Vierailija

ihme juttu kun jutta jussila aina lehtien sivuilla, ei silti mainintaa petterin kuolinsyystä. jos olisi ollut sydänkohtaus olisihan se jo sanottu. taisi olla jotakin hämärää...

Sivut

Kommentit (27)

Vierailija

hyvä uimari ja että voi olla sydänperäinen kuolema, jota ei pysty jälkeenpäin saamaan selville. Siis sellainen sydänperäinen, joka ei jätä jälkeä.

Vierailija

Minä en usko mihinkään itsemurha-teoriaan. Ja kyllä uimtaitoinenkin voi hukkua ja ihan ilman sydämen pettämistäkin!Itsekin sain vettä oikeen kunnolla henkeeni kerran kun hyppäsin veneestä auttamaan veteen tippunutta kaveria. Vettä meni henkeen reippaanlaisesti ja yskin ja yskin, voimat hupeni ja painuin pinnan alle. Onneksi vene oli lähellä ja sain tikkaista kiinni ja pääsin takaisin kyytiin. Ja minä olen ihan hyvä uimaan, hyvässä kunnossa jne. Ja todellakin tuon jälkeen tuntui että hukkuminen ei ollut kaukana. Hetki vain niin en olisi jaksanut enää nousta tikkaita ylös tai edes tajunnut niiden olevan siinä vieressä.

Vierailija

Sydänlihaksessa on andogeenireseptoreita, joten anaboliset steroidit aiheuttavat teoriassa sydänlihashypertrofiaa (Taimela ym. 1994). Anabolisia aineita käyttävillä voimaharjoittelijoilla on todettu sydämen kaikututkimuksessa keskimäärin paksumpi vasen kammio kuin aineita käyttämättömillä voimaharjoittelijoilla (Dickerman ym. 1998). Anabolisten aineiden onkin spekuloitu aiheuttavan käyttäjälleen kardiomyopatiaa (Taimela ym. 1994).Anabolisten aineiden käyttäjillä on lisääntynyt riski sairastua sydäninfarktiin tai aivohalvaukseen. Kirjallisuudessa onkin raportoitu sydäninfarkti- ja aivohalvaustapauksista nuorilla aineita käyttäneillä voimailijoilla, joilla ei aiempaa sydän- ja verisuonisairauksien riskiä ole ollut (Yesalis ym. 1995, Bahrke ym. 1998).Anabolisten aineiden käyttöön liittyvä sydämen koon kasvaminen lisännee katekoliamiinien vaikutusta sydämen lisääntyneenä arytmiataipumuksena. Onkin raportoitu tapauksista, joissa nuoria aineita käyttäneitä voimailijoita on kuollut äkillisesti sydämen rytmihäiriön seurauksena (Kennedy ym. 1993).

Vierailija

Anabolisten steroidien käyttäjillä on lisääntynyt taipumus aggressiivisuuteen, vihamielisyyteen ja ärtyvyyteen (Lukas 1996). Anaboliset hormonit voivat alentaa ärsytyskynnystä, jolloin saattaa ilmetä ylikorostuneen voimakas aggressiopurkaus vähäiseenkin ärsykkeeseen. Väkivaltaisuutta on ilmennyt kuitenkin yleisemmin henkilöillä, joilla on jo ennen hormonien käyttöä ollut jonkinasteisia psyykkisiä häiriöitä (Seppälä ym. 1995).Erään amerikkalaistutkimuksen mukaan anabolisten aineiden väärinkäyttäjien puolisot ja perheenjäsenet joutuvat useammin verbaalisen tai fyysisen väkivallan kohteeksi kuin sellaiset, joiden perheessä ei ole anabolisten aineiden väärinkäyttöä (Choi ym. 1994).Anabolisten hormonien käyttäjillä on heidän itsensä, perheenjäsenten ja ystävien kuvaamina seuraavanlaisia psyykkisiä ja käyttäytymisen muutoksia: lisääntynyt masentuneisuus, euforia, maanisuus, aggressiivisuus, varuillaan olo, vihamielisyys, levottomuus, ärtyisyys, libidon lasku, vainoharhaisuus sekä psykoottisuus (Bahrke ym. 1998)

Vierailija

Aineiden käyttö, kova treeni (20kg 2 kuukaudessa), kiireinen työtahti näiden lisäksi vielä psyykkinen paine töiden/julkisuuskuvan suhteen.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat