Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Selailin ostoilmoituksia ja näin tosi monta ilmoitusta, joissa halutaan ostaa Britaxin Two Way Elite. Minusta on käsittämätöntä, miksi joku haluaa ostaa sen istuimen, sillä jos lapsi nukkuu siinä, pää roikkuu käsittämättömän huonosti ja mahdollisessa kolaritilanteessa vaurio olisi varma, samoin siksi, että siinä ei käytännössä ole minkäänlaisia sivutörmäyssuojia. Lisäksi se keikkuu tosi helposti eli pääsee kolaritilanteessa liikkumaan niin, että lapsi siinä helposti loukkaantuu.Olenko nyt vain tyhmä, mutta haluaisin kuulla, miksi joku sen istuimen haluaa, kun paljon turvallisempia istuimia on markkinat pullollaan. Vai ovatko kaupan tädit ja sedät päässeet omilla myyntipuheillaan vakuuttamaan kansan, että se istuin olisi muka hyvä/paras??

Sivut

Kommentit (33)

ja AINA pärjännyt hyvin testeissä, jopa silloin kun kilapilija yritti väärinkiinnittämällä testissä murskata maneen. Ja kate ei todellakaan ole hyvä, että EI myydä sen perusteella. Olen asiaan perehtynyt. Ja tietenkin Lastentarvikkeen myyjät ei kehota ostamaan, koska on oma lehmä ojassa ja " testivoittaja Suomessa" myynnin kohteena. Vaikkakin tuo testi oli kyllä kaikke amuuta kuin luotettava. Uusin testi www. testfakta.se

Brion Zento (saanut loistavat arvosanat), BeSafe123 (samoin hyvät arvosanat) ja meillä itsellämme käytössä oleva Maxi Cosi Priory XP, jonka saa penkkiin todella tukevasti ja meidän 3,5 v ja noin 100 cm ja 18 kg painava lapsemmekin vielä mahtuisi siihen.Two Wayn laittaisin kiertoon sitä haluaville varsinkin siksi, että asento on aika mahdoton nukkumiseen/lepäämiseen - pää retkuu ja mahdollisessa kolarissa tulisi varma niskavamma, lisäksi sivutörmäyssuojia ei ole lainkaan.Isommalle lapselle, joka on 3 v ja pitkähkö (mieluiten 4 v ja noin 100 cm) hankkisin testivoittaja Britax Römer Kidin, joka on turvavyöistuin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vimmaliini:

Lainaus:


Onko poika myös niin lyhyt, että jalat pysyvät kaukalon sisällä? Jalat eivät saisi tulla kaukalosta yli, koska törmäyksessä kaukalo hyppää aina penkkiä vasten ja jos jalat ovat yli, niin niille voi käydä pahasti. Eikös noi painorahjat mene limittäin, että voisi jo Elitenkin ottaa käyttöön?
Eihän sillä ole mitään väliä mahtuvatko jalat kaukalon sisään, pään vain tulee olla reunan alapuolella! Sillä logiikalla ei pitkää vauvaa olisi voinut 5kk jälkeen kuljettaa kaukalossa, kyllä ne jalat tulevat jo niin aikaisin sieltä yli. Turvaistuinkin kyllä tekee melkoisen liikkeen törmäyksessä (törmäysvideoista näkee), kyllä siinäkin istuin lopulta heilahtaa penkin selkänojaa kohden ja jalat ovat kovilla. Mutta mieluummin murtuneet jalat selkä menosuuntaan kuin katkennut niska kasvot menosuuntaan.ei ostettu kyseistä istuinta, koska sitä ei saanut kiinnitettyä tukevasti meidän autoon. (alle 5v. vanha renault farmari) Musta kyllä tuntu kans ei varmasti ole ainakaan turvallisimmasta päästä.Reilu vuosi sitten lähes kaikki " vauvaystävämme" ostivat tuon istuimen koska sen sai ale-myynnistä (edellisvuoden väreillä) 199 euroa. Muut istumet tuntuivat olevan kalliimpia osa enemmän ja osa vähemmän.

Siis vastaus mun näkökulmasta et rahallisista syistä!

että jos se Two Way on asennettu siten, että se on jonkinlaisessa lepoasennossa, se on väärin asennettu, eikä se ole lainkaan turvallinen...

Sivutörmäyssuojista sen verran, että moni luulee että Aktassa olevat " nukkutuet" ovat sivutörmäyssuojat (sanoi meille myyjä). Ne pään sivuun tulevat tuet eivät suojaa lasta kolarissa vaan tukevat vain nukkuvan lapsen päätä pystympään.Meillä on toisessa autossa Akta Graco Cosmic ja toisessa BTWE ja kyllä BTWE:n laidat ovat paljon vahvemmat kuin AGC:n. AGC:n reunat taipuvat jopa käsin niitä käännettäessä ja väännettäessä. Eli multa ääni BTWE:lle jossa sivut ovat tukevat ja kaari nousee juuri oikein päähän levenevästi.

esikoisenäiti3:

Lainaus:


Britaxin Two Way Elite odottamassa sitä, ettei nyt 1 v 3 kk ikäinen poikamme enää mahdu turvakaukaloonsa (Britax Römer Baby Safe Plus, jossa painorajana 13 kg ja poikamme nyt vasta 11 kg, ei ole myöskään liian pitkä vielä.)

.
Onko poika myös niin lyhyt, että jalat pysyvät kaukalon sisällä? Jalat eivät saisi tulla kaukalosta yli, koska törmäyksessä kaukalo hyppää aina penkkiä vasten ja jos jalat ovat yli, niin niille voi käydä pahasti. Eikös noi painorahjat mene limittäin, että voisi jo Elitenkin ottaa käyttöön?1) Pärjännyt hyvin useissa testeissä - tasaisesti, vaikkei aina joka osiossa huippupisteillä.2) Pystyy kiinnittämään ohjeiden mukaisesti, eli ei liian monimutkainen. Saa tukevasti kiinni, tosin tämä riippuu autosta (kuten monessa muussakin istuimessa).3) Yli 90-senttinen mahtui vielä selkä menosuuntaan ihan hyvin.4) Hyvä saatavuus.5) Tilava istuin, isokokoinen suomalaislapsi mahtuu talvitamineissakin kyytiin ilman että pahasti ahdistaa.6) Luokassaan melko kevyt, helpon asennettavuuden kanssa tekee autosta toiseen vaihtamisen kohtuullisen helpoksi.Vanhakin malli voi olla hyvä. Onhan se monesti nähty kun tulee markkinoille näissä istuimissakin pikapiipahtajia, jotka mokaavat testeissä pahasti ja myynti loppuu sitten vaivihkaa.

nimittäin että siinä vaiheessa vauva tulee siirtää kaukalosta isompaan istuimeen, kun pää ei enää mahdu kaukalon sisäpuolelle.Mutta meille sanottiin lastentarvikeliikkeessä, että kolaritilanteessa turvakaukalo kippaa penkin selkänojaa vasten ja siinä käy pienille jaloille todella huonosti, jos ne tulevat kaukalon ulkopuolelle.Turvaistuin (meillä HTS Besafe Izi Kid) ei pääse samalla tavalla kippaamaan takapenkkiä vasten, onhan siinä jo pelkkä istuimen kiinnityskin aivan erilainen kuin kaukalossa (mm. etupenkkiin kiinnitettävät ankkurivyöt). Turvakaukalon reunahan tulee aivan kiinni penkin selkänojaan, kun taas istuimessa siihen jää isompi väli.Joten me emme ainakaan uskaltaneet ottaa sitä riskiä, että vauvan jalat ruhjoutuvat mahdollisessa kolarissa, kyllä se turvaistuinkin varmasti siinä tilanteessa meidän pientä suojaa (HTS:n painoraja on 9-18kg).

dagmar79:

Lainaus:


vaan uskoko tuota virheellistä juttua, ettei vauvan jalat saisi tulla kaukalosta ulos! Ei pidä paikkaansa, on " uskomus" joka sinnikkäästi elää aina vaan. Samoinhan jalat tulevat ulos isompien istuimista ja on parempi, että esim. 5 kk vauva matkustaa kaukalossa, eikä usein vielä liian isossa turvaistuimessa, joka ei tarjoa kolaritilanteessa tarpeeksi suojaa PÄÄTÄ ja VARTALOA varten. Murtuneet jalat ovat pieni juttu kallovammaan verrattuna...

Meille ostettiin uutena 2003 vuoden alussa, kesällä 2002 syntyneelle pojallemme.

Vertailimme istuimia ja niiden ominaisuuksia, sekä painorajoja ja tilavuuksia lasta ajatellen.

Tyytyväisiä olemme olleet, ja hyvin olemme istuimen saaneet kiinnitetyksi autoon, ei siis vaapu ja heilu, kun oikein kiinnittää :)

Ensin poika matkasi siinä selkä menosuuntaan, sittemmin kasvot menosuuntaan, ei moitteita istuimesta.Nyt istuin on käytössä 2004 syntyneellä pikkuveljellä, kasvot menosuuntaan vaihdoimme juuri tuon istuimen.Meillä kaikki istuimet ovat olleet Britaxeja, ja tulevat luultavasti olemaankin, jatkossakin.

Ei valittamista :)

Itse luotan Britaxin laatuun, enkä voisi harkitakaan ostavani Biltemista tms. ns. " halpisistuimia" .

Joku tuolla alussa sanoi ettei muka pysy paikallaan kolarissa. Ja mikä ettei pysyisi? Ihan yhtälailla pysyy istuin paikallaan kuin ihminen pelkissä vöissä.

Toi elitehän kiinnitetään auton vöillä joka asennossa (ainakin jostain päin), ja turvavyö lukkiutuu kolarissa, joten ei se istuin siitä mihinkään lähde!

Meillä kanssa on kyseinen istuin, enkä siitä järin pidä mutta tuohon oli pakko kommentoida.

siinä vaiheessa, kun pää ei enää mahdu kaukalon sisäpuolelle, on jo todellakin korkea aika vaihtaa isompaan istuimeen! Mutta yhtä paha kuulemma on se, jos jalat tulevat kaukalon ulkopuolelle.Kaukaloissa on muuten ihan valtavia kokoeroja! Meillä vauva jouduttiin siirtämään isompaan istuimeen juuri tuon jalkatilan loppumisen vuoksi n.7kk ikäisenä, kun taas tuttavaperheen lapsi mahtuu edelleen matkustamaan hyvin omassaan ja ikää on jo n.8kk. ;o)esikoisenäiti3:

Lainaus:


Ja kuten joku jo sanoikin, jalat saavat kyllä tulla yli kaukalosta. En ollut koskaan edes kuullut tuollaista väitettä. Pään pitää mahtua kokonaan kaukalon sisäpuolelle, niin käyttöohjeessakin sanottiin.
Hei,Meillä lapset 2v3kk ja 6kk. Isommalla (88cm, 10 kg) on tuo Britaxin Two Way Elite ja nuoremmalla (66cm, 8 kg) Britaxin Römer Baby Safe Plus, siis se vanhempi malli ilman isofixiä. En ole kumpaankaan täysin tyytyväinen.Nykyään harvoin kannan kaukaloa, sillä se painaa niin, etten pysty kantamaan sitä yhdellä kädellä ilman, että se hakkaisi jalkaani ja heiluisi mahdottomasti. Otan pienemmän yleensä kantoreppuun autosta, mutta se vöistä pujotteleminen on tosi hankalaa, kun ei ole jalustaan kiinnitetty kaukalo ja se auton turvavyö menee istuimen yli. Eli pienemmälläkin voisi olla kohta ns. kiinteä istuin.Isommalla on jalat koukussa, kun matkustaa selkä menosuuntaan. Jos isompi haluaa nukkua istuimessa, on etupenkillä istuminen epämiellyttävää, kun etupenkki on etukenossa, jotta turvaistuin olisi hyvässä kulmassa nukkumiseen. Eli ei mikään täydellinen viritelmä tämäkään.Suositelkaapa molemmille lapsille hyviä istuimia, joissa voisi matkata turvallisesti selkä menosuuntaan mahdollisimman pitkään. Meillä autona Audi A4 Avant, missä eivät takapenkin tilat ole mikään ruhtinaalliset. Sitten vielä sellainen mahdollisuus, että pikkukolmonen olisi kohta tuloillaan, mutta sitten saattaa mennä auto vaihtoon, kun ei taida oikein kolmea turvaistuinta saada mahtumaan tuohon..Mutta kertokaapa tosiaan vinkkejä ja mielipiteitä, jos vaan jaksatte. Kovasti olisin kiitollinen näistä.siriusuusissa eliteissähän on parannettu asis-sivutörmäyssuoja.

meillä on istuimia kaksi, ja niissä istuttu molemminpäin. meillä ainakin istuin pysyy tosi tukevasti paikallaan, ja lapset ovat valittamatta istuneet niissä selkämenosuuntaan. toinen 3,5vuotiaaksi asti ja toinen edelleen. nyt kun isomman istuin käännetty nokka menosuuntaan tykkään käyttää istuimen omia 5pistevöitä.

minusta pää(lapsen iso-pää)asia on että lapsi kuljetetaan niin pitkään kuin mahdollista selkä menosuuntaan, ja asiallisessa istuimessa. kukin valitkoon sitten oman makunsa mukaisen istuimen. luulen että ihan huonoja istuimia ei edes myydä.

joka tapauksessa uusi btwe on varmasti parempi kuin auton omat turvavyöt, tai ei edes niitä.. kun niitäkin näkee, vielä tänäkin päivänä että lapsi roikkuu etuistuimien välissä, niinkuin minä muksuna.

vaan uskoko tuota virheellistä juttua, ettei vauvan jalat saisi tulla kaukalosta ulos! Ei pidä paikkaansa, on " uskomus" joka sinnikkäästi elää aina vaan. Samoinhan jalat tulevat ulos isompien istuimista ja on parempi, että esim. 5 kk vauva matkustaa kaukalossa, eikä usein vielä liian isossa turvaistuimessa, joka ei tarjoa kolaritilanteessa tarpeeksi suojaa PÄÄTÄ ja VARTALOA varten. Murtuneet jalat ovat pieni juttu kallovammaan verrattuna...

Saatavuus, hinta ja tuo molempiin suuntiin käyttömahdollisuus. Lisäksi on helppo vaihtaa autosta toiseen.Meillä kahdella ensimmäisellä oli Akta ja kun hajosi, kävimme liikkeessä ostamassa kolmannelle ja päädyimme Britaxin Two Way istuimeen. Aktan ostimme aikanaan kun oli meistä korkeammat sivusuojat, mutta nyt myyjä kertoi että sivutörmäyssuoja on parempi Britaxissa koska on kuppimaisempi (kyseisellä myyjällä oli myös Aktoja, jotka olivat kalliimpia). Ostimme sitten Britaxin, mutta tuolla paremmalla kangasversiolla ja tuo kangas on ehdoton. Aktassa meillä meni peruskangas rikki ja vähitellen meni istuin päältä huonoon kuntoon. Eli tuohon kankaaseen kannattaa hitusen panostaa.Autoon asentaminen on taitolajinsa. See tehdä töitä että on tukeva, mutta sama oli Aktassa. Tarvitsisi varmaan istuimeen erillisen asennusosan, jotta saisi todella tukevasti asennettua, mutta miten näiden istuinten vaihto sitten autosta toiseen. Meillä istuin on pelkääjän paikan takana ja sitä pelkääjän penkkiä ei sitten siirretä, muuten istuimen asento vaihtuu. Makuuasentoon ei kai suositella edes asennettavaksi, eikä minulla tulisi mieleenkään. Kasvojen siirtyminen menosuuntaan tuntuu sitten riippuvan enemmän auton penkkitilasta kuin istuimen pituudesta (jossei sitten ole harvinaisen pitkä lapsi)., sillä meillä on ainakin tuo jalkatila aina loppunut ensiksi kesken.Isommalla lapsella meillä on BeSafe turvavyöistuin, joka on mielestäni hyvä. Kuitenkin turvavyöistuimen kanssa pitää olla tietyn pituinen lapsi ennen kuin voi käyttää ja meillä ei alkuun lapsen pituus ole siihen riittänyt kun on kasvot käännetty menosuuntaan. Silloin tuollainen " yleisistuin" on puoltanut paikkaansa. Tuntuu että muutenkin rahaa menee useita satoja euroja aina yhteen istuimeen ja kun lapsi kasvaa tarvitaan minimissään 3erilaista istuinta ja tämä on aika paljon 3-4vuoden sisällä.

Ei kannata uskoa kaikkea mitä lastentarvikeliikkeiden " asiantuntijat" sanovat, vaan kannattaa etsiä tietoa muualta. Esimerkiksi kaukaloiden käyttöohjeet antavat varmaa tietoa asiasta. Missään ei sanota, että jalat eivät saa tulla yli.

Sivut

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat