vain kotona viihtyvä vauva, apua!

Vierailija

Löytyykö kohtalotovereita? Kesä lähtestyy, olisi sukujuhlia sun muita, mutta vauva 3 kk saa hysteerisen kohtauksen aina vieraissa paikoissa jos on paljon ihmisiä. Mummolat ja muut sukulaiset on ihan ok, kun ihmisiä on vähemmän. Eilen yritimme mennä isompien sisarusten muskarin kevätjuhlaan ja totesimme 10 minuutin päästä, että täytyy luovuttaa. Vauva itki hysteeristä itkua ja käänteli vaan päätä puolelta toiselle. Kotona rauhoittui heti.Yrittääkö totuttaa vauvaa näihin tilanteisiin vai odottaa rauhassa, että "sosiaalistuu"?

Kommentit (4)

Vierailija

Oli pienempänä usein tosi itkuinen kylässä ollessa, varsinkin jos oli vähänkään enemmän hälyä ja nukkuminen ja syöminen oli ongelma. Minua kans harmitti se että meidän vauva tuntui kitisevän ja itkevän vaan koko ajan ja siinä sit "piti" selitellä ettei se kotona noin... Vaunut otettiin aina mukaan joka paikkaan että saatiin vauva ulos nukkumaan niinkuin kotonakin.

Nyt hän on 7kk1vko ja aikamoinen hurmuri yleensä kyläillessä. Me ollaan käyty 3kk ikäisestä muskarissa ja vähän vanhemmasta perhekahvilassa ja tuolla kahvilassa varsinkin on kauhea häly aina, mutta ei pelkää enää siellä vaan katselee kiinnostuneena isompia lapsia.

Eli meillä ainakin aika ja totuttaminen auttoi tähän ongelmaan.-Mingu

Vierailija

...että ymmärrän, että vauvamme on vielä pieni ja paras paikka onkin kotona omien vanhempien kanssa. Harmittaa kuitenkin, kun edes esim. parin tunnin kyläily ystäväpariskunnan luona parin kilometrin päässä kotoa ei onnistu muuta kuin hätäisesti vauvan päiväunien aikaan. En tiedä, kuinka uskallamme lähteä useammaksi päiväksi edes mummolaan tai sisareni luo.

Vierailija

meillä vauva nyt 5kk ja ihan samanlainen! on aina ollut. ei pidä muutenkaan kovistä yhtäkkisistä äänistä kotonakaan. mutta just jotkut juhlat tmv missä paljon häinää ja ihmisiä on kauhistus. tilanteesta on ollu vaan pakko poistua kun huuto on ollu niin hysteeristä.ja kotona neiti on kuin aurinko! olut koko ikänsä perustyytyväinen lapsi. hämminkiä aiheuttaa vaan nuo suuret/vieraat ihmisjoukot ja kovat äänet.ei olla tän takia jääty kotiin vaan sitkeesti totutetaan tyttöä tähän meidän perheen normaalielämään. toki jos vauvalla tulee se paha olo ja pelko jossakin tietyssä tilanteessa, silloin toimitaan vauvan parhaaksi ja ensi kerralla sitten pehmeämmin samaan tilanteeseen. ei esim kiertopalkinnoksi juhlissa koska siitä tulee vauvalle hätääntynyt olo.hassua muuten että esikoisemme on ollut vauvasta saakka aivan päinvastainen. itkeskeli kotona paljon ja oli aika vaativa. mutta ei koskaan vierastanut ihmisiä eikä ollut millänsäkään juhlista tmv. kovista äänistä hänkään ei pidä.sannuska ja tytöt

Vierailija

Eli kohtalotoveri täällä on, mutta neuvoja ei niinkään...Meillä on vauva nyt 2,5 kk ja samaa ongelmaa on ollut jo noin kuukauden iästä lähtien. Vauva pelkää kotonakin jos vieraita on samalla kertaa useampi. Kylässä ollaan käyty vain pari kertaa ja melko huonolla menestyksellä. Hetkeksi saattaa rauhoittua syliin tai selälleen katselemaan leluja, mutta esim. syöttö ja vaipanvaihto vieraassa paikassa saa aikaan melkoisen huudon ja varsinkaan nukuttaminen ei onnistu. Mummolassakin oli tavallista itkuisempi, vaikka siellä kuitenkin söi ja nukkui, eikä hysteeristä huutoa ollut. Tuntuu, että monet ystävät ja sukulaiset ovat nähneet vauvan vain itkuisena ja harmittaa, kun he eivät pääse tutustumaan siihen vauvan luonteeseen, millainen hän kotona meidän vanhempien kanssa on.Meillä alkoi samoihin aikoihin lievät vatsavaivat jotka helpottuivat nopeasti; aluksi tulkitsimmekin vauvan itkun niin että hänellä on vatsa kipeä, kunnes tajusimme että kotona vatsaoireita ei ole ollut enää pitkään aikaan mutta vieraiden aikaan tai vieraassa paikassa itkuja on edelleen. Vaunuilla tai liinalla liikumme kodin ulkopuolella paljon päiväunien aikaan ja vauva saattaa myös raotella silmiään ja katsella hetken ympärilleen ja nukahtaa uudelleen.Aika vähän ollaan kyläiltykään, mieluummin kutsumme ystäviä meille käymään, muutama kerrallaan. Sitä ollaan nyt tehtykin ihan tarkoituksella, että vauva näkisi vieraita ihmisiä kotona tutussa ympäristössä. Mutta tosiaan nyt kesän tullessa oli tarkoitus sukuloida autolla ympäri Suomea, täällä meidän kotikaupungissamme kun ei asu ketään sukulaisia...Ajattelin, että täytyy aika ajoin varovaisesti kokeilla miten kyläilyt sujuvat, ihan tässä lähellä ensin, jotta näemme, milloin vauva lakkaa pelkäämästä ja ehkäpä vauva samalla vähän tottuukin tilanteisiin.Toivottavasti joku sellainen, jolla vastaava on jo mennyt ohi, kirjoittelisi.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat