Seuraa 

Vinkkejä kaipailisin juuri 5kk täyttäneen vauvan yöunille menemiseen. Nukuttaminen on aina hirveän työlästä, helposti menee jopa tunti. Tyttö syö iltasoseen/puuron ja ottaa vielä tissiä, ja menee pikkuhiljaa iltapesuille. Valot on tässä vaiheessa asunnosta himmennetty, viemme vauvan omaan huoneeseensa ja rauhoittelemme häntä vähän sylissä, jos on levoton. Sitten laitamme hänet pinnasänkyyn.Rutiinit olleet jo pitkään samat, että ensin rauhoitetaan sylissä, sitten pistetään sänkyyn ja lauletaan unilaulu ja sit katsotaan mitä tapahtuu.. Yleensä aloittaa itkun tapailun jo heti sänkyyn laitettaessa, joskus jää kuuntelemaan laulua ja katselemaan sängystä huonetta silmät suurena, jolloin itku tulee vasta vähän myöhemmin. Itkun alettua alamme heijata sänkyä (sängyssä pyörät alla), johon rauhoittuu. Aluksi piti sänkyä heijata tosi kovaa, pelättiin että se hajoaa :D Nyt ollaan kolmisen viikkoa vierotettu kovasta heijaamisesta ja vaan "nykytetty" ihan pikkaisen.Kuvio menee aina samalla tavalla, että heiluttaessa itku tyyntyy, tyttö pistää peukun suuhun (ei oppinut koskaan tutille) ja pään unirättiä & sängyn laitaa vasten ja alkaa tehdä unta, mutta eipä mene kuin minuutti kun keksii ettei haluakaan nukkua, heittelehtii puolelta toiselle, tapailee itkua joka joskus yltyy ja yltyy. Pääsääntö on, että sen kovempaa heijaamista ei aloiteta, vaan tassuttelulla ja laulamisella yritetään saada rauhalliseksi ja nukahtamaan. Yleensä rauhoittuukin hiljaiseksi, mutta uni ei vain tule! Viuhtominen ja riuhtominen vaan jatkuu säännöllisin väliajoin, ja pienet kiljahdukset ja itkun tapailut myös. Jos itku yltyy huudoksi eikä tyynny, on tietty pakko ottaa syliin ja rauhoittaa, mutta tätä emme tosiaan tee turhan takia tai pienen itkun vuoksi.Sitten jossain vaiheessa rauhoittuu, ja näyttää nukahtaneen, joten lopetamme heijauksen, mutta ei kulu kuin minuutti ja itku alkaa. Ja kaikki alkaa taas alusta. Kun sitten lopulta tyttö on unten mailla ja nukuttaja poistuu huoneesta, voi vielä 20min päästä alkaa kuulua itkun tapailua, joka ei koskaan tyynny itsekseen vaan aina on ennen pitkää pakko mennä heiluttamaan sänkyä. Olen myös huomannut, että minun nukuttaessani vauva nukahtaa nopeammin, kun mies on vastuuvuorossa, niin se 1h on pikemminkin sääntö kuin poikkeus...Mitä ihmettä mahdamme tehdä väärin, ja koska vauvan nukutus rauhoittuu?? Tissille vauva ei ole nukahtanut kuin ihan pienenä, alusta lähtien ollaan nukutettu omaan sänkyyn ja aina heijaamalla. Tissin tarjoaminen kun saa aikaan vain raivokohtauksen. TOisaalta ihan hyvä, ettei tartte vierottaa tissille nukahtamisesta.

Toinen kysymys: yöunet alkavat aina n. klo 21 tai joskus vasta 22 ja tyttö syö 02-04 välisenä aikana tissiä kerran. Lopullisesti hän herää jo 05-06.30 välissä, ja joskus onnenkantamoisena saattaa nukkua vielä tunnin. Miksi yöunet jäävät aina näin lyhyiksi, 8-10h mittaisiksi?Päikkäreille sen sijaan meillä nukahdetaan hyvin, vaunuissa parvekkeella, uni tulee n. 2minuutissa laulun ja hyvin pienen heijaamisen jälkeen, vaunuissa vauva saattaa äännellä itsekseen ja nukahtaa omin avuin päikkäreille, mutta yönien kanssa ei koskaan. Päiväunet kestävät aina 2-3h ja niitä tyttö nukkuu kahdet. Sen jälkeen nukkuu vielä iltasella tunnin mittaiset torkut. Vielä kuukausi sitten päikkäreillekin nukahdettiin aivan hirveän huutoshown jälkeen ja nukuttiin vain tunnin pätkiä.

Kommentit (1)

:) tai siis oli vielä pari yötä sitten, nyt toinen yösyöttö tullut takasin kehiin, ks. viereinen ketju.Mutta meillä siis menee uudelleen nukkumaan tuon aamukuuden jälkeen ja herää vasta aika tarkalleen 8.30. En tiedä, millä nukkuu, olen itse vielä tuolloin niin väsynyt että laitan sen vain takaisin pinnasänkyyn, sinne se sitten nukahtaa kun aikuiset vetävät unta pollaan vieressä. Meillä on sälekaihtimet ja tummat paksut verhot makkarissa, liekö mitään vaikutusta tuolla mutta ainakin "yöolosuhteet" jatkuvat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat