Vierailija

Sivut

Kommentit (31)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

jokun tarkastaja ja mittasi maidon lämpötilan, jota oltiin muussiin laittamassa :) Oli ilmeisesti sopivan kuumaa, koska moitteita ei tullut...

riippumatta maidon lämpötilasta. Muussi syödään heti eikä minulla ole tapana lämmittää maitoa ennen juomistakaan.Mitä perunalajiketta muuten käytätte? Lapin puikula on se juttu. Muutoin muussi ei ole hyvää, teitpä miten teit.t: roilainen

Ikinä en ole maitoa kiehauttanu, ja aina on tullu erittäin hyvää ja tasaista muusia. Koskaan en tee muusia niin paljon, että se ei menisi kerralla kaikki.

" Ei sitä sen takia laiteta

vaan säilyvyyden takia. Jos kaadat kylmää maitoa, muussi pilaantuu nopeammin eikä sitä voi enää uudelleen lämmittää. Mutta kiehautetun maidon kanssa tehtyä muussia voi lämmittää.. "Ei tekemistä tasaisuuden kanssa ja kyllä laitan kotioloissa ihan jääkaappikylmää maitoa muussiin töissä en koskaan. Voi toki lämmittääkin just syötiin eilen tehtyä muussia ja oli kuohkeaa ja tasaista.Terv. Keittiömestari

Eli mikä tahansa ruoka ei säily hyvin (jos sitä on tarkoitus mahdollisesti tarjota uudelleen), jos on sekoitettu keskenään kuumia ja kylmiä aineita, eikä ole sen jälkeen kuumennettu kunnolla.Tämä pätee perunamuusiinkin, ja lisäksi maidon lämmittämisestä voi toki olla muita etuja :)

Maidonlisäämisvaiheessa muistan aina lapsille muistuttaa, että maidon pitää olla kuumaa, mutta kaadan kuitenkin suoraan purkista. Jotkut lajikkeet tosiaan liisteröityvätkin kylmästä maidosta, mutta ei läheskään kaikki. Jauhoisista lajikkeista tulee hyvä muusi, oli maito sitten kylmää tai kuumaa. Olen myös lämmittänyt seuraavana päivänä kylmään maitoon tehdyn muusin, eikä ole pöpöjä saatu, ainakaan sairastumiseen asti.

Muussia on tullut väännettyä kotioloissa, lounasravintolassa ja ravintolan keittiössä.1. Paakutonta muussia saat jos lajike on sopivaa soseuttamiseen.

2. Peruna on kypsää ennen soseutusta.

3. Yleiskoneeseen perunat ja sekoitusvälineenä vispilä ja mukaan voita mylly pyörimään ja kun on tasaista heität suolat sekaan ja lisäät kiehuvaa maitoa kunnes muussin rakenne on sopivaa.Tasaista aina.Kotona en kiehauta maitoa, muussi syödään heti ja jos jää laitan jäähtyneenä jääkaappiin ja lämmitän ennen tarjoilua.Joskus teen yleiskoneella ja toisinaan survon survimella ja jatkan sähkövatkaimella.

Tasaista aina.Terv. Keittiömestari

terveystarkastaja ja voin takuuvarmasti sanoa teille, että muussiin käytettävä maito pitää KIEHAUTTAA kunnolla. Eli uskokaa ammattilaisen sanaan enemmän kuin mutu -tuntumaan! ihmisillä olisi todella paljon oppimista elintarvikkeiden säilyttämisestä. Huh huh!

Jos laitat perunoiden sekaan kylmää maitoa, niin peruna kovettuu eikä soseudu välttämättä(!) tasaisesti. Ihan sama jos yrität jäähtyneistä perunoista tehdä muussia , niin eipä tule kovin tasaista/kuohkeaa.

Ei tarvitse lämmitellä kun ei läträä liikaa maitoa. Anoppi esim laittaa ihan liikaa maitoa ja muusi on sellaista melkein velliä. Mä tykkään itse kuohkeasta.

Vierailija:

Lainaus:


vaan säilyvyyden takia. Jos kaadat kylmää maitoa, muussi pilaantuu nopeammin eikä sitä voi enää uudelleen lämmittää. Mutta kiehautetun maidon kanssa tehtyä muussia voi lämmittää..
Kaikkee sitä kuulee.

Sellasta aihetta ei oo olemassakaan mistä tällä palstalla ei saada kinaa aikaseksi!! Ja sitten on aina näitä neroja, tyyliin ' ettekö te nyt tosiaankaan tajua....' Kyllä te ootte ihanii : D

vaan säilyvyyden takia. Jos kaadat kylmää maitoa, muussi pilaantuu nopeammin eikä sitä voi enää uudelleen lämmittää. Mutta kiehautetun maidon kanssa tehtyä muussia voi lämmittää..

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat