Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Lapsella todettiin keväällä siitepölyaikaan astma. Ei olla juuri muutoin tarvittu lääkettä kuin ihan satunnaisesti. Nyt kuitenkin flunssa ja sen yhteydessä tarvittiin. Muutama päivä meni jo paremmin, mutta viime yönä poika yski aikalailla ja nyt vähän väliä. Vinkunoita ei kuulu eikä hengitys ulospäin vaikeaa. Annoin pari suihketta avaavaa (Ventoline 0.1mg) 18.30. Poika yskii vain. Annanko lisää ja kuinka paljon?

Kommentit (18)

Joskus on meilläkin lapsella ollut sellainen hakkaava yskä ja se on kyllä vaatinut antibioottikuuria. Tuo ventoline-annostus kuulostaa aika hurjalta. :S Briteissä oli tyttö kuollut vissiin vuos sitten Flixotiden yliannostukseen, jonka lääkäri oli määrännyt.

On ohjeistettu ristiinreagoinnista ja siihen päästykin jo tutustumaan omenan, persikan, luumun myötä. Tänään on jostakin tullut yksittäistä nokkosrokkopaukamaa silmän alle, mutta ei käsitystä mikä aiheutti. Eka kerran tuli aamupalan jälkeen. Aamiaisella oli kaakaota ja sämpylää. Myöhemmin tuli toisen ruoan yhteydessä, jossa oli kyllä mausteena selleriä. En kyllä tajua, mistä johtuu. Onko edes ruoka-aineesta vai mikä, mutta heti ruokailujen jälkeen/aikana on ilmaantuneet.En nyt antanut lisää lääkettä, vaan seurataan tilannetta. Ymmärrän, että hankalassa astmakohtauksessa voi joutua antamaan enemmänkin, mutta tuo yskäjuttu just mietityttää, että minkälaisia ohjeita te muut olette sitä varten saaneet? Kun eihän siinä ole henki sinällään hirmu ahtaalla.Huomenna tietty voin soittaa ääkärille. Meillä on myös hoitavaa, mutta sitä määrättiin silloin siitepölyajaksi. En nyt antanut flunssan tullessa, kun ajattelin, josko pärjättäis ilman kortisonia.t:apSisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

silloin, kun koivun siitepölykausi loppui. Nyt flunssan tullessa emme sitä aloittaneet.Poika on juonut vaikka kuinka kauan kaakaota ja aika säännöllisesti. Voisiko allergisoituminen sille tapahtua vasta nyt?T:apNiin, ja kiitos kaikille, jotka olette vastanneet!

meillä on neljä lasta joista kahdella on astma. olen itsekkin antanut toiselle pojista astmalääkettä kun yskä palasi. Lääkärissä tutkittiin ja todettiin pojalla keuhkokuume, joten ei ihme ettei tuo lääke auttanut. Flunssan yhteydessä astmalapsi sairastuu herkemmin muihin keuhkosairauksiin, joten menkää ihmeessä lääkäriin jotta saatte oikeaa hoitoa.

5 vuoden kokemuksella aiheesta. Ei se ole sellaista, että saisi antaa miten vain. Se laajentaa keuhkoputkia. Ja sivuvaikutuksena lisää sydämentykytystä. Jos lapsi saa yliannostuksen, sydän tykyttää siis tuhatta ja sataa, josta voi seurata vaikka kuolema.Jos yskä ei ole laantunut, niin sitten se on lähdettävä päivystykseen. Itsekin olen lapsen kanssa käynyt monituisia kertoja, joskus otettu osastollekin, kun kolmekaan spirallista lääkettä ei ole apua tuonut.2

itseksesi lopeta kortisonilääkitystä. Astma tarkoittaa, että keuhkoissa on pysyvä tulehdustila. Kortisoni lääkitsee juuri tätä. Älä omin lupines käy lääkityksiä lopettamaan. Voi olla, että sairaus pahenee ja sitten tarvitaan järeämpiä annostuksia jne.Vie lapsi nyt lääkäriin. Eihän hän varmaan saa nukuttuakaan tuolla tavalla!

Infektion ollessa päällä meillä on ohjeena että hoitava lääke tuplataan. Tuossa joku aiemmin kertoi että astma tarkoittaa keuhkoputkissa olevaa jatkuvaa tulehdusta ja sitä lääkitään hoitavalla kortisonia sisältävällä lääkkeellä.Jos teillä on tuota hoitavaa olisin aloittanut sen samaan aikaan kuin flu oireet alkoivat.Jos lapsella on vaikeuksia olisi paikallaan kuunteluttaa keuhkot kun asia on niin että niitä ongelmia ei kuule ilman stetoskooppia. Voi olla että uloshengitys on kuitenkin vaikeutunut.Avaavaa ei saa antaa kuin neljän tunnin välein.Meillä on kolmea erilaista lääkettä avaava, hoitava ja edellisten yhdistelmä jota käytetään pakkaskausina ja flunssa oireiden ilmaannuttua.Tarkkaile ilman paitaa lapsen hengitystä vetääkö kuopalle rintakehää ja kylkiluiden välejä. Silloin oikea paikka on ehdottamasti päivystyspoliklinikka.Outoa ettei hoitavaa käytetä jatkuvasti jos astma on diagnosoitu.

astmaan ja allergioihin. Toisaalta tuntuu, että kysymyksiä meille ainakin jäänyt, joten ehkä uusi tapaaminen paikallaan. Astma oli akuuttina koivun aikaan ja sen jälkeen ei juuri ole käytetty lääkitystä, kun toiveissa oli, että josko olisi vain siitepölyajan juttu. Nyt kuitenkin flunssan yhteydessä samaa jatkuvaa yskää ja välissä henki vähän ahtaalla. Eli ilmeisesti meidän sitten jatkossa tarvii aloittaa hoitava myös flunssien yhteydessä.

että antaa 3suihketta 20 min välein*3, mikäli astmakohtaus vaikea. Kysyin kuitenkin täältä, kun henki itsessään ei kuulosta olevan ahtaalla, mutta yskä on se, mikä ei vain tunnu laantuvan.T:ap

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat