Vierailija

Sivut

Kommentit (68)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

down-tytön tai muuten kehitysvammaisen. En osaa edes kuvitella hänen menevän suhteeseen " terveen" naisen kanssa. En jaksa uskoa tuollaisen suhteen kestävyyteen, sillä ajattelumaailman ero on kuitenkin niin iso. Vaikea saada toisesta yhteensopivaa kumppania kun ollaan eri tasoilla, jos joku ymmärtää mitä ajan takaa.Uskon kuitenkin että kehitysvammaiset ihmiset keskenään voivat muodostaa onnellisia ja toimivia parisuhteita. Lasten hankkiminen näihin suhteisiin on kyllä hieman epäilyttävää, tarvitsevat kuitenkin paljon tukea tuollaisessa suuressa tehtävässä. Tavallaan olen siis kiitollinenkin siitä ettei pojallamme ole edes mahdollisuuksia isäksi. Toivon kuitenkin hänen saavan aikanaan nauttia sisarustensa lasten seurasta.

Mutta joillakin down-naisilla on lapsia esim. jonkun toisen kehitysvamman kuin downin omaavan miehen kanssa. Näistä perheistä on tullut tv-ohjelmiakin. Yleensä heillä on usein tarkastuksia, että pärjäävätkö sekä myös useita tukihenkilöitä.

seurustelevathan ihmiset toistensa kanssa, vaikka ovat hyvin erilaisista lähtökohdista. Ehkäpä joskus on tilanne, että kehitysvammaisiinkin osataan suhtautua tasa-arvoisesti. Nähdään se ihminen siellä sisällä. Tiedän juttuni kuullostavan yltiöpositiiviselta, mutta ei kukaan olisi 100 vuotta sitten todellakaan osannut kuvitella naapurintytön mieheksi tummaihoista. (tosin eipä niitä Suomessa ollutkaan).

Avo- tai avioliitossa olevia Down-henkilöitä on vielä vähän. Down-isästä oli raportoitu vuoteen 1995 mennessä kerran (1989), Down-äitejä oli ollut vuoteen 1990 mennessä koko maailmassa muutamia kymmeniä

Tuon nyt voi jokainen googlettaa netistä...eli et todistanut mitään. Hävettää vain tuollainen kirjoittelu, jo meidän ammattikunnankin puolesta.

Vierailija:

Lainaus:


Koska parisuhteeni perusta on tasavertaisuus ja kehitysvammaisella ei ole siihen (juridistakaan) mahdollisuutta.


Riippuu vissiin kehitysvamman asteesta. Tarvitseeko holhoojan/huoltajan vai ei.

Yhdessä suomalaisessa pitäjässä vuosia sitten oli yksi down tyytö, murkk ikänen ja kylän miehet autoutti ja kuljetti sitä metsäkämpällään, ei tarvii takuulla arvata mitä varten? Minä ihmettelen miten kukaan ei siihen puuttunut, nämä miehetkin olivat perheellisiä.

en tiedä asianomaisten nimiä mutta taidanapa ottaa selvää että vieläkö tuo peli jatkuu siellä. Minusta se oli niin pöyrityttävää etten aluksi meinannut uskoa sitä edes, mutta näin sen auton ja huvilan missä sitä tyttöä oli kuletettu. Se minusta oli kauheinta että tää ns. päätekijä oli 2 pienen lapsen isä!

ja XXY ei ole sukupuoleltaan epäselvä, joskin XXY-miehillä esiintyy joitakin naisille ominaisia sairauksia tyypillisemmin kuin muilla miehillä ja rintakudoksen jonkinasteinen liikaksvu on myös yleisempää.Vierailija:

Lainaus:


eli vaikka muotoa XXY. Silloin kyseessä on sukupuolen epäselvyys. Ks. henkilöllä saattaa olla molempien sukusolut, mutta usein (tai kai aina) steriilejä.
Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat