Seuraa 

Hei kertokaapa hassuimpia kysymyksia tai kommentteja mita olette ulkomailla asuessanne Suomesta tai suomalaisuudesta kuulleet?

Itseltani takalainen (USA) kysyi tuossa muunnoin etta" onko teilla Joulua Suomessa?" Ja kun vastasin etta tottakai, han jatkoi etta " ihanko samana paivanakin? "Teki mieli tarttua kurkkuun ja ravistaa, :):) heheheh.Kerran yksi teinityttonen kysyi etta onko meilla hedelmia Suomessa ollenkaan.Sivut

Kommentit (36)

siellä vietetään joulupäivää, eli joulukuun 25. Joulukuun 24 on vielä tavallinen tyopäivä ja suurin osa kansasta on koko päivän toissä. Jotkut firmat antavat tyontekijoiden tehdä puolipäiväistä tyotä silloin. Useimmat eivät.

jotkut " asiantuntevat" sitten innoissaan heti kehumaan etta kylla ne fjordit on niin kauniita! Niin, kauniita eittamatta ovatkin, mutta eivat Suomessa!Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Erään pienen paikan kaupan täti kysyi, että kun en ole niin hyvä maantiedossa, niin kerroppas missä se Suomi sijaitsee? Onko se siinä Puolan kupeessa. No kerroin, että Suomi on pohjoisessa ja sijoittuu Venäjän ja Ruotsin väliin. Nainen katsoi hönttinä minua ja sanoi, että niin en todellakaan ole hyvä tuossa maantiedossa ja huomasin, että Ruotsin ja Venäjän mainitseminen ei ollut auttanut pätkääkää asiaa =)

Hei,olin Englannissa kielikurssilla kymmenen vuotta sitten ja silloin minulta kysyttiin onko Suomessa sähköä ja televisiota. Kerroin heille vitsin, että jos lähettävät paketin Suomeen, pitää se sitoa hyvin, etteivät jääkarhut revi pakettia auki. He ottivat vitsin tosissaan...Britanniassa lehdessä oli arvonta Suomen matkasta. Alla luki teksti: Matkalle ei voi ottaa vauvoja mukaan kylmyyden takia.Tuntuu, että Suomi-tietoisuus paranee vuosi vuodelta eli yllä kuvailemiani kysymyksiä ei enää kuule.

Kyllä tämä ketju taitaa olla ihan huumorilla laitettu, ei kukaan oikeasti odota, että koko maailma tietää jokaisen yksityiskohdan suomalaisesta kulttuurista tai huvittavista tavoistamme...Itselläni ei ole yhtään sen " hauskempaa" mukaan heitettäväksi, ihmiset tietävät yllättävän hyvin Suomen sosiaalisena hyvinvointivaltiona sekä Nokiasta myös tunnetaan. Viime viikolla ensimmäistä kertaa tuli kysymys, josko meillä on pingviinejä, mutta otin sen lähinnä vitsinä. Suurin osa ihmisistä ei kuitenkaan tiedä juuri mitään Suomesta, elleivät satu olemaan eurooppalaisia. Niin no, nythän tietävät myös että pääministerimme on tökerö koulupoika naisasioissaan...

Epailykset mun 100% suomalaisuudestani on erittain yleisia, kun en ole blondi ja sinisilmainen. Arvailevat mista maasta toinen vanhemmistani on kotoisin..

Noin 10 vuotta sitten nuori saksalaispoika kysyi: " Onko Suomi osa Venajaa vai onko se oma saari?" Hmm... noista vaihtoehdoista kai se saari...

Monet luulevat suomen kielen olevan esim. englannin murre.

Eras meksikolainen taksikuski uteli alkuperaani ja kun sanoin olevani Suomesta, oli varsin tietavaisen nakoinen ja alkoi kysella miten selvisimme tsunamista...

6 kk paivaa 6 kk yota on tuttu harhaluulo, samoin ikuinen talvi eli aina lunta maassa, vai mita?

" Eiko Suomessa ole melkein kaikilla miehilla parta?" kyseltiin Meksikossa myos ja " Onko Suomessa karhuja?" " Kylla" " Ai niin tietysti, niita valkoisia."

Useimmiten Suomen kuvitellaan sijaitsevan Yhdysvalloissa tai Aasiassa.

- USA:ssa ihmeteltiin, etta missa osavaltiossa Finland on.

- Ranskassa eras halusi brassailla maantiedon osaamisella, esitteli kartasta, missa on suomi, ruotsi, tanska jne. Muuten ihan hyvin, mutta ehdotti, etta Kuolan niemimaa Suomen oikealla puolella on Hollanti! Tsiisus, sanoin, etta Hollanti on kylla paljon lahempana Ranskaa kuin Suomea.

- Ystavaltani kysyttiin New Yorkissa, etta kaytetaanko SUomessa vaatteita? Ystavani vastasi, etta ei, vaihdamme vaattet aina paalle lentokoneessa Helsingin ja New Yorkin valilla, jotta Yhdysvaltojen rajaviranomaiset eivat hatkahtaisi.

- Ranskalaiset kyseli jatkuvasti jaakarhuista ja nukummeko viela igluissa

- Meksikolaiset eivat voi ymmartaa, etta vauvaa nukutetaan ulkona. Kysyvat, tehdaanko sita siksi, etta " vauvat karaistuvat kylmaan" . Hammastyvat suuresti, kun kerron, etta vauvat tosiaan nukkuvat paremmin ulkona. Lisaksi ihmetyttaa suuresti, etta vauvoja ei kapaloida naamaa myoten lukuisiin villasaaleihin, kuten meksikolaiset tekevat kesahelteillakin. Samoin heita ihmetyttaa, etta tyttovauvoilla ei ole korviksia, luulevat tyttoamme aina pojaksi.

- Juuri kukaan (eurooppalainenkaan) ei tunnu tietavan, etta Suomi on EU:ssa

- Yhdysvaltalainen vaihtarimme luuli saunassa, etta loylynheittokauhalla horpitaan vetta suuhun eli kiulu on " juomabaari" saunassa, kun on niin kuuma. Se oli mielestani tosi suloista, en ollut koskaan tullut ajatelleeksi asiaa silta kantilta.Joku kertoi, etta meksikolaiset ihmetteli tsunamia. Meksikossa oli tosiaan silloin aina isot uutiset ja listat kuolleista kansalaisuuksittain eli aina Suomi-lippu ja kuolleiden maara. Eli ei ihme. Minulta kyseltiin asiaa monesti, mutta musta se oli sympaattista myotatunnon osoitusta.

joo- eihän sulla voi olla kylmä kun olet suomesta! joka syksyinen ja talvinen virsi, ja on ollut joka maassa. Se kyllä olisi kiva jos ekat 25vuotta olisi voinut kerätä kylmyyden sietokykyä plakkariin, ja sitten keskieuroopassa tepastella kesät talvet hamosessa :-) säästyisi paljon rahaa.Etenkin englantilaiset ihmettelivät kun manasin kämpän kylmyyttä, mutta kun suomessa se kylmyys on ulkona ja asunnot mukavan lämpimiä!yksi oudoimmista keskusteluista suomesta englantilaisen yliopiskelijan kanssa:what language do you speak in Finland?

" Finnish"

English? so you speak English in Finland.

" no, we speak Finnish language in Finland"

But it is like English then? or is it like a different language than english?ehkä se oli kovin hämmentävää että puhuin itse sillä hetkellä englantia, mene ja tiedä. Vaikea sanoa että upposiko tämä suuri revelation että Englanti ei ole suomen virallinen äidinkieli. ... enkut ja niiden siirtovalta ambitiot :-)

eraan toisen vaihto-oppilaan isantaperheen aiti totesi minulle, etta mahtaa se olla rankkaa aidilleni pesta kaikki pyykit kasin. Han siis oletti, ettei meilla tietenkaan ollut pyykinpesukonetta. Han myos oletti, etta kaytamme Suomessa vain lumikenkia . :)Kysyttaessa lemmikeista kerroin, etta meilla on kaksi jaakarhua takapihalla ja taydesta meni. :)

...Ei nyt ihan kommentti Suomesta, mutta... Olin vuosia sitten katsomassa Lontoossa musikaalia " Jesus Christ Super Star" ja väliajalla joku täti oikein kunnon amerikkalaisella korostuksella mietti kaverilleen: " Do you think this has a happy ending?"

hampurilaisia:-)

Miehelläni oli kerran työpaikalla meeting-huoneessa oma kannettava, jossa on suomenkieliset ohjelmistot. Eräs sihteeri oli mennyt ihmettelemään konetta. Tuntevat siis tämän naisen kanssa hyvin ja nainen tietää, että mieheni on Suomesta. Nainen kysyi, että mitä ihmeen kieltä tämä on. Mieheni vastas, että mitä luulet. " Venäjää" , nainen ehdotti. Mieheni katsoi vissiin aika kummasti ja sitten nainen keksi ehdottaa " eurooppaa!"

kylla Suomessakin joulu on 25. joulukuuta, ihan niinkuin muuallakin|! Se etta lahjat saadaan ja kikku syodaan jo jouluAATTONA (24) ei sita asiaa muuta. ;-))Kerran juhlin uudenvuodenaattoa hollantilaisen tyton kanssa Italiassa. Kun kello oli jotain 23.05, heitin siina etta pitaakin soittaa kotiin (Suomeen), kun heilla on jo se uusi vuosi, ja kysya milta se uusi vuosi vaikuttaa... han ihan hermostui, etta ei voi viela olla uusi vuosi, kellaan, vaikka miten yritin selittaa aikaeroa yms... :-))Muita on just nuo " onks siella jaakaappeja kun siella on niin kylma" tai asiantunteva " niin, Suomi, siellahan on 6 kk pimeaa ja 6 kk valoisaa, eiko niin?" Selita siina sitten etta Suomi ei ole ihan sama kuin pohjoisnapa....

Kerran kuntosalilla (USAssa) joku kysyi mista olen ja sanottuani olevani suomalainen niin kysyi oliko mulla puukko mukana. Mistakohan tiesi meidan pohojalaasten tyylista :DOn tullut muutaman kerran jotain suomi faneja vastaan, jotka tietavat ihan hirveesti jostain talvisodasta tjmv. Aika pelottavia.kerran vertailtiin kokemuksia " ulkomaalaisten" kommenteista, ja molemmat ovat lopenkyllästyneitä votkan juomisen hehkuttamiseen. Se on melkein aina se ensimmäinen asia mitä todetaan, ei edes kysytä, vaan todetaan, että Suomessahan sitä votkaa juodaan ihan hervottomasti. Jep jep, jo aamusta asti minäkin aloitan, heitin kerran, ja tää kroaatti mimmi siitä yltyy riekkumaan että " I knew it, I knew it. v$$$n idiootti. Kyllä asian laidan korjasin myöhemmin. Mutta se ottaa päähän, oikeasti.Toinen fakta joka tällä hetkellä suomesta tiedetään on korkeat itsemurhaluvut, se on tullut ainakin tänäsyksynä järjestään vastaan. Onkohan sitten joku kansainvälinen tutkimus taas julkistettu, en tiedä. Toinen kiva keskustelun ja selittelyn aihe.Ja joulupukki ei tosiaan tule suomesta, vaan Grönlannista tai pohjoisnavalta. Kukaan ei puhu edes enää lordista, ja ovat yllättyneitä kuullessaan rasmuksen, himin tai nightwishin olevan suomesta, vaikka biisit tuntevatkin hyvin.Toisaalta yllättävän paljon ihmiset ovat käyneet suomessa esim työmatkoilla, eri kaupungeissa ja muistavat nimetkin hyvin, vielä vuosien kuluttua, ja nykyään joka toisella tuntuu olevan edes yksi tuttu tai sukulainen jolla on suomalainen tyttö-tai poikaystävä!Olen kyllä kuullut myöskin että en tosiaan voi olla suomesta kun en ole blondi. Ei sitten :-)

näytin sikäläisille tutuille kirjaa suomesta oli kuvia ja tekstiä melkein joka läänistä ja suuremmasta kaupungista. Tampereen kohdalla oli kuva avontouinti paikasta joka sijaitsee melkein keskustassa, ne katselivat sitä hetken ja totesivat etteivät he tienneet että suomessa on lämpimiä lähteitä:)

Ei todella voi olettaa, etta Jenkeissa kovin paljoa Suomesta tietaisivat ja jos tietavat, etta on osittain napapiirin ylapuolella on ihan fiksua olettaa, etta taalla on toooosi kylma ja jaakarhujakin. Ilman golf-virtaa olisikin... Sitapaitsi se, etta jotkut sitten viitsivat jenkkeja (tai muita) vedattaa ja uskottelevat nain todella olevan ei ainakaan paranna Suomi-tietamysta.

Kuvittelisin olevani aika hyvin maapallon tunteva ja asioista perilla oleva ihminen, mutta mulla ei ihan oikeesti ole mitaan kasitysta millaista luonto on esim. Albaniassa tai millaisia kansallisia tapoja on Malesiassa.

Tämä vielä piti tulla kertomaan oli niin hauska. Yksi Itävaltalainen tyttö tuli mun siellä asuessani utelemaan, että kerroppas jotain Suomesta, kun en tiedä muuta kuin, että Suomen pääkaupunki on Oslo eli tietous oli täysin nollassa =)

- Kerran USA:ssa yksi työmies työntäessään korjauspapereita allekirjoitettavaksi kysyi osaanko lukea (tarkoitti ehkä englantia eikä noin yleensä).

- Röntgenhoitaja oli esitellyt potilaalle (lääkäri ammatiltaan) röntgen laitteen toimintaperiaatetta juurta jaksaen, lähtökohtana ilmeisesti että tämä ei ollut aiemmin ollut kuvattavanaSuomen sijainti on ollut yllättävällä valtaosalla noin suunnilleen tiedossa, mutta on kotimaatani sijoitettu milloin Venäjälle, milloin -Kanadaan jne. Ylipäätään ennakko-odotukseni eivät ihan täyttyneet amerikkalaisten tietämättömyyden suhteen, tietämättömyyttä tämäkin.Vastapainoksi muutama maanmieheni kysymys ulkomailla /ulkomaista:)

- Vietetäänko Ruotsissa uutta vuotta?

- Annetaanko lapsille USA:ssa orkotuksia?

- Onko teillä jo pyssy? (Perheemme pyssytilannetta on tiedusteltu useampaan otteeseen.)

- Onko USA:ssa leikkipuistoja?

- Äitini naapuri suomessa päivitteli kun lapsemme joutuvat käymän koulua, jossa ei ole edes pulpetteja.

- Missä on Finnairin tarkkailija ?(matkalla Suomeen ulkomaalaisen lentoyhtiön koneessa kuultua, semmoinen tarkkailija kun on kuulemma kaikilla ulkomaalaisilla lentoyhtiöillä)

Jokin aika sitten eräs erään suuren yrityksen ylempi toimihenkilö kysyi:" Onko Suomessa verkkoyhteyttä? Voiko teiltä siis lähettää sähköposteja?" Hän oli siis menossa Suomeen työmatkalle. Hulluinta tässä oli se, että hän kysyi tuota tietoa sähköpostilla =)Lisäksi eräs usalainen kehui kuinka hän on kansainvälinen ihminen, kun on tullut matkusteltua niin paljon. Kysyin sitten mielenkiinnosta, että missä maailman kolkissa sitä on tullut käytyä. Hän luetteli naapuriosavaltiot =)Lisäksi itse asuin aiemmin Kanadassa Albertan provinssissa ja eräs usalainen kysyi että missä USA:n osavaltiossa Alberta mahtaa sijaita. Silloin ei naurattanut =( Kanadalaiset eivät koskaan yllättäneet vastaavalla yleistiedon puuttella vaan päinvastoin, eräskin henkilö, jolle kerroin kotikaupunkini nimen tiesi heti että sehän sijaitsee Suomen eteläisellä puolella.

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat