Seuraa 

kohoamaan ja leipoa vasta aamulla? Teen juuri taikinaa ja iski laiskuus ja ajatus tuoreesta pullasta aamulla...

Kommentit (4)

itse teen sämpylöitä joskus viikonloppuisin niin että teen pienen 2,5dl:n taikinan illalla jääkaappiin ja aamulla sitten nokareita pellille. Ihanaa juoda sunnuntain aamukahvi tuoreiden sämpylöiden kanssa...

Olin aikoinani töissä kioskissa, jossa joka aamu tarjottiin tuoretta pullaa. Pulla tehtiin niin, että iltavuorolainen teki taikinan normaalisti (käytti kuivahiivaa aina, ei tuorehiivaa), antoi sen kohota ja leipoi pikkupulliksi tai korvapuusteiksi. Leivinpelti pullineen peitettiin sitten kunnolla tuorekelmulla ja laitettiin jääkaappiin. Aamuvuorolainen tuli sitten aamulla töihin, laittoi uunin lämpiämään, antoi pullien kohota hetken huoneenlämmössä pöydällä, voiteli ne sitten munalla, ripotteli raesokeria päälle tms. ja laittoin ne uuniin paistumaan. Pullasta tuli tosi hyvää, eli jääkaappisäilytys ei vaikuttanut makuun mitenkään.



Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Nyt alkoi kiinnostaa minuakin, tuoreet sämpylät/pullat sunnuntai-aamuna on vastustamaton houkutus..

Miten teet taikinan?

Annatko ensin kohota normaalisti huoneenlämmössä ja sitten siirrät jääkaappiin, vain laitatko suoraan jääkaappiin aineiden sekoituksen jälkeen?

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat