Vierailija

Joskus lapsena tuli niitä väsättyä, mutta en muista kuinka se oikein syntyikään. Pahvista leikattiin aluksi jotain ja sitten...?

Kommentit (8)

Sellaiset kissan samettityynyn kulmiin laitettavat pitkänmalliset tupsut taas tehdään kiertämällä lankaa suoran kappaleen, esim. leveän viivottimen tai kahden pahvisuikaleen ympärille, sidotaan toisesta reunasta ja leikataan toisesta, sitten vielä kootaan nipuksi lähelle sidottua päätä ja tasoitetaan latvat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

sitten pyöritellään lankaa rinkula täyteen: reästä sisään ja reunan ympäri. Kun on täynnä, niin leikataan langat reunoilta pahvien välistä, ja solmitaan lanka ympärille.Tajusikohan tästä mitään...?

Leikkaa pahvista kaksi " rinkeliä" (pyöreää kiekkoa, joissa reikä keskellä). Kiedo lankaa yhteenpainettujen kiekkojen ympärille niin, että peittyvät (pujota siis aina keskellä olevasta reiästä). Leikkaa langat varovasti kiekkojen ulkosyrjien välistä poikki ja ujuta samalla langanpätkä kierämään se kiekkojen keskikohta, josta ne langat menneet läpi. Kiristä tämä viimeinen lanka ja poista kiekot. Avot.

Leikkaa pahvista kaksi samankokoista ympyrää. Tee niihin melko iso reikä keskelle (samankokoinen, samaan kohtaan). Kieputa lankaa pahvisten kaitaleiden ympäri, kunnes reikä on täynnä. Leikkaa saksilla langat poikki ympyrän reunalta. Laita kiristyslanka pahvien väliin lankojen ympärille. Revi pahvit pois.

Noin mäkin sitä mielessäni pyörittelin, mutta miten ne langanpätkät pysyy leikkaamisen jälkeen kuosissaan ennen kuin siihen saa viriteltyä solmun pitämään niitä koossa. Pitänee vaan yrittää!

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat