Seuraa 

MEillä on 3,5v poika joka on ollut vähän joka asiassa jäljessä ikäisiään. Kukaan ei ole koskaan sanonut että olisi häiritsevässä määrin, kehittyy vain vähän hitaampaa. Nyt olen alkanut itse pohtia että onko joku " vika" kuitenkin. 2,5 vuotiaana sanoja oli ehkä 10 ja saatiin lähete puheterapiaan jossa käytiin pari kertaa. Puheterapeutti oli tyytyväinen pojan puheeseen eikä nähty aiheelliseksi mitään kummempia tutkimuksia. Puheenymmärtäminen on minusta hyvä vaikka ei kyllä oikein aina meinaa tajuta kun selittää että jotain on vaikka selän takana. Toistelee vain mitä, missä. Sanoja on tullut paljon lisää ja lauseitakin tulee mutta puhe on aika epäselvää. HArvempi vieras saa häneen puheestaan selvää. Keksii tosi paljon omia sanoja joita me tietysti ollaan opittu ymmärtämään eikä suostu vaihtamaan sanaa toiseksi. Esim ulos on ois, alakerta aakka, väärinpäin vääränpäällä ym. Lisäksi taivuttaa sanat ihan miten sattuu. Kertokaapa nyt viisaammat mistä tässä on kyse vai onko ihan normaalia??

Kommentit (8)

Heippa !

Mulla on nuorin poika nyt 2v ja 10kk ja hänellä on n. 25 sanaa vasta ja on myös kehittynyt kokoajan perässä sisaruksistaan. Ymmärtää ja toimii ohjeiden mukaan, mutta oppii hitaasti puhumaan. Meillä on käyty nyt 5 kertaa puheterapiassa ja saatiin näin aluksi kymmenen kerran jakso. Puheterapeutti käy myös päiväkodissa, jossa tehdään oma osa kielen aktivoimiseksi ( kuvat, tukiviittomat jne.) Me saimme suosituksen ennen foniatria pyytää neuvolalääkärin aikaa 3 v. tarkastuksen yhteyteen, jotta saisimme lähetteen Husiin kokonaiskehityksen arviointiin. Näin meillä !

Niihin aikoihin sattuivat korvien putkitus, kielijänteen katkaisu ja puheterapia sekä tukiviittomat. Tilanne sitä ennen oli samankaltainen kuin teillä. Nyt pojan ollessa viisi vuotta tilanne on hyvä. Soinnilliset kirjaimet puuttuvat, mutta ymmärrettävää puhetta tulvii riittämiin :-)Tsemppiä ja puhtia!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sanotaan, että jos lapsi ei puhu 2-vuotiaana on syytä huolestua ja jos lapsi ei puhu vielä 3-vuotiaana on syytä tutkia. Yritä ihmeessä saada lapsi puheterapiaan. millainen terapeutti hänet on kotiin lähettänyt...

Meillä kuopus 3v5kk kävi viime kuussa ekana kuulontutkinnassa, nytten käyty Foniatrilla ja psykologilla.Kuulostaa teidän lapsen " oireet" samanlaisilta.tsemiä ja jaksamista !

Puheterapiasta ei ole paljoakaan hyötyä, jos lapsi ei kuule. Meillä oli lapsella viikoittaista puheterapiaa aina 2,5-vuotiaasta saakka, mutta vasta sitten kun poika sai kuulolaitteet, puhe tuli ymmärrettäväksi.

omasta mielestäni lapsellasi kielellinen erityishäiriö. siis ei enään selity hyvänlaatusella puheenkehityksen viiveellä.

vääränlaisia sanoja ja lapsesi ei taida ymmärtää takana käsitettä.

missä kysymys on kuitenkin 3v. puheenkehitystä.

2.5v. pitäisi kyllä osata enmmän kuin 10 sanaa. ei siihen ainakaan voi tyytyväinen olla.

lapsesi saisi puheterapiaa, jos pääsisi foniatrille tutkimuksiin.

Tässä sitä taas ollaan. Millainen ammatillinen ryhti teidän puheterapeutilla oli/ on? Vai oliko kaupungin/ kunnan varhaiseen puuttumiseen vaadittavat varat lopussa?Eli nyt vaan " hattu kourassa" vaatimaan lisää puheterapiaa- nyt lapsi vielä oppii, mutta jos odotatte kouluikään, on pulmia tiedossa- kiusaamista, oppimisvaikeuksia jne.Hienoa, että luotat äidin vaistoosi! Jos teillä on vakuutus, saatte toki yksityistä puheterapiaa (kallista), mutta kunnallista kannattaa ensin yrittää - oikeus siihen kuuluu perheellenne ja lapsellenne.

Jos lapsi ei kuule kunnolla niin puhe on epäselvää, sanojen alkukirjaimet vääriä/ jää kokonaan pois/ vaihtuu.

Neuvolasta/ puheterapeutilta pyydä lähete kuulontutkimuksiin!!

Meillä pt pyysi kuulontutkimusta osastojaksolla joten sen tarkemmin en osaa neuvoa...

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat