Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Hei! Mietimme rivitaloasunnon ostamisen ja omakotitalon (n. 110m2) rakentamisen välillä. Rivitaloasumisen kuukausittaiset kulut ovat tiedossa, koska vastike on määritelty ja sen päälle tulee vain vesimaksu. Ja tietysti ne normaalit kotivakuutukset ja käyttösähkö.Mutta minkälaiset kulut mahtavat tulla omakotiasujalle? Tietysti riippuu siitä, lämmitetäänkö taloa kauko- vai sähkölämmöllä. Mutta mitä muita kuluja lämmityksen ja veden lisäksi pitää ottaa huomioon?Kiitos jos joku viitsii valaista tietämätöntä..... ;o)

Kommentit (5)


Näitä kuluja meillä on:- sähkö (lämmitysmuotona maalämpöpumppu)

- vesi

- kiinteistövero

- kiinteistön vakuutus

- kotivakuutus

- jätemaksut

- nuohous

- korjaus- ja huoltokulutNäistä kaikista meillä kertyy 289 /245 neliön talossa + 65/56 neliön autotallissa vuodessa noin 2500 euroa. Talo on uusi, itse asiassa vielä keskeneräinen, joten korjauksia ei ole vielä juurikaan ollut. Sähkölaskun oletan vielä pienenevät hiukan, kun kaikki työkoneiden viemä sähkö jää pois.- Ja silloin kun tie oli vielä yksityinen, niin tiemaksu. Nykyisin meillä on kaupungin tie

- Aikana ennen kunnallistekniikkaa rahaa meni myös lokasäiliön tyhjennykseenLisäksihän kuluja voi tulla mahdollisesta katumaksusta, kaapelitelevisiosta, lumien aurauksesta ja muusta ulkopuolisilla teetettävästä työstä. Lisäksi laskea voi monella tapaa, eli on ihan makuasia, laskeeko summaan vielä ruohonleikkurin kulut, ADSL-yhteyden, puutarhan istutukset jne...

Meillä on tontti sen verran kaukana kaupungin keskustasta, että voidaan joutua ostamaan toinen auto, jos työpaikat on eri suunnilla. Siinä sitä on menoerää kerrakseen kun vertaa siihen että lastenrattaiden kanssa pääsisi rivarin ovelta 100 m bussin kyytiin - ilmaiseksi. Silti maalaiselämä houkuttaa niin että sumennan silmäni kaikilta lukemattomilta kuluilta ja tehtäviltä jotka on kaikki muuton jälkeen itse hoidettava.. Toisaalta, uuden ok:n jälleenmyyntiarvo on hyvä eli siitä pitäisi päästä edukkaasti eroon jos kyllästyttää. Toisia kokeilijoita riittää =)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Juuri tämän tapaisia laskelmia kaipailinkin! Toki kuluja omakotitalossa asumisessa on, siis muitakin kuin niitä " pakollisia" kuluja. Eli juuri pihan hoitoon liittyviä kuluja yms. Lähinnä olin kuitenkin kiinnostunut niistä ns. " pakollisista" menoista, joita vuositasolla omakotitalossa on eli juuri nuo vastauksissanne mainitut lämmitys, vesi, jätehuolto, tontin vuokra, jne.jne.Ja aivan mahtavaa, kun joku viitsii vielä laskea menot vuositasolla, lämmin kiitos siitä!Vastauksia otetaan edelleen kiitollisena vastaan, jos joku muukin haluaa tuoda esiin oman näkemyksensä! ;o)

talo samaa kokoluokkaa (235/272 + erill autotalli) kuin rakentajanaisella ja meillä kulut kuukaudessa n. 300¿. Tässä siis suora sähkölämmitys, vesi, jäte ja vakuutus. Lisäksi vuosittain kiinteistövero (olisko jotain 240¿), nuohous 25¿ per piippu - mitäs vielä?? Meilläkään ei sähkölasku ole vielä asettunut kun edelleen koneet huruttaa ja viimeistelytöitä tehdään. Valot palaa kaikissa huoneissa, pesukoneet pyörii päivittäin ja 2 läppäriä huolehtii sähkön kulutuksesta myös.

- kiinteistövero

- mahdollisesti tontin vuokra

- jätehuolto

- mahdollisesti nuohouslisäksi itse pitää huolehtia monista huolto- ja ylläpitoasioista mm.:- pihatyöt

- lumityöt

- rännien putsaus

- kaikki tarkastukset ja perusparannukset kuten vaikka maalaukset, putkiston ylläpidot, mittarien luvut ...

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat