Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

En otaa kantaa puolesta enkä vastaan,mutta...Ap esitti kysymyksen, että jos hän on pomo ja työntekijä hoitaa huonosti annetun tehtävän, onko hänellä oikeus antaa luunappi?

No ei kai.Mutta lasta pitää kasvattaa jotenkin ja pienen lapsen kasvattaminen ei onnistu pelkällä keskustelulla -johan sen nyt järkikin sanoo. Toistoilla ehkä (jonka kannattaja muuten itsekin olen, jos vaan pinna kestää. Aina ei kestä ;)).Entäpä jäähy, miksi ne sitten ovat hyväksyttäviä? Toimivia ne ovat ainakin! Mutta vastakysymys on, että :

Jos olen pomosi ja teet huonosti annetun tehtävän, saanko laittaa sinut jäähylle? Esim. minuutti per ikävuosi. Kolmekymppinen istuisi toimistossaan 30 minuuttia? Onko tämä oikeutettua? lapselle tai aikuiselle?Missä menee kasvatuksen raja? Missä on maalaisjärki? Miksi emme enää ole osaa luontoa ja kurita lapsiamme niinkuin vaiston varassa eläväteläimetkin? Nehän muuten kurittavat fyysisesti?Asiallista pohdintaa, kiitos!

Kommentit (16)

Meillä on aivan varmasti kova kuri, lapsemme tietää oikean ja väärän ja kunnioittavat muita ihmisiä.

Samalla saavat täyden rakkauden ja tuen elämässä, ilman väkivallan pelkoa.

Koskaan emme ratkaise asioita kurittamalla, silti lapsillamme on suhteellisen kova kuri.

Mutta me kasvatamme lapsemme ilman että heitä tarvitsee satuttaa.

Monet rankaisevat juuri tällaisissa tilanteissa, esim. sormille annetaan luunappi, jos lapsi luontaista uteliaisuutta noudattaessaan koskee johonkin, jonka käyttötarkoituksesta hänellä ei ole mitään käsitystä.Tästä tulee sitten helposti kierre. Lapsi katsoo syrjäsilmin, että huomaako äiti varmasti ja sitten tahallaan koskee, jolloin äiti kiljaisee ja syöksyy luo. Luunappi tietysti vähän sattuu, mutta paljon hauskempaa on se, kun äiti kiljaisee ja liikkuu lujaa :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tuossa ketjussa oli ihan virallista tekstiä miten lasta saa kohdella ja miten ei.

Lasta ei saa lain mukaan kurittaa fyysisesti, se siitä. SE ON LAKI!

Kukaan idiootti lapsensa kurittaja ei tuota lakia muuta.

Minusta tuo on asia mitä ei voi verrata kuritukseen -minkäänmuotoiseen! Ei opeteltavista asioista rangaista!Vierailija:

Lainaus:
Pieni lapsi ei esimerkiksi voi mitenkään ymmärtää, että koriste-esineisiin ei saa koskea. Hänen ei mitenkään kykene erottamaan, miksi lelua saa heitellä, mutta lasilintua ei saa. Siksi pitää opetella, mikä on oikea tapa silittää lasilintua (ellei sitä sitten suosiolla siirrä lapsen ulottumattomiin siihen asti, että lapsi pystyy esineiden eron hahmottamaan).
jos lasta ei saa nipata, koska aikuisiakaan ei saa. Niin miksi sitten jäähyt, syömään pakottamiset ja kaikki muut " kasvattajan" tehtävät ovat sallittuja, mutta ei tuo edellä mainittu esim. tukkapölly?Järkeviä ja pohdiskelevia perusteluja kaipaan, enkä mitään " mättöä" , että: " no niin ei vaan saa tehdä ja that`s it" .ap

lapsihan ei vielä voi ymmärtää kaikkia asioita ja siksi onkin väärin rangaista ymmärtämättömyydestä. Lapsihan vasta opettelee käyttäytymään ja toimimaan oikein eikä siis voida olettaa, että aina muistaisi tai tietäisi miten toimia. Aikuisten tehtvänä on sitten neuvoa ja opastaa.

ihminen ja eläin oppii, kun oikein tehdystä palkitaan ja väärin tehdystä rangaistaan.Haluaisin tietää miten nämä pumpulissa kasvattavat lapsiaan rankaisee? vai rankaisevatko ollenkaan?Olen edelleenkin sitä mieltä etten ota kantaa puolesta enkä vastaan tuohon fyysisesti kurittamiseen, mutta minusta on kuitenkin eri asia antaa tukkapölly esim. kerran vuodessa kuin esim. pestä lapsen suu saippualla kiroilun jälkeen. Minkä tuntuu ainakin tällä palstalla olevan aivan hyväksyttävä asia :Oaplasta pitää kasvattaa kyllä, kehittävästi niin että hän ajan kanssa ymmärtää syyt ja seuraukset ilman väkivallan pelkoa ja kipua.

Yleensä aikuista ei enää tarvitse kasvattaa koska hänet on jo kasvatettu tähän yhteyskuntaan.

Kuka edes voi verrata tässä asiassa lasta ja aikuista.

Lapsi on viaton.

Kyllä aikuinenkin ihminen putkaan päätyy jäähylle silloin kun riehuu niin että on vaaraksi itselleen tai muille ihmisille.Eläin taas ei osaa puhua joten onko sillä paljon muita vaihtoehtoja komentaa poikasiaan kuin näykkäisy tai vastaava? Ihmisistä suurin osa kyllä käsittääkseni osaa myös puhua joten lähtötilanne on hiukan eri eläimellä ja ihmisellä.

vaan kerron, miten koriste-esinettä katsellaan, ihaillaan, kuinka se on kaunis, tutkitaan sen pintaa hellästi silitellen, saatan itse ottaa sen hyvin hyvin varovasti käteeni osoittaakseni, että itsekään en siihen koske tavalliseen tapaan, ja sitten se laitetaan takaisin paikoilleen. Tätä kun on pari-kolme kertaa tehty, niin mielenkiinto on taatusti siirtynyt johonkin muuhun. Tuo esine ei ole enää " se kielletty juttu" , johon koskemalla saa äitiin äksöniä, vaan se, jonka ääressä on itse asiassa vähän tylsää...

En tiedä yhtään lasta, joka olisi " tullut kiltiksi" ruumiillisen kurituksen seurauksena, päinvastaisia esimerkkejä tiedän vaikka kuinka. Esikoiseni kanssa annoin aluksi luunappeja ja pieniä tukkapöllyjä, mutta sitten huomasin, että otteita olisi pitänyt koko ajan koventaa.Lähdin sitten etsimään muita keinoja, ja totesin, että ruumiillinen kuritus on laiskan vanhemman kasvatuskeino. Paljon paremman lopputuloksen saa järjestelmällisellä ja määrätietoisella toiminnalla. En kiellä turhia, mutta ne asiat, jotka kiellän, ovatkin sitten aina ja jokapaikassa kiellettyjä. Loppuja asioita opetellaan.Pieni lapsi ei esimerkiksi voi mitenkään ymmärtää, että koriste-esineisiin ei saa koskea. Hänen ei mitenkään kykene erottamaan, miksi lelua saa heitellä, mutta lasilintua ei saa. Siksi pitää opetella, mikä on oikea tapa silittää lasilintua (ellei sitä sitten suosiolla siirrä lapsen ulottumattomiin siihen asti, että lapsi pystyy esineiden eron hahmottamaan).

Syömään pakottamisessa ei olekaan mitään järkeä, eikä viisas kasvattaja niin teekään. Kuten ei myöskään kurita lasta fyysisesti. Vanhemmat ovat kasvattajia, niin myös opettajat. Mitäpä sanoisit, jos olisin lapsesi opettaja ja aina silloin tällöin löisin häntä esim. viivottimella sormille?

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat