Kipu kylkiluissa?

Vierailija

Se tuntuu erityisesti kun istun pitkään huonolla ryhdillä. Nyt kokeilin niin tuntuu painaessakin tuossa rintalastan(?) ja kylkiluiden yhtymäkohdassa(meniköhän oikein?)vasemmalla puolella. Samaa oli raskauden aikan kun kohtu painoi, mutta miksi nyt? Ei ole kova kipu, ärsyttävä painava tunne vain.

Kommentit (2)

Vierailija

Tietzen oireyhtymä eli syndrooma. Googlella lisätietoa.Oireena on kipu ja joskus turvotus yhden tai useamman kylkiluun ruston seudussa. Syvä sisänhengitys ja yskiminen, vartalon taivutus tai ierto voivat pahentaa kipua.

Hoidoksi voidaan kokeilla kortisonipistoksia ja kylkiluiden liikkuvuutta lisäävää fysioterapiaa. Usein oireet lievenevät itsestäänkin.Toki voi olla joku muukin vaiva, kuten esim selkärankareuma tms. mutta en nyt lähtisi heti sille linjalle....Suosittelisin piipahtamaan OMT-fysioterapeutilla! (ehdottomasti omt-koulutettu)

Vierailija

fysikaaliseen tai naprapaatille tmv. joka malipuloi sen auki.itellä oli kanssa rintarankalukko ja oli v***mäinen.. mutta ystäväni joka on fysioterapeutti manipuloi sen paikoilleen ja kummasti on hengittäminenkin helpottannu.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat