Seuraa 

minulla on 1,5 kk ikäinen vauva ja nyt hän on saanut flunssan. kovin on räkäinen mutta onneksi ei ole kuume noussu. onko kenelläkää tietoa millä saisi vauvan olon helpommaksi kotikonstein tai muutenkin mikä avuksi?kovin on räkää ja sitä kun ei kovin syvältä nenästä saa pois.. kiitos jo etukäteen :)

Kommentit (8)

laita vauvan sänkyyn patjan alle iso tyyny, jotta lapsen pää olisi vähintään 30 asteen koho asennossa, niin räkä ei tuki niin nopeesti nenää vaan nukkuminen helpottuu.

n.kymmenellä eurolla on Nenä-Friida, jolla imetään räkää vauvan nenästä. Meillä ollut kovassa käytössä, nyt tytöllä menossa varmaan kuudes räkätauti ja tolla imetään ja keittosuolaliuostippoja laitan ettei räkä pääse kuivumaan vaan valuu ulos. Hyvä keino on menää saunaan, noin pienellä varmaan pesuhuoneessa saunan ovi auki riittää, ja hengittelette kosteaa höyryä ni lähtee lima liikkeelle ja sit imet sillä nenä-friidalla, mut kandee tehä toi höyrytys hyvissä ajoin ennen nukkumaan menoa, esim jo päivällä jos mahollista, koska jos illalla käy ni yöstä tulee helvetti kun se räkä ei pääse makuuasennossa valumaan ulos, joten ajoissa tuo höyryttely.

Valkosipulin kynsiä pilkottuna 15den sukkaan ja sukka roikkumaan sängyn päätyyn, se avaa tukkosta nenää. Ja oon laittanut jo parin viikon iässä tytön sängyn päätyyn räsyyn vickiä(sitä voidetta mitä aikuisille laitetaan nenän alle ja rintaa mut ei siis vauvalle iholle!!!)ja räsyn siis johonki ulottumattomiin.

Pumpulipuikolla kannattaa myös pitää ne sieraimet kokoajan tyhjinä et happi kulkee.Pikaisia paranemisia!

Jade ja tyty kohta 9kk

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

olen kokeillut niistäjää ja suolatippoja ja vähän jo alkanut helpottaa ettei enää ole niin tukkoinen :) maanantaina soitan neuvolaan että josko tilais lääkärille aikaa.. harmillista kun noin pienelle tulee flunssa. en pysty imettämään niin tottahan heti bakteerit tarttuu vauvaan :(

Ja sitten voit laittaa sideharson sisään raakaa sipulia (siitä tulee kyllä karmee dunkkis!) ja pitää vauvan lähellä sitä - esim sängyssä roikkumassa).Jos ei ole kuumetta, niin ulkona on usein helpompi hengittää, eli vaunukävelylle.Syöttäminen vähän pystymmässä asennossa, ei ihan selällään maaten.Kylppäriin höyryä ja sinne istuskelemaan vauva kanssa.kovin kauaa ei pienen nuhaa kannata katsoa ilman lääkärikäyntiä. Oletko kokeillut niistäjää, jolla räkää saa pois? Niistäjiä löytyy erilaisia esim. apteekeista.

eli tahtoo valua häkkisängyssä jalkopäähän mykkyrään. Me saatiin kullanarvoinen neuvo lastenlääkäriltä kun poika sai flunssan alta viikkoisena. Neuvoi nukuttamaan turvakaukalossa tai sitterissä, ei kuulemma ole haittaa selälle yms. vaikka olisi koko yön. Ja kohotus pitää olla kunnollinen, mieluummin melkein 45 astetta. Meillä nukuttiinkin sitterissä melkein kaksi viikkoa ja auttoi kovasti.

Keittosuolaa, limaimua (olenpa lukenut että ihan omalla suullakin voi imeä lapsen nenän tyhjäksi), sipulia ja höyryä (esikoisella oli joskus vedenkeitin sängyn alla ja sitä laitettiin päälle pitkin yötä:)

lisään siis vielä et alle 3kk ikäiset pitäis aina viedä Heti lääkäriin, ei oo mikään vitsi vaan oikeesti kannattaa. Se on vielä niin pieni ja kaikki elintoiminnot kovin heikkoja niin ei kannata yhtään seurailla kotona vaan antaa lääkärin päättää kuuluko vauva koti-vai sairaalahoitoon. Me aikoinaan 2vkosen tytön kanssa neuvolan terkkarin ohjeen mukaan ootettiin neljä päivää, tyttö oli räkätaudissa ja neuvola oli sitä mieltä et ei hyödytä lastenklinikalle viedä. Mut lopulta päätin viedä ja kokeissa todettiin Rs-virus ja hapen puute, oltiin kolme vrk osastolla limaimuissa ja lisähapella, joten ei kannata vähätellä!Toivon teille paranemisia pian :)

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat