Mistä tietää että onko oikeasti masentunut???

Vierailija

Olen huomannut että aika herkästi yleislääkärit antavat lääkkeitä tähän sairauteen. Entä jos onkin kyse jostain muusta sairaudesta? Mitkä ovat selkeitä masennuksen oireita, sellaisia jotka vaativat lääkityksen aloittamista?Itse olen kokenut aika kovia viimesen parin vuoden aikana. Välillä tuntuu että ei jaksaisi enää yhtään mitään :( Sitten on taas päiviä jolloin " elämä" hymyilee. Varsinainen ongelmani on valtava väsymys. Nukun yöni hyvin mutta siltikin nukuttaa ihan hirveesti... On tosi voimaton olo, ei saa oikeen mitään aikaseksi. Ja taas toisina päivinä teen hommia ihan hirveesti. Mulla on lievä kilpirauhasen vajaatoiminta. Muita sairauksia ei ole taustalla.Tosi usein mietin että miten ihmeessä toiset ihmiset jaksaa tehdä niin paljon kaikenlaista?! Vaikka lapset olisivat valvottaneet, työssä olisi rankkaa jne. Silti he vaan jaksavat hymyillä ja tehdä ties mitä... Itse olen työttömänä ja lapsikaan ei enää valvota. Jos sattuu sairastumaan ja joudun valvomaan niin olen aivan mielettömän poikki valvomisen jälkeen! En voisi kuvitellakkaan että menisin esim. töihin niin väsyneenä!!!Mistä tietää että ihminen on masentunut?

Kommentit (14)

määrätiin toistakymmentä verinäytettä. Sitten varasin ajan omalääkärille ja kävimme läpi koetulokset ja hänelle sitten avauduin. Oli kyllä yllättävän kiva lääkäri tk-lääkäriksi. Lääkkeen aloitin eilen ja uudelleen menen omalääkärille 3 viikon kuluttua jolloin katsotaan onko lääke ym alkaneet vaikuttaa.Rohkeasti lääkäriin vaan!! Itse meinasin vielä eilen aamulla perua ajan mutta onneksi mies ei antanut.t.5

Ei kai vaan joku yleislääkärin planttu ole sinulle sellaista väittänyt jos TSH ja T4v arvosi ovat rajoilla tai hiukan niiden yli?Jos on, niin äkkiä sitten sisätautien erikoislääkärille tai jollekin fiksulle yleislääkärille joka ymmärtää kilpirauhasen vajaatoimintaa. Itselläni oli myös arvot " rajoilla" ja sain vuosikaudet kärsiä ennen kuin älysin vaatimalla vaatia itseni kunnolliseen hoitoon.Nykytutkimusten mukaan naiset voivat parhaiten silloin kun TSH on 1,2-2. Tuo kilpirauhasen mahdollinen vajaatoiminta voi todella aiheuttaa sinulle tuon väsymyksen ja saamattomuuden, masentuneisuuden tunteen.

" Voisin kysyä, että oletko omasta mielestäni luonteeltasi ylihuolehtija, pessimistinen, herkkä, surumielisyyteen taipuvainen, melankolinen tms?" Olen kyllä muiden seurassa iloinen ja seurallinen yms. Mutta muuten nuo piirteet sopivat täysin minuun.Olen myös sellainen että minulle kaikki läheiset purkavat ajatuksiaan. Olen kuin joku psykologi heille! Kyllä minä autan sen minkä osaan ystäviäni mutta joskus tuntuu siltä että joku voisi kysyä minulta että miten minä voin, että voisiko minua jotenkin auttaa...ap

Mulla ei ole ollut koskaan tuo TSH korkealla. Vaan ainoastaan tuo T4V on ollut 9-13, vähän alakantissa. Ja kun oli tuon 9 niin lääkitys aloitettiin. Olen käynyt sisätautilääkärillä ja mitään ihmeellistä ei muuten löytynyt.ap

Itse olen vuosia pitänyt kaikenlaista sisällä ja nyt sitten ei enää kontrolli tahdo pysyä. Toki nytkin selviäisin varmasti ilman lääkkeitä mutta olisiko enää kauan rakastettava vaimo ja äiti. Oliko minulla enää minkäälaista tuntumaa itseeni?Eilen avauduin ekaa kertaa elämässäni lääkärille. Yritin pitää kontrollin mutta yhtäkkiä aloin vain itkeä. Lääkäri kyseli ja minä puhuin. Siinä taisi mennä muutaman ihmisen aika mutta lääkärin huoneessa olo alkoi helpottua. Oven avaaminen oli kuitenkin kamalaa. Minä itkusta silmä turvonneina ja ulkopuolella penkit täynnä tämän tuppukylän kasvotuttua väkeä. Kotona oli onneksi mies vastassa jonka olkaa vasten sain tätä niin nololta tuntunutta avautumista itkeä. Mies halasi ja sanoi" ei kuule sun aina tarvii olla vahva." Illan mitaan olo helpottui ja tänään on ollut tosi hyvä fiilis siitä että uskalsin avautua ja hakea itselleni apua.t. 4

Sain lääkkeeksi sepramia 1 20mg tab/pvä. Kilpirauhasarvot olivat S-TSH 1,6 ja T4-V 10. Lääkäri sanoi että arvot hieman matalat ja voivat aiheuttaa tuon väsymyksen mutta ei nyt lähtisi hoitamaan kilpirauhasasiaa vaan antoi tuon mielialalääkityksen.

Viimeksi mun kilppari-arvot on katottu keväällä. Ja silloin T4V oli sen 11. T4V on ollut ylimmillään 13 ja silloin olo oli tosi hyvä mutta jostain syystä sydän ei tykännyt vaan alkoi ikävät rytmihäiriöt. Niiden kanssa sitten kärvistelin vuoden päivät ja lääkitystä pienennettiin ja sydänkin on rauhottunut sitä mukaa. Mutta väsymys on kyllä selvästi pahentunut ja tullut takaisin. Ja kun on henkisesti ollut niin rankkaa niin toki sekin syö ihmistä!!!Mihin varaisin ajan? Missä saisin purkaa pahaa oloani? Ehkä se tosiaan helpottaisi jos saisin kertoa että mitä olen kokenut ja miltä minusta oikeasti tällä hetkellä tuntuu. En jaksa enää esittää vahvaa ja näytellä kuinka kaikki on kuitenkin hyvin jne.ap

Hoidettiinko se vajaatoiminta alkuvaiheessa lääkityksellä normaalille tasolle? Eli siis otettiin labroja useampaan kertaan esim. kuukauden-parin välein? Kuinka usein nyt käyt labrassa?Musta tuntuu, et sun täytyisi nyt ensisijaisesti päästä juttelemaan jonkun kanssa asioistasi. Kannattaisi varmaankin yrittää aloittaa juttelu siitä lääkäristä. Mun mielestäni se pilleripurkki masennukseen ei juuri nyt ole sulle paras vaihtoehto, vaan sun täytyisi saada käsitellä nuo mieltäsi painavat asiat ammattiauttajan kanssa.Voimahali sinulle, toivottavasti saat asiasi ja ajatuksesi kuntoon.

somaattisia testejä kun en meinannut uskoa, että masennus olisi palannut muutaman vuoden tauon jälkeen. Nyt olen saikulla masennuksen takia ja tietenkin harmittaa kun päästi itsensä näin huonoon tilaan :(

Eli sinuna menisin heti sinne lääkärille ja kertoisin rehellisesti ongelmistani. Meneehän siihen mielialalääkkeidenkin mielialaa nostavaan vaikutukseen viikkoja ellei jopa kuukausi. Lisäksi aikaa menee jos lääkitystä joudutaan vaihtamaan moneen otteeseen.

Voisin kysyä, että oletko omasta mielestäni luonteeltasi ylihuolehtija, pessimistinen, herkkä, surumielisyyteen taipuvainen, melankolinen tms?

oletko netistä lukenut masennuksen oireista? jos noita oireita olet kuvaillut lääkärillesi niin hän on tehnyt diagnoosin sairaudestasi ja määrännyt lääkkeitä sen mukaan. masennus on siis sairaus jos et vielä tiennyt. sairaus muiden joukossa ja siinäkin on oireensa :)

En ole siis käynyt lääkärissä " valittamassa" oireistani. Itse tässä vain pähkäilen että mistä voisi olla kyse? Oloni oli kyllä aika samanlainen kun mulla todettiin tuo kilpirauhasen vajaatoiminta. Ja kun lääkitys aloitettiin niin väsymyskin helpotti ja sitä mukaa koko eläminen. Pitäis varmaan ensimmäiseksi otattaa uudet kokeet jos vaikka arvot on alakantissa ja lääkitystä pitäis lisätä. Mutta epäilyttää vaan että taustalla olisi jotain muutakin? Mietin että missä määrin ihminen saa surra asioita niin että se on vielä " normaalia" . Mulle on siis tapahtunut aika ikäviä asioita ja ne tietenkin pyörii mielessä. Missä vaiheessa sitä pitäisi huolestua omista ajatuksista ja osata unohtaa ja jatkaa elämää? Nämä mun jutut taitaa olla aika sekavia kun on niin vaikeeta selittää vieraille että mistä on kyse. Viimeksi kun lääkärissä olen käynyt niin minulta kysyttiin että miten jaksan kaiken tapahtuneen jälkeen ja mä vastasin että ihan hyvin vaikka välillä onkin vaikeaa. Mä taisin osittain kyllä valehdella sille. En kertonut että miltä oikeasti tuntuu, enkä taida siihen pystyä :( Ei lääkäri sen enempää sitten kysellyt.

Vierailija

En tiedä mutta tuntuu että itellä ois masennus, itkettää koko ajan väsyttää ja on vaan koko ajan alakuloinen olo:( en uskalla sanoo kellekkään ku muut olis vaan et " joo ei sulla mitää oo" en vaa haluu sanoo.. oon tehny masennus testejä netissä ja niistä on tullu että lievä masennus:(( mitä mä sit teen??!

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat