Seuraa 

Meillä imetys sujunut tähän saakka ihan hyvin, mutta nyt muutamana päivänä ei ole enää oikeen huolinut rintaa, laittaa suun tiukasti kiinni ja kääntää pään poispäin ( on aika huvittavan näköinen ;) sitten kun annan tuttipullon alkaa tyytyväisenä juomaan..

Ihmettelen että näinkö aikaisin tosiaan vauva itse lopettaa imetyksen..Onko muita joilla on kokemusta tällaisesta? En osaa ratkaista lopetanko nyt sitten kokonaan imetyspuuhat ja siirrytään korvikkeeseen, vai yritänkö vielä.. Tuntuu kyllä hullulta väkisin tyrkyttää, ja kuitenkin näin " pitkälle" on jo päästy..

Neuvoja ja vinkkejä kaipailisin!

Kommentit (5)

Itselläni oli samanlainen tilanne, vauva alkoi raivota rinnalla eikä suostunut syömään 4kk:n ikäisenä.

Kokeilin kaikenlaisia kikkoja, imetystä kävellen, makuuhuoneessa, istualteen, makuulla, pimeässä jne. Välillä kelpasi välillä ei.

Helpointa oli lykätä tissi unisen vauvan suuhun. Eli imetys sujui öisin (jolloin sitten vauva tankkasikin 1-2 tunnin välein) ja aamuisin. Osittaisimetyksellä olimme jonkin aikaa, mutta rinnat eivät tähän sopeutuneet, vauvalle kun ei rinta kelvannut mitenkään säännöllisesti. Pumppailin omaa maitoa jota annoin pullosta ja korvikettakin annoin useasti.

Hermoja raastavaa oli kun jokainen imetyskerta oli itkua ja hammasten kiristystä. Joten päätin lopettaa imetyksen kokonaan. Se tuntui sopivan vauvalle, joka tykkäsi juoda pullosta.

Näin jälkikäteen ajateltuna päätös oli oikea, vaikka se silloin oli vaikea. Yksi syy rintaraivareihin taisi olla suihkutissit.

En oikein neuvoja osaa antaa kun itsekkin " epäonnistuin" , mutta teit sitten minkä päätöksen tahansa imetyksen suhteen niin se on juuri oikea teille molemmille!

Poika oli 5kk kun alkoi kääntää päätä pois kun aloin syöttämään. En muista kuka aikasemmin tuossa kirjoitti että uniselle vauvalle rinta kyllä kelpasi, meidän pojalle myös! Mutta päivisin ei tahtonut millään!Vähän aikaa jaksoin sitä ja tietenki samalla annoin korvikemaitoa pullosta. Poika oppi pulloon ja lopulta ei huolinut enää ollenkaan rintaa. Suu pysyi tiukasti kiinni. Ajattelin että maistuiko maito " pahalta" koska mulla alkoi menkat sillon ja siitä asti syöminen oli vaikeaa.No, eipähän tullut vieroitus oireita vauvalle, äitille kylläkin! Hyvin ollaan pärjätty pullon kanssa ja öisin ei herää kertaakaan kun illalla on saanut maidon ja puuroa.

Poikamme tosin oli iso jo syntyessään (4240g 52cm) ja tarvitsi ruokaa paljon. Ehkä se osittainen imetys ei pitänyt maidon tuotantoa yllä ja lopulta huomasin omistavani kaksi tyhjää " pussia" ... huoh :DAah.. menen pelastamaan mieheni inisevän pojan huollosta.. kaks päivää inissy lähes taukoamatta paitsi sylissä. Joko nyt ne hampaat?!?!?!napero ja konsta kohta 8kk

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Syökö kiinteitä jo? En tiedä mistä ois kyse, mutta meillä oli ajoittain sitä, että poika huusi ja raivosi rinnalla. Ainut keino meillä oli sitten odottaa hetkisen että oli kunnon nälkä. Siirryin myös pelkästään imettämään makuuhuoneeseen, istualtaan ei tullut yhtään mitään vaan poika irrotti jatkuvasti otteensa rinnasta ja söi huonosti:(. Nykyään imetän siis vain sängyssä mutta pakon edessä voi just ja just onnistua istualtaankin. Tosin meillä kiinteätkin jo pelissä, joten vauva pärjää pidemmän aikaa myös ilman rintaa.Oisko vauvalla jotain sammasta tms. joka koskee suussa ja siksi syöminen tekee kipeää? Tai tekisikö hampaita? Syömättömyys voi ihan johtua vain siitäkin! Pullostahan sitä maitoa tulee helposti joten siksi vauva voi suosia sitä jos suussa tuntuu oudolta...Mitään ohjetta en sulle kyllä osaa antaa.

Meillä oli myös viikon verran päiväpaastoa, eli poika ei syönyt päiväsaikaan lainkaan rintaa. Yöllä sitten maistui myös parin tunnin välein. Rinnat ei myöskään oikein meinannut sopeutua, kun illasta oli aina ihan Dolly Partonit ;O). Meillä oli jo myös kiinteät astuneet kuvioon yhden kerran illassa kasvissosetta.

Nyt sitten pojulle iski ripuli ja yhtenä hoitokeinona on koitettu rintadieettiä, eli ei annettukaan kiinteitä eilen ollenkaan. NOh ripuli ei hellittänyt, mutta rinta on kyllä tänään kelvannut tosi hyvin - jopa liian hyvin. Osasyy on varmaan sekin, kun vauva on kipeä ja kaipaa sitä imetyksen tuomaa läheisyyttä.Ehdin kyllä jo neuvolassa viime viikolla kummastella mokomaa yösyöppöilyä ja terkkari sanoi sen olevan normaalia ja kausiluontoista ja menevän ohi.näin meillä t. Hoobee ja poika 5kk + 4 pv

Hei!

Kuulostaa hyvin tutulta, meillä vastaavaa lakkoilua n. 4kk iässä. Voisin suositella soittamaan imetystukihenkilölle, mutta jos kynnys on liian suuri, lueskele ohjeita netistä.http://www.imetystukilista.net/faq/rintaraivarit.php

http://www.imetystukilista.net/faq/lakko.phpTuolta löytyy tietoa sekä rintaraivareista että lakkoilusta. Pullon tarjoaminen tuossa tilanteessa varmasti vieroittaa melko nopeasti rinnasta, mutta jos haluat edelleen jatkaa imetystä ja tehdä sen eteen töitä, onnistut varmasti -kun vain jaksat yrittää! Meillä lakkoilu meni ohi parissa päivässä, kun kannoin lasta paljon liinassa ja pidin muutenkin lähellä. Lisäksi nukuttiin vierekkäin. Pulloa en hänelle tarjonnut, vaan hän kyllä otti lopulta rintaa, kun oli riittävän nälkäinen. Unisena myös tissn tarjoaminen tuotti tulosta.Tsemppiä!T. Munakoiso + poika 13kk

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat