ja tietää riittävästi juuri siitä omasta alastaan, kapeastikin. Ammatillista liikkuvuutta noin vähäinen koulutustaso kuitenkin ehdottomasti vähentää ja toisen palvelukseen voi olla hankala päästä, ainakin sellaiseen työhön joka vaatii ammatillista pätevyyttä ja erikoisosaamista.Myyntityön ohella toinen mahdollisuus voi olla yrittäjyys. Siinäkin saattaa riittää, että on kiinnostunut ja riittävän ammattitaitoinen omalla alallaan. Ensin tulee mieleen kaupan ala siinäkin. Sen sijaan en esim. menisi helposti itseoppineen kampaajan tai kosmetologin käsittelyyn. Usein vähäinen koulutustausta kertoo koulukypsymättömyydestä ja taustalla voi olla esim. sopeutumattomuus ryhmätyöskentelyyn tai toisten laatimiin sääntöihin. Tällainen ihminen voi toteuttaa itseään parhaiten yrittäjänä.Trendi kuitenkin Suomessa varsinkin on, että itsensä kouluttaminen ja ammattitaitonsa kehittäminen kouluttamalla kannattaa aina. Koulutus laajentaa aina katsantokantaa ja lisää tietoa. Kovin vaikealta tuntuisi esim. keskustella kovin syvällisesti vaikkapa monista yhteiskunnallisista asioista ja niiden taustoista tai tieteen metodeista, jos toisen koulutausta olisi peruskoulupohjalla.


Poikkeuksiahan aina on joukossa. Tärkeämpi kysymys olisi varmaan, että mitä tämä ihminen on tehnyt koulutuksen sijaan? + mistä syystä on jättänyt koulut käymättä?

kyllä se ihmisestä aika paljon kertoo. Kaikki tuntemani pelkän peruskoulun käyneet alle nelikymppiset on patalaiskoja ja yksinkertaisia. Eivät todellakaan menesty elämässä. Eivät käy edes töissä. Sitten viimeinen kasti on nää, joilta puuttuu peruskoulunkin päästötodistus. Ne istuu vankilassa...

ja ihan hyvin on mennyt. Vakityö, omistusasunto, menestyvä firma ja suht uus auto, velkaa yhteensä n 65t¿ ja omaisuutta eri muodoissa n. 80t¿.

Jossain välissä olis tarkotus opiskella lisää kunhan löytyy aikaa ja mahdollisuus mennä kouluun.

Ammattikin multa löytyy vaikka sitä ei ole koulusta hankittu.

ja sit menin suoraan töihin. Lapset on nyt tehty ja kasvatettu suht isoiksi ja nyt sit istun koulunpenkillä ja opiskelen itselleni ammatin. Kukin tekee sen niinpäin kun se on kullekkin sopivinta.Aika paljon kuitenkin on meitä aikuisopiskelijoitakin.

taloudellisesta tilanteesta huolimatta. On tuo varmaankin nykyisin aika harvinaista. Ensimmäiseksi tulee mieleen, että on outo tyyppi kyseessä.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat