Etikka kestovaippojen pesussa

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Aloittelija kestovaippojen käytössä kyselee tyhmiä.. :)

Onko väliä millaista etikkaa käyttää " huuhteluaineena" kestojen pesussa? Vai onko etikkaa edes muuta kuin yhdenlaista? Oon käyttäny halvinta mitä prismasta löytyi eli x-tra väkiviinaetikkaa. Käykö se? En liottele likaisia vaippoja etikassa mut laitan pesukoneen huuhteluainelokeroon jonkun verran. Niin ja paljonko ois oikea määrä? Minä lorautan aina jonkun verran summassa. Onko ruokalusikallinen vai desi lähempänä oikeaa määrää? Mul on 7kg pesukone mutta se ei oo yleensä täynnä kun vaippoja yms. pesen. Kun kaikkialla vain sanotaan, että etikkaa voi laittaa huuhteluveteen mutta määrästä ei puhuta mitään.Kiitos, jos joku viitsii vastailla. :)

Kommentit (4)

Vierailija

X-tra passaa hyvin, meillä on tainnut olla Euroshopperia =). Itse olen lorauttanut tunteella suunnilleen korkillisen. En edes muista milloin olisin oikeaa huuhteluainetta käyttänyt, mutta varmaan suunnilleen sen saman määrän voi laittaa etikkaakin. Meillä etikka on ainoa huuhteluaine, jos ylipäänsä mitään käytetään.

Vierailija

mutta ei tee hyvää pul-kankaille eli lähes kaikki vaippakuoret kun on tehty jonkunlaisesta pul-kankaasta, niin niitä kun pesee, ei kannattaisi kovin paljoa tuon etikan kanssa lutrata. Pitemmänpäälle etikka haurastuttaa laminoinnin ja käyttöikä kuorilla saattaa lyhentyä. (Sama koskee tietysti myös All-In-Oneja ja taskuvaippoja) Itse laittaisin sen ruokalusikallisen koneelliseen, jos etikkaa laittaisin ja niin kuin olet tehnytkin, liotusveteen en minäkään suosittelisi etikkaa jos siellä vaippakuoria lilluu, pelkille harsoille tuo ei kai tee mitään pahaa?Vaippapyykinpesuaineena loistavaa on EcoverDelicate neste, sen kanssa ei tarvi huuhteluainetta, kun siinä on sitruunahappoa, mikä pitää paitsi pyykin, myös koneen kunnossa. Suosittelen lämpimästi;-)

Anne-Mummo

Sitten on tietysti yhtenä vaihtoehtona pyykkietikka, jossa on mukana tuoksu. Huuhteluaineen asemasta käytettävä etikka joka puhdistaa myös konetta ja jättää pyykit samalla raikkaan tuoksuisiksi.

2-3rkl/ koneelliseen pyykkiä. Huomioi että käytetään pyykeille, joille voidaan käyttää huuhteluainetta.

 Raikastaa, pehmentää, kirkastaa värejä, vähentää nukkaantumista. Samalla neutraloi pesuainejäämiä sekä tekstiileistä että pyykinpesukoneesta.

Täällä voit tutustua pyykkietikoihin lisää:

https://ilonadeco.bellapuoti.com

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat